• Etusivu
  • Talo

Kotiteatteri valtaa olohuoneen tai sellainen rakennetaan kellariin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.05.2008
20085_11008.jpg

Kotiteatterin sisustuksellisuus

Kotiteatteri ei ole enää vain möhkälemäiset tekniset laitteet epäsopivasti sijoitettuna oleskelutilan paraatipaikalla. Elokuvien katselua elämyksellisesti kotioloissa tavoittelevat sijoittavat samalla myös kotiteatterin sisustuksellisuuteen. Kotiteatteri pitää sisällään projektorin, ison litteän kuvaruudun, vahvistimen, kuvalähteen eli esimerkiksi DVD-soittimen sekä kaiuttimia. Se tuottaa huipputarkkaa kuvaa ja tarjoaa uskomattoman äänimaailman.

Laitteet sisustukseen sopivaksi

Tv-ruutu vai valkokangas

Valmistajat ovat tiedostaneet kotiteattereiden merkityksen sisustuksessa. Esimerkiksi kotiteatterin projektori on sijoitettavissa yhtä hyvin pöydälle, hyllylle kuin seinään kiinnitettävälle pidikkeelle. Kotiteatterissa ei tarvitse olla isoa TV-ruutua, vaan kuva voidaan heijastaa rullattavalle kankaalle.

Kaiuttimien sijoittelu

Miten sitten sijoittaa lukuisat eri kokoiset kaiuttimet sekä äänentoiston että sisustuksen kannalta parhaiten? Ne voidaan piilottaa verhon tai sohvan taakse, upottaa seinään tai sijoittaa vaikka kattoon spottilampun paikalle. Yhä pienemmistä kaiuttimista saadaan uuden tekniikan avulla kuulumaan ääni entistä paremmin. Suurin osa kaiuttimista tarvitsee toimiakseen johdot. Niiden piilottamiseen käytetään avuksi listoja, joiden alla johto voi kulkea näkymättömissä.

20085_11009.jpg

Suunniteltu kokonaisuus

Kotiteatteriin kuuluvien laitteiden muotoilulla ja materiaalivalinnoilla on suuri merkitys sisustuksessa. Perinteisen mustan ja hopeisen lisäksi laitteita on saatavilla myös muun muassa sinisenä ja punaisena. Kotiteattereiden sovittamista sisustukseen helpottaa myös kauppiaiden tarjoama kokonaispalvelu. Apua saa suunnitteluun, laitehankintoihin, asennukseen ja käyttöopastukseen. Luottamalla asiantuntija-apuun jo suunnitteluvaiheesta lähtien, saa kotiteatteristaan varmemmin laadukkaan ja tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden.

20085_11010.jpg

Viimeistely ohjausjärjestelmällä

Viimeisen päälle viimeistellyssä kotiteatterissa on ohjausjärjestelmä, johon voi liittää kaikki kodin sähköllä toimivat laitteet eli kuva- ja äänijärjestelmät, valaistuksen ja jopa verhot. Jos esimerkiksi haluaa katsoa elokuvan, riittää yksi napin painallus, ja järjestelmä tekee kaiken hyvän katseluympäristön aikaansaamiseksi: laittaa päälle kaikki tarvittavat laitteet, sammuttaa valot ja vetää verhot kiinni. Pyöräyttäisiköhän se popcornitkin?

20085_11012.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20107_22627.jpg
Pudottiko lumi rännit?
Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee tyylikäs ja toimiva sadevesijärjestelmä. 150 neliön katolla 20 mm:n sade tarkoittaa 3000 litraa poisjohdettavaa vettä, kaatosateessa, vieläkin suurempaa määrää, joten kestävyyttä vedenpoistossa tarvitaan. Icopalin Sadetar selviää haasteesta voittajana, siksipä Icopal myöntääkin Sadetar-sadevesijärjestelmälle kymmenen vuoden takuun!Lisätietoa Icopalin Sadettaresta
20116_26732.jpg
Valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.Valokateasennus tv-esityksenä
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkaohjelmat ja tarjouspyynnöt
Toimenpiteet:Urakkamuodon valinnan jälkeen rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen urakkaohjelman. Urakkaohjelman mallina käytetään esim. RT 16-10287 sovellettuna käytettävään urakkamuotoon. Sopimusehtoina käytetään "Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998", RT 16-10660. Tarjouspyynnöt laaditaan urakkakohtaisesti ottaen huomioon kunkin urakan erityisvaatimukset. Tarjousten tekemiselle varataan aikaa 2 - 4 viikkoa urakan koosta riippuen. Tarjoukset jätetään suljetussa kirjekuoressa tilaajalle tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkaohjelma, tarjouspyyntökirjeetHyväksyntä:Urakkaohjelma: Projektipäällikkö Tarjouspyyntökirjeet: Projektipäällikkö
200611_2133.jpg
Pidä huoli katostasi kunnollisilla ränneillä ja kouruilla
Talosi tarvitsee toimivat rännit ja kourutHuonot rännit ja kourut on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.Lue lisää ränneistä ja kouruista
Sievin turvakenkä laatikon päällä
Työvaatteet kolmessa testissä - puutavara-auton kyydissä, haastavissa olosuhteissa ja kirvesmiehen työssä
Kolme ammattilaista pääsivät testaamaan IKH:n Patron-talvityövaatetusta sekä Sievin turvajalkineita ja raportoimaan käyttökokemuksistaan. Testissä olivat Patron Adamiitti -talvityötakki, Patron Ametisti -talvityöhousut ja Sievin Viper -turvajalkineet. Lue käyttäjien lopulliset arvioinnit työvaatteista.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten laminaattitaso tulisi leikata?
Kysymys:Kummalta puolelta keittiön laminaattitaso tulisi leikata, jotta leikkausjäljestä tulisi siisti? En ole vielä ottanut käyttöpuolen muovisuojusta pois. Välineinä on pistosaha, käsisirkkeli ja käsisaha. Vaikuttaako leikkausväline siihen, kummalta puolelta laminaattitaso leikataan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton