• Etusivu
  • Talo

Nuhjuisesta kerrostaloyksiöstä suunnitellen trendikäs koti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.08.2008
20088_12259.jpg

Vanha keittiö oli kyllä varsin retro.

Sisustussuunnittelua

Seurantakohteen kerrostalo-Tähtisilmän yksiön sisustussuunnitelmassa lähtökohtana oli muuttaa pinnoiltaan varsin kehnossa kunnossa olleet tilat nuorelle trendikkääksi ja mukavaksi asunnoksi. Värimaailmaksi muotoutuivat pehmeät valkoisen ja harmaan sävyt, joita tekstiileillä ja huonekaluilla, esim. oranssin tai vihreän ja valkean ja mustan värisillä, voisi helposti raikastaa haluamaansa suuntaan. Yksiöön suunniteltiin pintamateriaalit ja kiintokalusteet. Huonekalut ja valaisimet jäävät tulevan asukkaan harkintaan.

Monitoimihuone

Yksiön iso huone jaettiin seinämaalauksella kolmeen tilaan. Keskelle suunniteltiin Tikkurilan struktuuripinnoite Tunto Karhea tummanharmaa (Symphony L488) osio, jonka mieltää oleskelualueeksi. Huoneen perälle makuualkovin seinälle sopi Cellon retrokuvioinen kuitutapetti (Eco Design 5701) ja ikkunan luokse vaalea seinäalue (Symphony F488) merkkaamaan ruokailutilan paikan. Kattoa päätettiin siistiä kittaamalla ja maalaamalla maalarinvalkoisella. Koko yksiön lattiaan valittiin kestävä Upofloorin valkotammi-laminaatti (Authentic Style 491) tuomaan tilaan lämpöä. Laminaatissa on vaaleassa ruskeudessa sopiva harmaan vivahde.

20088_12252.jpg
Valkotammi laminaatti
Valkotammi laminaatti

Keittiö

Keittokomeroon haluttiin Puustellin valkoisten kalusteiden valoisaa raikkautta. Kippiovellisissa yläkaapeissa on modernit alumiinikehyksiset lasit. Vetimissä toistuu metallin alumiinisävy. Tumman ruskea taso tuo keittiöön lämpöä. Välitilaan suunniteltiin trendikästä ilmettä keskiharmaalla Tunto Hienolla (Symphony J488) siveltynä ronskilla otteella. Pinta tarvitsee lakkakäsittelyn, etteivät roiskeet imeydy. Pienelle seinänpätkälle ikkunan viereen sommiteltiin magneetti- ja liitutaulumaalilla käsitelty muistitaulu, johon saattaa vaikka herkkureseptin raapustaa. Liedeksi valittiin Whirlpoolilta valkoinen ACM 342 ja jääkaapiksi samoin tilaan hyvin soveltuva valkoinen ARC 1294. Rakennusteknisistä syistä hanaksi valittiin Oraksen Classica-seinämalli.

20088_12253.jpg
20088_12265.jpg
20088_12257.jpg

Kylpyhuone

Pienehköön kylpyhuoneeseen valittiin tilantuntua lisäämään Pukkilan valkoinen seinälaatta Next Bianco, kokoa 20x33. Ripauksen ylellisyyttä tuo hopealista (BMT115). Lattiassa toimii hyvin tummanharmaa Forest, nk. kymppikymppilaatta. Tyylikkäät IDO Seven D –malliston tuotteet valikoituivat kalusteiksi. Seinävalaisimien kuvut ovat maitolasia, valaisimien alaosassa on kätevästi pistorasia. Allaskaapissa on kokonaan ulosvedettävä laatikko, kylppäritarvikkeet pysyvät järjestyksessä. Tyylikkyyttä lisäämään päädyttiin vesikalusteissa Oraksen Cubista-malliston hanaan ja suihkusekoittimeen. Suihkusetti on Fontana.

20088_12254.jpg
20088_12256.jpg
20088_12258.jpg

Eteinen

Eteisen suuret peililiukuovet luovat tilaan tarvittavaa avaruutta ja komeroissa on runsaasti säilytystilaa.

20088_12255.jpg
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20234_81399.jpg
Pienennä energiankulutusta mökillä - ohjaa etänä
Mökkien sisustus ja varustelu on nykyisin jo omakotitalojen luokkaa, joten huoli asumattoman mökin kunnosta ja kutsumattomista vieraista on aiheellinen. Moni ei ehkä halua moista riesaa itselleen, vaan mieluimmin myy mökkinsä kuin omistaa. Etäohjaus voisi kuitenkin olla erinomainen ratkaisu sekä mittaviin energiansäästöihin että valvonnan ongelmiin.
20235_81602.jpg
Kylpyhuoneeseen kontrastia tummilla yksityiskohdilla - tutustu trendeihin
Vaaleat ja neutraalit sävyt pysyvät kylpyhuonetrendien aallonharjalla myös vuonna 2023. Kylpyhuonetta rakentaessa tai remontoidessa turvaudutaan usein klassisiin, vaaleisiin valintoihin. Tummat sävyt, kuten musta, tumman harmaa ja yönsininen, voivat toimia kuitenkin rinnalla. Kylpyhuoneen yksityiskohdat, kuten vetimet, näkyvät lasipinnat, peilit ja huuhtelupainikkeet, tuovat tummilla sävyillä varustettuina tyylikkyyttä ja päivitystä yleisilmeeseen koko kylpyhuoneessa.
20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton