• Etusivu
  • Talo

Huolella täytetty huoltokirja nostaa talon arvoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.05.2013
20135_35116.jpg

HuoltoOptimi on selainpohjainen huoltokirja, jota on helppo käyttää myös tablet- ja mobiililaitteiden kautta.

Huoltokirja on asiakirjakokonaisuus, josta tulisi selvitä kaikki taloon liittyvät tiedot. Uusissa asuinrakennuksissa huoltokirja on tullut pakolliseksi vuonna 2000 ja täytetty huoltokirja tulee esittää rakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä.

Perinteisesti huoltokirjat ovat olleet paperisia, ja pitkän rakentamisprojektin aikana näillä paperinivaskoilla on ollut vaarana kadota tai sotkeutua. Perinteisesti on myös ajateltu, että talon lopputarkastuksen jälkeen huoltokirja on hyödytön. Käytännössä huoltokirjan arvoa tuova osuus alkaa kuitenkin vasta tämän jälkeen, kun siihen aletaan kirjaamaan talolle tehtyjä huoltotoimenpiteitä ja tarkastuksia.

Helppokäyttöinen huoltokirja netissä - HuoltoOptimi

HuoltoOptimi on selainpohjainen huoltokirja, joka pysyy aina tallessa ja siistinä. Perinteiseen huoltokirjaan verrattuna se sisältää useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ylivoimaisen koko rakennuksen hallintajärjestelmän.

HuoltoOptimi on suunniteltu toimimaan erinomaisesti myös tablet- ja mobiililaitteilla. Näin esimerkiksi talolle tehdyt huoltotyöt pystyy kätevästi kirjaamaan huoltokirjaan saman tien vaikka kännykällä.

HuoltoOptimiin syötetään ensin kaikki rakennukseen liittyvät yhteys- ja yleistiedot niin tontin, rakenteiden, huoneiden kuin materiaalien ja laitteiden osalta. Tämän jälkeen voi alkaa käyttämään HuoltoOptimin muita ominaisuuksia.

Huoltokirjan hälytin muistuttaa tehtävistä huoltotöistä

HuoltoOptimi-huoltokirjassa on hälytintoiminto, joka muistuttaa tehtävistä huoltotöistä. Haluttaessa hälytin lähettää kerran kuukaudessa sähköpostin lähiajan tulevista huoltotöistä sekä muistuttaa, jos edellisessä kuussa ei ole suoritettu vaadittuja huoltotöitä.

Haluttaessa huoltokirjan hälytystoiminto muistuttaa kerran kuukaudessa sähköpostilla huoltotöistä, jotka tulisi suorittaa.
Haluttaessa huoltokirjan hälytystoiminto muistuttaa kerran kuukaudessa sähköpostilla huoltotöistä, jotka tulisi suorittaa.

Huoltotyön kirjaaminen huoltokirjaan on helppoa

Talolle suoritetut huoltotoimenpiteet on helppo kirjata huoltokirjaan niin tietokoneen kuin esimerkiksi mobiililaitteenkin kautta. Ohjelman yksinkertainen rakenne takaa sen, että ensikertalaisenkin on helppo käyttää ohjelmaa.

Esimerkki huoltotyön kirjaamisesta huoltokirjaan:
1. Valitaan huoltokirjan valikosta "Huoltotoimet" ja sen alta "Huoltotyöt".
2. Valitaan valikosta osio, johon huoltotoimenpiteet halutaan syöttää (kuvassa valittu: "Ikkunat ja ovet").
3. Merkitään tehty huoltotyö / tarkastus ja sen tekijä. Tallennetaan.

Tehdyn huoltotyön tiedot löytyvät nyt HuoltoOptimin huoltohistoriasta.

HuoltoOptimi-huoltokirjan käyttäminen on helppoa sen selkeän rakenteen ansioista.
HuoltoOptimi-huoltokirjan käyttäminen on helppoa sen selkeän rakenteen ansioista.

Huoltohistoria näyttää huoltokirjaan kirjatut huoltotyöt

Huoltokirjan huoltohistoriasta on helppo tarkistaa, mitä huoltotoimenpiteitä talolle on milloinkin suoritettu. Huoltohistorian merkitys korostuu etenkin taloa myytäessä, jolloin kaikki tehdyt huoltotyöt löytyvät siististi dokumentoituina.

Huoltohistorian tiedoista näkyy helposti talolle tehdyt huoltotyöt.
Huoltohistorian tiedoista näkyy helposti talolle tehdyt huoltotyöt.

Huoltokirja sisältää myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia

Kulutusseuranta
Kulutusseurantaosiossa pystyy seuraamaan talon sähkön, veden ja lämmön kulutusta.

Kuvat
HuoltoOptimiin saa tallennettua taloon liittyviä tärkeitä kuvia ja muita dokumentteja.

Siirto uudelle omistajalle
Talon myynnin yhteydessä HuoltoOptimi on helppo siirtää talon uudelle omistajalle.

Omien ohjeiden lisääminen
Vaikka HuoltoOptimi sisältää kaikki yleisimmät huolto-ohjeet, on jokaisella rakennuksella myös joitakin erikoistöitä, jotka vaativat tarkempaa opastusta (esim. öljypolttimessa hankala käynnistys tms.). Omat huolto-ohjeet on helposti lisättävissä HuoltoOptimiin, jolloin ne ovat myös talon seuraavien omistajien käytössä.

20135_35122.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
Vallox iv-kanavat
Peruskorjattavan omakotitalon ilmanvaihto
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa peruskorjausta. Perinteisen talon lämmitysenergian kulutuksesta lähes puolet johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä energiansäästöpyrkimyksissä.
20119_27780.jpg
Turvajärjestelmillä vältät vahingon
Kiinteistön turvajärjestelmistä on hyötyä vain silloin, kun ne ovat käytössä jo ennen vahingon sattumista. Niillä voidaan valvoa kulkua kiinteistössä, suojata omaisuutta, estää henkilövahinkoja sekä ehkäistä tulipaloja ja vesivahinkoja, kohentaa sähköturvallisuutta ja parantaa tietosuojaa. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia hyvin suojatun kiinteistön vakuutusmaksuista.
20131_33549.jpg
Kestävä tiilikatto luonnollisilla mattasävyillä
Betonikattotiiliuutuus Ormax Polar on kehitetty pohjoisen ilmanalan vaativiin olosuhteisiin - Suomessa ja nimenomaan suomalaiseen ilmastoon. Ormax Polar onkin toistaiseksi edistyksellisin ja kestävin betonikattotiili.
20135_35209.jpg
Mineraalivilla, joka on Eristäjän Unelma!
Testivoittaja ISOVER KL-33 on nyt entistäkin parempi! Uusi luonnonmukainen sideaine tekee tuotteesta vieläkin ympäristöystävällisemmän ja mukavamman asentaa. Sideaineen uudistuessa olemme ottaneet käyttöön nimen G3 touch, joka kattaa ISOVER KL-33:n lisäksi kaikki ISOVERin kevyet mineraalivillat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton