• Etusivu
  • Rakentaminen

Unelmien tontti tonnilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lopen kunta
Päivitetty 12.06.2023
20236_81997.jpg

Miltä kuulostaisi asua luonnon rauhassa, ulkoilureittien vieressä ja lähellä hyviä palveluita? Oman kodin rakentaminen on projekti, jossa sijaintia mietitään tarkkaan tontin valinnassa ympäristö onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa arjen elämiseen ja asumisviihtyvyyteen. Lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Lopen kunta, joka tarjoaa uudisrakentajalle tontin tuhannella eurolla.

Sijainti ratkaisee − luonto ja palvelut lähellä

Asuminen on mukavampaa ilman melua ja hälyä. Myös arki sujuu helpommin, kun ei tarvitse jonottaa ruuhkissa. Asuinpaikan valinnalla on iso merkitys arkeen. Loppi tarjoaa mahdollisuuden asua taajamissa maaseutumaisen väljästi ja kuitenkin vain noin tunnin matkan päässä Helsingistä.

− Asuinpaikkana Lopen sijainti on todella hyvä, sillä täältä on lyhyt matka niin Riihimäelle, Hyvinkäälle, Hämeenlinnaan kuin pääkaupunkiseudulle. Kuntalaisille löytyvät hyvät peruspalvelut: kaupat, kirjasto, koulu, apteekki ja liikuntakeskus ovat aivan kulman takana. Ja mikäli tarvitsee joitain erikoisempia palveluita, niin ne löytyvät lähikaupungeista, Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela kertoo.

Asuinpaikan valintaan on viime vuosina vaikuttanut myös työkulttuurin murros, joka on osin muuttanut arkea ja asumista etätyömahdollisuuksien yleistyessä. Oman kodin rakentamista harkitaankin nyt enemmän ympäristötekijöiden mukaan. Sijainnin lisäksi itse rakennuspaikalla ja sen hinnalla on vaikutusta taloprojektin toteutukseen.

− Lopella on erinomaisen hyviä rakentamisvalmiita tontteja, joissa ei ole paalutustarpeita. Tontit ovat monella mittarilla kohtuu isoja ja edullisia. Meillä on nyt myös käynnissä uudelle rakentajalle kampanjaetu, jossa tontin saa itselleen tuhannella eurolla. Näitä kyseisiä tontteja on kuitenkin rajoitettu määrä, Salmela tarkentaa.

Perheystävällinen, kannustava ja kehittävä kasvuympäristö

Lapsiperheille Lopella on tarjota kattavasti tukea verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Päiväkodit ja koulut ovat viihtyisiä ja tarjoavat oppilaille mukavat puitteet opiskeluun.

− Meillä opetus- ja varhaiskasvatuspuoli on selvästi yksilöllisempää. Kouluissa ovat pienemmät inhimillisen kokoiset ryhmät, jotka mahdollistavat aktiivista lähiopetusta jokaiselle oppilaalle. Lopella myös luonnon läheisyys palvelee opetus- sekä varhaiskasvatusta ja täällä tehdäänkin paljon retkiä sekä hyödynnetään viihtyisää lähiympäristöä, joka on meidän valtti lapsiperheitä ajatellen, kunnan viestintäsuunnittelija Eija Heinonen kertoo.

Opetuksen tasosta ja viihtyvyydestä kertoo myös se, että esimerkiksi kahtena viime vuonna Lopen lukio on valittu Kanta-Hämeen parhaaksi lukioksi.

− Tämä on ollut meille ylpeyden aihe. Oppilasmäärältään pienehkössä lukiossamme saa erittäin yksilöllistä opetusta, siellä ei huku massaan, Heinonen toteaa.

20236_81998.jpg

Turvallinen miljöö lukuisine ulkoilureitteineen

Asumisessa lähiympäristön turvallisuus vaikuttaa suoraan viihtyvyyteen. Lopella tämä on koettu isoksi eduksi, ja tämä on käynyt ilmi myös kyselyissä, joissa kuntalaiset ovat vastanneet turvallisuuden olevan hyvällä tasolla.

− Lopen asuinalueet ja ympäristö ovat turvallisia asua, eikä siten ole isompien asuinpaikkakuntien ongelmia tai haittapuolia, joka on Lopella selkeä pito- ja vetovoimatekijä, maankäyttöpäällikkö Werner Franzén toteaa.

− Meillä on yleisesti hyvä ilmapiiri ja yhteisöllinen henki ja siten mukava asua. Niin yrittäjien kuin kylissä asukkaiden kesken tehdään paljon myös asioita yhdessä, Heinonen täydentää.

Lopella luonto on aito vahvuus. Takaovelta pääsee suoraan luontoon ja pienellä siirtymällä lenkkipoluille liikkumaan ja silti palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Lopella on myös todella hyvät puitteet ulkoliikuntaan, retkeilyyn sekä maastopyöräilyyn. Ulkoilureittejä löytyykin yli 100 kilometriä.

− Olemme pieneksi kunnaksi panostaneet paljo myös liikuntapalveluihin. Meillä on uusi tekonurmikenttä ja toinen liikuntahalli on juuri valmistunut. Lisäksi yleisurheilukenttä on saneerattu täysin. Liikuntapaikkojen käyttömaksut ovat myös poistettu kuntalaisilta ja kunnan liikuntaseuroilta, Salmela kertoo.

20236_81999.jpg

Oma tontti 1000 eurolla

Osana Lopen kehittämistä ja kasvustrategiaa uusia kuntalaisia haetaan paikkakunnalle matalalla kynnyksellä. Hyvä sijainti, asuinalueiden luonnon läheisyys ja edulliset tontin tekevät Lopen kunnan alueesta kiinnostavan. Oman kodin rakentamiseen kannustetaan halvoilla tonteilla.

− Olemme päättäneet myydä jo aiemmin kaavoitetut loput tontit tuhannella eurolla. Kampanjointi onkin herättänyt todella hyvin kiinnostusta ja paljon on tehty varauksia sekä kauppoja. Vielä niitä on jonkin verran jäljellä. Kiinnostuneet ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan alueen rakennuspaikoille, Salmela sanoo.

Rakentamista suunnitellessa on tärkeää käyttää aikaa siihen, että löytää hyvät tekijät, jotka ovat läheltä. Siten rakennusprojektin vaiheet sujuvat nopeasti ja mutkattomasti.

− Lopelta löytyy paikallisia luotettavia ja hyvämaineisia ammattilaisia rakentamisen kaikkiin vaiheisiin helposti, Salmela korostaa.

Meillä on myös rakennuslupakäsittely todella nopeaa. Jos vain omat paperit ovat kunnossa, niin rakennusprojektin saa nopeasti käyntiin, Heinonen täydentää.

Kiinnostuitko?

Lopen kunta
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58481.jpg
Kokonaisuus, jossa on kaikki tarvittava
Tuulensuoja- ja lämmöneristys samassa paketissaSekä uudisrakentamiseen, että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen tarkoitettu ISOVER Facade tarjoaa kerralla niin lämmöneristyksen kuin tuulensuojauksenkin. Facade-levyt ovat helppoja asentaa ja antavat villaeristeiden parhaan lämmöneristysarvon.
20154_43245.jpg
Märkätilan vedeneristys
Tarvittavat työvälineet- tela x2- sivellin- mattoveitsi- vispilä sekoitukseen- lasta- saksetYhtiömuotoisissa taloissa vesieristys kuuluu taloyhtiön vastuuseen ja näin ollen myös työn valvonta. Vesieristys ei vaadi sertifioitua tekijää. Urakoitsija on kuitenkin vastuussa tehdystä työstä.Ohje sisältää sisäpuolisen vedeneristyksen nestemäisillä tuotteilla. Ennen työn aloittamista varmistetaan, että lattialämmitys on ollut kytkettynä pois muutaman vuorokauden ajan. Lattian kaltevuuden tulee olla 1:100 ja lattiakaivon alueella 1:50 noin 0,5 metrin säteellä. Alustan pitää olla kuiva ja puhdas.Seinän ja lattian vesieristys1. Tarvittaessa telataan pohjustusaine valmistajan ohjeen mukaisesti ja noudatetaan kuivumisaikaa.
20205_65007.jpg
Betonikorjausjärjestelmän avulla korjaat betonivauriot
Aina joskus käy niin, että betoniseinä tai -lattia vaurioituu. Koko lattiaa tai lattiapintaa ei ole kuitenkaan mielekästä uusia, etenkään jos vauriokohta ei ole kovin suuri. Betonipintojen korjaukseen on kehitetty ratkaisuksi järjestelmä, oletko sinä kuullut REP-betonikorjausjärjestelmästä?
20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
20219_72716.jpg
Ennakoi tulevaisuuden remontit - dokumentoi rakennusvaiheet kuvakirjaksi
Valokuvaus on nykyään jokaiselle tuttu juttu. Oletpa minkä ikäinen tahansa, osaat varmasti ottaa kuvia, ainakin matkapuhelimella. Moni varmasti tunnustaakin ottavansa tuhansia kuvia, ensinnäkin tiedostamatta tallentuvatko ne mihinkään tai että ottamasi kuvat tallentuvat varmasti jonnekin pilvipalveluun? Oletko ajatellut että se ei ole varmin tapa säilyttää kuvia, muistoja ja tarvittaessa hakea tärkeää infoa jostakin asiasta. Kuvakirja on täydellinen tapa säilyttää elämäsi tärkeimpiä hetkiä, muistoja, merkkipäiviä tai muita muistettavia asioita persoonallisella tavalla.
20218_72046.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot maalais­tunnelman kotiisi
Kesäloman soisi jatkuvan ikuisesti. Maalla vietetyn kesäloman jälkeen samaa hermoja rauhoittavaa tunnelmaa toisi mielellään myös mukanaan kaupunkiin. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, miten sen teet helposti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton