• Etusivu
  • Rakentaminen

Asennusesitykset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.08.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Maanvarainen laattaperustus

Esimerkkikohteessa toteutettiin kahden auton talli + varasto. Perustuksena maanvarainen laatta toteutettuna Soklex -perustusvalumuoteilla siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta erikseen myöhemmin. Kohteessa on sähköllä toimiva lattialämmitys.

Reunavahvistettu laatta

Esimerkkikohteessa toteutettiin omakotitalon reunavahvistettu laattaperustus käyttäen Soklex –perustusvalumuotteja siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta myöhemmin.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asennus

Osa 2Täyttö ja anturan ja sokkelin valu

Osa 3Soklex –lattiaeristeiden asennus ja liitokset

Osa 4Putkitukset, väliseinät ja takan pohja

Osa 5Laatan raudoitustyöt

Osa 6Reunavahvistetun laatan valu

Tuulettuva alapohja

Esimerkkikohteessa toteutettiin tuulettuva alapohja hirsirunkoiselle omakotitalolle Soklex –perustusjärjestelmällä.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asentaminen

Osa 2Sokkelipilasterit, tuuletus- ja kulkuaukot sekä valutyöt

Osa 3Tuennan purku ja valmis sokkeli

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62991.jpg
Mökkimallia on helppo muokata - huomioi maisema ja tontin ominaisuudet
Ympäröivän luonnon ja maiseman huomioiminen on yksi keskeisempiä asioita uutta vapaa-ajan kotia suunniteltaessa. Rantatonteilla parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti merelle, järvelle tai joelle päin, kun taas kuivan maan tonteilla ilmansuunnat ja näköalat ratkaisevat, miten mökki kannattaa sijoittaa.
201910_60678.jpg
Miten kellarin sisäpuolinen eristys toteutetaan?
Kellarin sisäpuolista eristämistä harkittaessa kannattaa varmistaa ensin, että ulkopuoliset rakenteet ovat kunnossa ja toteutettu oikein. Rakennuksen ulkopuolinen vedeneristys, salaojitus ja routasuojaus ovat välttämättömät, että kosteus ei pääse rakenteisiin ja sisäpuolinen eristys voidaan toteuttaa. Myös kellaritilojen ilmanvaihdon toimivuus ja riittävyys kannattaa tarkistaa.
201110_28331.jpg
Määräyspankki avautuu!
Rakentajan on otettava huomioon joukko rakennusten paloturvallisuutta koskevia määräyksiä ja ohjeita. Nämä sisältävät mm. tietoa paloluokituksista sekä yleisiä määräyksiä ja vaatimuksia koskien mm. palokuormia, palon rajoittamista palo-osastoon, rakenteiden kantavuutta, palon leviämisen estämistä yms.Määräykset rakennusten paloturvallisuudesta löytyvät Suomen rakentamismääräyskokoelman osista E1-E9. Lisäksi autosuojien paloturvallisuudesta löytyvät erilliset ohjeet rakentamismääräyskokoelmasta E4.Tässä muutamia tärkeimpiä pientaloja ja pientalojen autosuojia koskevia käsitteitä, määräyksiä ja periaatteita.
20203_63398.jpg
Karanteenissa kotona? Tekemisen puutetta?
Nyt on todella moni meistä jäänyt omaan kotiinsa karanteeniin tai etätöihin. Ei asiaa lähteä mihinkään kodin ulkopuolelle. Tylsyys hiipii sisään ikkunoista ja ovista. Mitä tekemistä keksisin vähintään kahdeksi viikoksi?Kun talo kumisee tyhjyyttään ja kukaan ei saa käydä kylässä, on täydellinen aika kehittää itseään tai tehdä loppuun kesken jääneitä asioita, joille ei tuntunut löytyvän koskaan sopivaa aikaa.
202111_73471.jpg
Suomalaiskotien vaarallisin laite löytyy keittiöstä
Ruuanlaiton jälkeen päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja, kertoo LähiTapiola.
20114_25478.jpg
Koneet vuokraamosta
Ramirent on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Haluamme olla asiakkaidemme ensimmäinen valinta koneita työmaalle hankittaessa.Asiakas saa halutessaan perinteisen konevuokrauksen lisäksi Ramirentiltä myös suunnittelu- ja asennuspalvelun. Asiakkaan työmaakohtainen tarve kartoitetaan tapauskohtaisesti ja eri ratkaisuvaihtoehdot käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa.Vuokraa kone Jäsentukun kautta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton