Tukimuurielementtien valikoima laajenee - lisää kokoja ja visuaalisuutta

Rudus lisää kesän 2020 aikana tukimuurielementtiensä valikoimaa, saatavilla on siis lisää kokoja sekä uudenlaista visuaalista ilmettä. L-tukielementtejä valmistetaan nyt kuudessa eri korkeudessa ja pinnoituksessakin löytyy useita vaihtoehtoja.

Attendo Sammalkallio on viime syksynä Espooseen valmistunut hoivakoti. Rudus toimitti Lehto Tilat Oy:lle Suurtukimuurielementtejä 1600 mm, 1800 mm, 2000mm ja 3000 mm koossa rajaamaan tonttia sekä ottamaan maanpainetta vastaan.Attendo Sammalkallio on viime syksynä Espooseen valmistunut hoivakoti. Rudus toimitti Lehto Tilat Oy:lle Suurtukimuurielementtejä 1600 mm, 1800 mm, 2000mm ja 3000 mm koossa rajaamaan tonttia sekä ottamaan maanpainetta vastaan.

Paitsi helpon asennettavuutensa mutta myös muokattavuutensa ansiosta betoniset tukimuurielementit hakevat vahvan jalansijan urakoitsijoiden keskuudessa. Koska elementtien muotit ovat helposti muokattavissa, saadaan toteutettua sujuvasti rakenteeltaan sekä pinnoitukseltaan samanlaisia elementtejä myös tonteille, joissa korkeusvaihteluita on reilusti.
Yhä useammin tukimuurit ovat paikalla valettujen sijaan elementtivalmisteisia, sillä elementit kestävät kovaakin käyttöä ja ovat helppoja asentaa.

Rudus lisää betonisten tukimuurielementtiensä valikoimaa

L-tukimuurielementtejä on perinteisesti ollut saatavilla 1050 mm:n vakiokorkeuteen asti, suuremmat korkeudet ovat olleet erikoistilaustavaraa. Nyt Rudus kasvattaa tuttujen betonisten L-tukimuurielementtiensä valikoimaa uusilla koko- ja pintavaihtoehdoilla.

Valikoimaan lisätään 5 uutta kokoa:
 • 1100 mm
 • 1200 mm
 • 1300 mm
 • 1400 mm
 • 1500 mm

Nämä uudet mallit ovat vastaus asiakkaittemme tarpeisiin koskien sekä tukimuurielementtien teknisiä että visuaalisia vaatimuksia.

Myyntipäällikkö Jukka Latvala

Tarjolla upeaa visuaalista ilmettä

Muutostöiden ansiosta tukimuurielementit voidaan valmistaa haluttaessa kaksipuolista muottia käyttäen, jolloin molemmat pinnat ovat esittelykelpoisia. Tämä tarjoaa visuaalista lisää julkisiin ulkotiloihin, kuin myös pien- tai kerrostalon pihaan.

Pintakuviona löytyvät:

 • rimoitus,
 • graafinen betoni,
 • patinointi sekä
 • liuskekivi (suurtukielementeissä 3000 mm korkeuteen asti
 • Elementtejä on mahdollista valmistaa myös värillisestä betonista sekä muotobetonista.
 • Molemmin puolin viimeistelty pinta (valmistettu kaksipuolisella muotilla)

Milloin saatavilla?

Uusia L-tukielementtejä on jo saatavilla tilauksesta, voit tiedustella elementeistä lisää Ruduksen Infraelementtien myynnistä.


Uusia L-tukimuurielementtikokoja sekä malleja aletaan valmistaa pääosin jo kesällä 2020. Tuotteista on tekeillä päivitetyt tuotesuunnitelmat (BIM- / 3D-mallit), joiden avulla tuotteiden hahmotus sekä suunnittelutyö helpottuvat. Uudet tuotemallinnukset julkaistaan syksyn 2020 aikana.

Lue alkuperäinen artikkeli kokonaisuudessaan RudusPro-kanavasta

 
Päivitetty
29.6.2020