• Etusivu
  • Talo

Korjaustyön kotitalousvähennys kannattaa käyttää

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2015
26_P_26286.jpg

Kotitalousvähennys on verotuksessa tehtävä vähennys ja vähennystä saa kotona teetetystä työstä. Enimmillään kotitalousvähennyksen suuruus vuonna 2015 on 2400 € henkilöä kohden. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa tavanomainen kodin/vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö. Näiden lisäksi kotitalousvähennyksen saa myös tavanomaisesta kotona suoritettavasta hoiva- tai hoitotyöstä.

Koska vähennys on lisäksi henkilökohtainen, puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4800 euroa vuodessa. Kotitalousvähennystä on saatavissa mm. kaikkiin kotitalouksien suorittamiin energiatehokkuutta parantaviin kunnostustoimenpiteisiin. Vaikka ensisijaisena tavoitteena on energian säästö, kotitalousvähennyksen voi käyttää yhtä hyvin keittiö-tai parkettiremonttiin.

Arvonlisäverollisesta työkorvauksesta saa vähentää 45 prosenttia, kun työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin merkityltä veronalaista toimintaa harjoittavalta yrittäjältä tai yritykseltä. Kotitalousvähennys koskee myös tieto- ja viestintätekniikan asennus- ja ylläpitotöitä. Esimerkiksi digilaitteen, antennin tai tietokoneen sekä sen oheislaitteen asentaminen ja ylläpito katsotaan vähennykseen oikeuttavaksi työksi.

Kotitalousvähennystä voi niin ikään hyödyntää tietoliikenneyhteyksien käyttöön ottamisessa sekä tietoturvapalveluiden, hankittujen ohjelmien ja päivitysten asentamisessa. Kotitalousvähennystä ei kuitenkaan voi tehdä muista kuin työkustannuksista. Vähennystä ei saa työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista. Myöskään työssä käytetyn koneen osuudesta ei edelleenkään saa vähennystä.

Lähde: kotitalousvahennys.fi
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tulikivi Jero-mallisto Korpi 18
Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa
Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.
20135_35116.jpg
Huolella täytetty huoltokirja nostaa talon arvoa
Huoltokirja on asiakirjakokonaisuus, josta tulisi selvitä kaikki taloon liittyvät tiedot. Uusissa asuinrakennuksissa huoltokirja on tullut pakolliseksi vuonna 2000 ja täytetty huoltokirja tulee esittää rakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä.Perinteisesti huoltokirjat ovat olleet paperisia, ja pitkän rakentamisprojektin aikana näillä paperinivaskoilla on ollut vaarana kadota tai sotkeutua. Perinteisesti on myös ajateltu, että talon lopputarkastuksen jälkeen huoltokirja on hyödytön. Käytännössä huoltokirjan arvoa tuova osuus alkaa kuitenkin vasta tämän jälkeen, kun siihen aletaan kirjaamaan talolle tehtyjä huoltotoimenpiteitä ja tarkastuksia.
202310_83208.jpg
Sähkökeskus rakennusaikaiseen ja asumiskäyttöön
Omakotitalojen sähkökeskusten hankinta on merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot. Mittauskeskussarjasta NäpsäSMART löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.
20085_11008.jpg
Kotiteatteri valtaa olohuoneen tai rakennetaan kellariin
Kotiteatterin sisustuksellisuusKotiteatteri ei ole enää vain möhkälemäiset tekniset laitteet epäsopivasti sijoitettuna oleskelutilan paraatipaikalla. Elokuvien katselua elämyksellisesti kotioloissa tavoittelevat sijoittavat samalla myös kotiteatterin sisustuksellisuuteen. Kotiteatteri pitää sisällään projektorin, ison litteän kuvaruudun, vahvistimen, kuvalähteen eli esimerkiksi DVD-soittimen sekä kaiuttimia. Se tuottaa huipputarkkaa kuvaa ja tarjoaa uskomattoman äänimaailman.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Budjetin toteutumisvalvonta
Toimenpiteet:Budjetin toteutumista seurataan reaaliaikaisesti vertaamalla saatuja urakkatarjouksia osaurakoiden kustannusarvioon. Urakoitsijoiden laskutusta verrataan sopimusten mukaisiin urakkahintoihin.Vastuuhenkilö:ProjektipäällikköDokumentit:KustannusseurantaraportitHyväksyntä:Tilaaja
20143_38532.jpg
Pinnoita vanha lattia väritasoitteella
weber.floor CASADesing on ilman erikoistyövälineitä levitettävä pinnoite betoni-, klinkkeri-, rakennuslevy-, tasoitepinta- tai parkettilattioille. Pinnoite soveltuu lopulliseksi lattiapinnaksi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin, kodinhoitotiloihin... CASA sopii erityisesti lattioihin, joilta vaaditaan erityistä suoruutta tai joihin kohdistuu kevyt tai keskiraskas rasitus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton