• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan vanhakaupunki Neristanin aidat ja portit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.06.2011
20116_26785.jpg

Kaarevaa ja suoraa, pystyä ja vaakaa.

Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista ja se on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.

Neristan on täynnä kauniita yksityiskohtia. Kulkijan kannattaakin pysähtyä ihmettelemään vaikka puutalokortteleita reunustavia viehättäviä lauta-aitoja ja talojen pihoille johdattavia portteja, sillä Neristanissa riittää. Aidat ja portit rajaavat Neristanin tontit suojaisiksi pihoiksi. Mikä mahtaa olla porttien tarina ja kuka niistä on kulloinkin kulkenut?

20116_26787.jpg

Asuntomessualueen aitaprofiili

Kokkolan asuntomessualueen ulkoilmeen yhtenäistävä ja viimeistelevä aitaprofiili on saanut vaikutteita nimenomaan Neristanin aidoista. Ristomatti Ratian suunnittelema ruutukuvioinen puuaita istuu messualueen merelliseen maisemaan Neristanin henkeä kunnioittaen. Valkoiseen, peittomaalattuun aitaan tulee myös graniitinharmaa peltikate. 1,5 metriä korkea puuaita tulee kiertämään alueen katujen varsia. Puuaitaa valmistetaan yhteensä lähes kilometri.

Aidoista löytyy myös suloista ruutukuviointia.
Aidoista löytyy myös suloista ruutukuviointia.
Osa porteista on jäänyt kutsuvasti auki.
Osa porteista on jäänyt kutsuvasti auki.
20116_26788.jpg
Valkoiset, kuvioidut portit ovat yleisiä.
Valkoiset, kuvioidut portit ovat yleisiä.
20116_26790.jpg
Nämä portit lienevät nähneet monta kulkijaa.
Nämä portit lienevät nähneet monta kulkijaa.
20116_26792.jpg
Aidat ja portit tuovat yksityisyyttä pihoihin.
Aidat ja portit tuovat yksityisyyttä pihoihin.
20116_26794.jpg
Porteille on tyypillistä suuret, hatulliset pilarit.
Porteille on tyypillistä suuret, hatulliset pilarit.
20116_26796.jpg
Jykevä rautaportti odottaa avaajaa.
Jykevä rautaportti odottaa avaajaa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201111_28752.jpg
Kattoturva kuntoon
Hyvien säiden aikana on syytä tarkistaa katon ja erityisesti kattoturvarakenteiden kunto ennen nuohoojan – ja lumen tuloa.
20124_30445.jpg
Haluatko rakentaa ympäristöystävällisesti? (demo)
Rakentamisessa pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita myös rakennusateriaaleissa. Icopalin Noxite on ilmaa puhdistava ympäristöystävällinen tuote niin korjausrakentamiseen kuin uudisrakennuksiinkin. Se sopii asuinrakennuksiin sekä liike- ja teollisuuskiinteistöihin.Rakennuksen ympäristöominaisuuksista on helppo huolehtia. Kun rakennus katetaan Noxite®-tuotteilla, aurinko, tuuli ja vesi hoitavat loput. Ilman puhdistaminen on näin yksinkertaista: Noxite®-pinnoitettu, 130 m²:n kokoinen katto puhdistaa ilmasta saman verran typenoksidia kuin Euro5-päästöluokiteltu bensiinikäyttöinen henkilöauto tuottaa 15000 ajokilometrin aikana.Noxite®-tuotteiden typpipäästöjä neutraloiva vaikutus perustuu niiden sisältämään titaanidioksidiin (TiO2). Titaanidioksidi toimii katalyyttina ja muuntaa typenoksidin vähäiseksi määräksi nitraattia. Nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä. Auringon ultraviolettisäteily saa pintakermin ja sirotteen sisältämän titaanidioksidin neutraloimaan tehokkaasti yli 90 % katon pinnalle laskeutuneista typenoksidihiukkasista.Noxite-pinnoitettu bitumikate vaikuttaa lähiympäristön hengitysilman laatuun ja vähentää osaltaan ilmakehän saastekuormitusta. Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate voi vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Vaalea väri ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin perinteinen, musta bitumikate, jolloin kesällä rakennuksen jäähdytykseen käytettävän energian tarve vähenee.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kylpytynnyrin etäisyys ympäröivistä rakenteista?
Kysymys:Ostin kylpytynnyrin sisäpuoleisella kamiinalla. Tekisi mieli upottaa se terassiin. Onko tällaiselle annettu jotain paloturvaetäisyyksiä yms. jotka on otettava huomioon?
20186_53583.jpg
Päivitä ilmanvaihdon päätelaitteet 2000-luvulle
SK Tuotteen ilmanvaihdon päätelaitteet ovat tuttuja jo 1980-luvulta alkaen. Viimeiset kolme vuotta SK Tuote on kehittänyt huippuimureitaan ja poistoputkiaan intensiivisesti. Tuloksena syntyi uusi tuotesarja FLOW. Ilmanvaihdon päätelaitteet ovat tämän tuotesarjan myötä päivittyneet 2000-luvulle.
20236_81997.jpg
Unelmien tontti tonnilla - luonto ja palvelut lähellä
Miltä kuulostaisi asua luonnon rauhassa, ulkoilureittien vieressä ja lähellä hyviä palveluita? Oman kodin rakentaminen on projekti, jossa sijaintia mietitään tarkkaan − tontin valinnassa ympäristö onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa arjen elämiseen ja asumisviihtyvyyteen. Lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Lopen kunta, joka tarjoaa uudisrakentajalle tontin tuhannella eurolla.
20088_12259.jpg
Nuhjuisesta kerrostaloyksiöstä suunnitellen trendikäs koti
SisustussuunnitteluaSeurantakohteen kerrostalo-Tähtisilmän yksiön sisustussuunnitelmassa lähtökohtana oli muuttaa pinnoiltaan varsin kehnossa kunnossa olleet tilat nuorelle trendikkääksi ja mukavaksi asunnoksi. Värimaailmaksi muotoutuivat pehmeät valkoisen ja harmaan sävyt, joita tekstiileillä ja huonekaluilla, esim. oranssin tai vihreän ja valkean ja mustan värisillä, voisi helposti raikastaa haluamaansa suuntaan. Yksiöön suunniteltiin pintamateriaalit ja kiintokalusteet. Huonekalut ja valaisimet jäävät tulevan asukkaan harkintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton