• Etusivu
  • Remontti

Yllätysostos – Keltainen talo Korkeakoskelta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.05.2009
20095_16689.jpg

Oman luonteeni mukaisesti haen vähintään viiden vuoden välein jotain uutta ja innostavaa elämääni. Kaksituhattaluvun alussa aloin harrastaa muun muassa metsästystä vastapainoksi omalle työlleni lehtimaailmassa, tuottajana ja toimittajana. Kun taas alkuvuodesta lopetin pitkän urani Espoon kaupungin valtuustossa. Tottuneena aktiiviseen elämäntapaan mielessäni vahvistui tunne, että jokin uusi projekti olisi paikallaan. Mietin jopa välivuotta Pohjois-Karjalassa, urheiluklubia, kalasavustamon perustamista, aurinkopaneelien vientiä Floridaan. Yrittäjäluonne kun on sellainen, että täytyy aina olla mietinnässä jotain kehiteltävää. Itse asun Espoossa. Lähisukulaiseni ja osa tutuistani asuu synnyinkaupungissani Kotkassa.

Tammikuun 31. päivänä 2009 avasin netin asuntosivuston ja näin juuri myyntiin tulleen keltaisen omakotitalon isolla omalla tontilla Kotkan Korkeakosken maalaismaisemissa. Ja sen hinta oli tyrmistyttävän edullinen. Siltä istumalta soitin välittäjälle, jonka kanssa sovimme seuraavaksi päiväksi näytön. Menimme jo samana päivänä tuttujeni kanssa tutustumaan talon ympäristöön ja pihaan.

Varasin talon näytön yhteydessä ja käsirahan maksoin heti seuraavana päivänä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, olin hetkessä talon- ja tilanomistaja. Talo myytiin minulle 60 neliöisenä lautarakenteisena ja tontin koko oli 2 000 neliötä. Hintapyyntö oli 19 900 euroa.

Ulkorakennuksessa on sauna, hellahuone ja kaksi puuvajaa.
Ulkorakennuksessa on sauna, hellahuone ja kaksi puuvajaa.

Tontilla oli lisäksi piharakennus, jossa on sauna, hellahuone ja kaksi isoa puuvajaa. Saunan ovea kiinteistönvälittäjä ei suostunut edes avaamaan, koska sanoi sen olevan niin huonossa kunnossa. Viimeiset vuodet talossa oli asunut mies, joka oli pitkälle erakoitunut. Perikunnat möivät taloa ja tonttia, joista ei ollut minkäänlaisia papereita olemassa.

Eli tein ostopäätökseni tietämättä ollenkaan talon rakennusvuotta, kuntoa tai muuta vastaavaa. Talossa oli ulkona oma kaivo, mutta sisälle ei oltu vedetty mitään vesijohtoja. Rakennuksissa oli sähköt.

Edullinen hinta, tontin suuri koko ja sen sijainti maalaismaisemassa sekä talon ryhdikäs ulkokuori saivat minut heti innostumaan. Otin myös riskin siitä, että talo ja ulkorakennus olisivat purkukuntoisia. Siinäkin tapauksessa tontin neliöhinnaksi olisi tullut 10 euroa per neliö.

Talon ainoa wc sijaitsee ulkona. Kävijällä on vaarana saada katto päälleen tai liukua vinosta lattiasta suoraan lautojen väliin
Talon ainoa wc sijaitsee ulkona. Kävijällä on vaarana saada katto päälleen tai liukua vinosta lattiasta suoraan lautojen väliin

Ostopäätöksen jälkeen olin onnellinen talon ja tontin omistaja. Mitä tästä eteenpäin? En ollut hetkeäkään kerennyt miettiä nopeaa päätöstäni siitä, että mitä teen nyt talollani?

Autotalli on kuin pomminjäljiltä, mutta se saa seistä vanhalla paikallaan vielä kesään asti.
Autotalli on kuin pomminjäljiltä, mutta se saa seistä vanhalla paikallaan vielä kesään asti.

Tämä mielenkiintoinen ja varsin erilaisen seurantakohteen tarina jatkuu tulevissa verkkolehdissä. Seuraavan kerran tutustumme tarkemmin talon sisätiloihin.

Projektin etusivulle...

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20156_43822.jpg
Uuden talon terveydelle on ilmanvaihto tärkeää
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on osa tervettä taloaTalot ja asunnot rakennetaan aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa sen, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä:Ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. ja Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman kuluttamatta liikaa talosi energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20222_77067.jpg
Viikon sisustusidea: Värin valinta - näillä vinkeillä onnistut
Uusi tapetti tai maali piristää kummasti kodin ilmettä. Joskus oikean maalisävyn valinta voi tuntua vaikealta tai jopa pelottavalta. Olemme koonneet muutaman vinkin, joilla onnistut löytämään kotiisi parhaan värin.
20219_72243.jpg
Luontoa syleilevät kodit ja upeat lasiterassit ihastuttivat Lohjan Asuntomessuilla
Lohjan Asuntomessuilla Hiidensalmella oli heinä- ja elokuun aikana nähtävissä runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen näyttävän lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset olivat tänäkin vuonna monessa messukohteessa Lohjanjärven rannalla.
20122_29581.jpg
Ideoita ja vinkkejä piharakentamiseen
Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Tässä muutama vinkki pihakivien käytöstä. Lisää kuvia on nähtävissä Ruduksen Ideakuvastossa.Kartano-sarja on usein kysyttyä pihakiveä, joista usein halutaan rakentaa viihtyisä terassi tai muu oleskelualue.
20088_12300.jpg
Vaasan asuntomessut päättyvät sunnuntaina
Järjestäjäorganisaatiot ovat tyytyväisiä Vaasan asuntomessujen tähänastisiin kävijämääriin. Messujen viimeinen viikko on käynnissä. Viikon kävijämääriin vaikuttaa varmasti myös se miten Pohjanmaa ottaa messutapahtuman omakseen. – Viimeinen kiriviikko käynnistyy, ja nähtäväksi jää kuinka pohjalaiset innostuvat tulemaan messuille lomiensa jälkeen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.Heiskanen painottaa, että suurtapahtuman onnistumiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin kävijämäärät. – Messujen onnistumista voi tarkastella useammasta näkökulmasta, joista kävijämäärä on yksi. Olemme iloisia, että viimeisellä viikolla messuilla on paljon ministeritason vierailuja. Lisäksi messuille on tulossa toista sataa ryhmää ja delegaatiota ulkomaita myöten. Se osoittaa, että messujen sisältö on onnistunut ja tapahtuma on mielenkiintoinen, Heiskanen toteaa.
20183_52052.jpg
Näin parannat 1970-80-luvun talon ilmanvaihtoa
Puiset tuuletusluukut ja julkisivun puolelta löytyvät metalliset ikkunasäleiköt ovat tyypillinen näky 1970-1980-luvuilla rakennetuissa asunnoissa. Kyseisinä vuosikymmeninä asuntojen riittävään ilmanvaihtoon ei kiinnitetty samalla tavalla huomiota kuin nykyään. Yleinen sisäilmaan laatuun vaikuttava ongelma on korvausilmaventtiilien puuttuminen.Liian vähäisen korvausilman voi havaita sisäilman tunkkaisuutena tai epämiellyttävinä hajuina, jotka kulkeutuvat rakenteiden raoista. Usein oman kodin sisäilmaan ollaan totuttu, eikä huonosti vaihtuvaan ilmaan kiinnitetä huomiota. Kodissa vierailevat ihmiset tämän kyllä huomaavat, mutta kynnys huomauttaa asiasta on varsin korkealla. Mikäli asiasta pystyy hienovaraisesti vihjaamaan, saattaa tehdä ison palveluksen sekä asukkaan, että hänen kotinsa terveydelle.Kodeista löytyvät puiset tuuletusluukut tarjoavat vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden korvausilman saannin parantamiseen.Velco VTR-100 –korvausilmaventtiilit on helppo asentaa kodin puisiin tuuletusluukkuihin. Termostaatilla toimivat venttiilit eivät vaadi sähköä toimiakseen vaan toiminta perustuu venttiilin vahatermostaattiin. Venttiili vetäytyy kylmällä ilmalla pienemmälle, jolloin niiden säätämisestä ei tarvitse kantaa huolta. Venttiileihin on myös saatavilla lisävarusteena äänenvaimentimet ja tehokkaat Filtrete-suodattimet. Näin venttiilien kautta ei kantaudu melua ja ulkoilman epäpuhtaudet jäävät suodattimeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton