Tuotteet kylpyhuoneen rakentamiseen - Weber

Hyvällä suunnittelulla sekä huolellisella toteutuksella tehdään terve ja kestävä kylpyhuone.
Märkätiloissa suositellaan käytettäväksi kivirakenteita silloin, kun se on mahdollista. Hyviä ratkaisuja alustaksi ovat esimerkiksi Kahi-harkko, betoni ja kevytsoraharkko. Seinärakenteisiin soveltuvat myös märkätilaan tarkoitetut levyrakenteet.

Tuotteet kylpyhuoneen rakentamiseen - Weber

Seinät

Kahi-harkoista tai Leca Easylex harkoista saadaan kestävä kiviaineinen seinä kylpyhuoneisiin. Harkoissa on pystyreiät, joissa voidaan tarvittaessa viedä sähkö- ja vesiputket.

Kahi-harkkojärjestelmä muodostuu tasoitettavista Kahi-väliseinäpontti, -runkopontti ja -desibeliponttiharkoista sekä puhtaaksi ohutsaumamuurattavista Kahi-viisteharkoista ja -viistetiilistä. Kylpyhuoneen kantamattomissa seinissä voidaan käyttää Kahi Väliseinäponttiharkkoja tai Leca® EasyLex 88 VS –harkkoja.

Mikäli seinälle tulee kuormitusta yläpuolisista rakenteista eli seinä on kantava, voidaan se tehdä edellisiä harkkoja leveämmistä, 130 mm leveistä Kahi Runkoponttiharkoista.

Kahi-harkot sekä Leca® EasyLex 88 VS –harkot ohutsaumamuurataan webervetonit OL 15 Ohutsaumalaastilla, talviolosuhteissa webervetonit OL 15 P Pakkasohutsaumalaastilla. Ohutsaumamuurauksessa tarvittavan laastin menekki on murto-osa perinteisessä muurauksessa tarvittavasta laastimäärästä ja seinäpintaa syntyy nopeasti.

Kahi-harkkoihin sekä Leca® EasyLex 88 VS –harkkoihin on saatavissa valmiit palkit, joilla esim. oviaukkojen ylitys käy nopeasti.

Huolellisesti ohutsaumamuuratut harkkoseinät eivät vaadi paksuja tasoitekerroksia. Seinäpinnat tasoitetaan ennen vedeneristystä weber MT Märkätilatasoitteella tai weber TT+ Täyttötasoitteella mikäli seinää joudutaan oikaisemaan yli 5 mm.

Lattia

Märkätilan lattia valetaan betonista tai soveltuvalla webervetonit –lattiatasoitteella. Puurakenteisissa välipohjissa valu tehdään raudoitettuna riittävän jäykän rakenteen päälle. Lattiakallistuksiksi suositellaan märkätiloissa 1:80 (minimi 1:100) sekä puolen metrin säteellä lattiakaivosta 1:50. Eli kallistus 1 m kohden on vähintään 1 cm ja lattiakaivon kohdalla 0,5 m kohden 1 cm.

Imuroitu pohjalaatta pohjustetaan weber MD 16 Dispersiolla hennen lattiatasoitteen levitystä.

Pohjalaatan tai paksun kallistusvalun voi tehdä erittäin nopeasti kuivuvalla webervetonit 6000 Pikamassalla. Pikamassaa voi käyttää myös uivissa raudoitetuissa rakenteissa.

5-100 mm paksujen kallistuksien tekoon soveltuu etenkin lämpölattioihin kehitetty webervetonit 5400 Lämpölattiamassa.

Ohut pintatasoitus voidaan tehdä tarvittaessa ennen vedeneristystä webervetonit 3100 Hienotasoitteella tai 4400 Pikatasoitteella.

Kylpyhuoneen vedeneristys

Vedeneristys voidaan tehdä weberSafe- tai weberSmart Vedeneristysjärjestelmillä.

weberSafe Vedeneristysjärjestelmä on perinteinen varma ratkaisu asuntojen ja hotellihuoneiden pesu- ja WC-tilojen sekä kodinhoitohuoneiden vedeneristykseen.

weberSmart Vedeneristysjärjestelmä on ensimmäinen vedeneristysjärjestelmä, jossa eristeen voi levittää yhdessä työvaiheessa. Vaaditava kalvovahvuus saavutetaan vähemmällä työmäärällä ja laatoitus voidaan aloittaa jopa neljän tunnin kuluttua. weberSmart Vedeneristysjärjestelmä on tarkoitettu asuntojen ja hotellihuoneiden pesu- ja WC-tilojen sekä kodinhoitohuoneiden vedeneristykseen.

Tutustu myös:

Tutustu myös muihin Weberin vedeneristysjärjestelmiin.

YhteystiedotYhteystiedot


Suunnittelupalvelu


Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Videot ja TV-esitykset

Katso myös muuta aiheeseen liittyvää