• Etusivu
  • Rakentaminen

Messutapahtuman sisältö onnistunut ja mielenkiintoinen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.08.2008
20088_12300.jpg

Järjestäjäorganisaatiot ovat tyytyväisiä Vaasan asuntomessujen tähänastisiin kävijämääriin. Messujen viimeinen viikko on käynnissä. Viikon kävijämääriin vaikuttaa varmasti myös se miten Pohjanmaa ottaa messutapahtuman omakseen.
– Viimeinen kiriviikko käynnistyy, ja nähtäväksi jää kuinka pohjalaiset innostuvat tulemaan messuille lomiensa jälkeen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Heiskanen painottaa, että suurtapahtuman onnistumiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin kävijämäärät.
– Messujen onnistumista voi tarkastella useammasta näkökulmasta, joista kävijämäärä on yksi. Olemme iloisia, että viimeisellä viikolla messuilla on paljon ministeritason vierailuja. Lisäksi messuille on tulossa toista sataa ryhmää ja delegaatiota ulkomaita myöten. Se osoittaa, että messujen sisältö on onnistunut ja tapahtuma on mielenkiintoinen, Heiskanen toteaa.

Vaasan kaupunki on tyytyväinen saamaansa näkyvyyteen asuntomessujen avulla. Asuntomessut ovat piritysruiske paikalliselle matkailulle, elinkeinoelämälle ja imagolle. Vaasa on erinomainen lomakohdepaikka, joten on hienoa, että messujen ansiosta niin monet uudetkin matkaajat pääsevät sen kokemaan.
– Kävijät näkevät messujen lisäksi myös Vaasan kaupunkia, sen historiaa ja nykypäivää opastetuilla kiertoajeluilla. Kaunista Vaasaa kannattaakin mielestäni esitellä messuvieraille. Uskon, että useat palaavat tänne toistekin, Ylisiisti Vaasan projektipäällikkö Eva Hudd kertoo.

Asuntomessujen 100 000. kävijä kukitettiin sunnuntaina

Ylivieskalaiset Henna ja Päiviö Jutila yllättyivät iloisesti saapuessaan Vaasaan asuntomessujen messuportille heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aleksa Jutilan kanssa. 100 000. kävijän raja rikkoutui heidän kohdallaan. Perhe tuli asuntomessuille hakemaan ideoita ja innovaatiota omaan juuri valmistuneeseen taloonsa.

Asuntomessuilla viihdytään

Messututkimuksen toisen väliraportin mukaan 90 % pitää messuja hyvinä tai erinomaisina. Lähes kaikilla Vaasan Asuntomessujen messukävijöillä on meneillään tai tulossa omaan kotiin liittyvä hanke. Yleisimpiä ovat omakotitalon rakentaminen tai remontointi, seuraavaksi tulee asuinhuoneiston remontointi sekä osto tai myynti. Messukävijöiden suosituimpia remonttikohteita ovat sisustus ja sisäpinnat, kylpyhuone, keittiö ja sauna. Suurin osa kävijöistä haluaa asua tulevaisuudessa omakotitalossa.

20088_12301.jpg

Tervetuloa messuille

Asuntomessualue on vehreän luonnon keskellä ja suojaisan merenlahden rannassa. Keskustaan on vain 3 kilometriä matkaa. Suvilahti on noin 30 vuotta vanha viihtyisä asuinalue, jota voidaan kutsua todelliseksi puutarhakaupungiksi.

Messuilla on monipuolinen ja kiinnostava kattaus erilaisia taloja. 15 hehtaarin kokoiselle asuntomessualueelle on rakentunut noin 130 asuntoa lähes 500 uudelle suvilahtelaiselle. Alueelle on 20 omakotitaloa, 28 yhtiömuotoista pientaloa kuudelle tontille ja 3 kerrostaloa. Kahdessa kerrostalossa on tarjolla niin omistus- kuin vuokra-asuntojakin.

Messualue on rakennettu rantavyöhykkeelle osana lähiön uudistushanketta. Yleistavoitteena on ollut rakentaa mittakaavaltaan ja rakennusmuodoiltaan monipuolinen asuinalue, joka sovitetaan yhteen osaksi Suvilahden nykyistä lähiötä

Messuilla on nähtävillä lukuisia erilaisia sisustuskokonaisuuksia, joihin kuuluvat myös messutalojen pihat. Esimerkiksi omakotikadulla yksittäisen talon ulkonäkö, tontin puutarha ja kodin sisustus noudattavat usein samaa linjaa täydentäen toisiaan. Tontit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, ja naapureina saattaa olla tyyliltään toistensa vastakohtaisia taloja. Kerrostaloasuntojen sisustukset eivät myöskään ole toistensa kopioita, vaan kertovat usein vahvasti asukkaistaan.

Torstaina 7.8. pidennetty aukioloaika
Asuntomessut Vaasassa ovat avoinna päivittäin yleisölle 11.7.–10.8.2008 klo 10.00 - 18.00 sekä lisäksi viimeisenä torstaina (7.8.). klo 10 - 20.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78031.jpg
Kustannustehokas, turhia neliöitä karttava mallisto
Kastellin Viva-malliston uusien tulokkaiden lähtökohtana on luoda kokoaan avarampia koteja, joissa hukkaneliöiden sijaan on kaikki tarpeellinen ja enemmänkin. Uusien Viva-paritalojen hyvä tilasuunnittelu mahdollistaa väljemmän asumisen kaupungin sykkeessä tai sen tuntumassa. Uudet Viva-kodit tarjoavat asukkailleen myös huojentavan paljon yksityisyyttä pienillä tonteilla sekä tiiviisti rakennetuilla alueilla. Suurten ikkunoiden suuntaus sekä katetut parvekkeet ja terassit mahdollistavat elämänlaadusta ja kotoilusta nautiskelun naapureiden katseilta sopivasti suojassa.
200811_14133.jpg
Kastellilta kaikkien aikojen huvilakirja!
Suomen huvilamarkkinoita nopeasti valloittanut Kastelli julkaisee uuden, kaikkien aikojen huvilakirjan viikonlopun tapahtumissa ympäri Suomen. Painotuoreessa 148-sivuisessa Huvilakirjassa on mukana mm. Reposaaren huvilamessujen voittaja Eikka-mökki sekä kymmeniä muita Täyslämpimiä suosikkimalleja ympärivuotiseen loma-asumiseen. Erityistä huomiota Kastellin uusissa huvilamalleissa on kiinnitetty pohjaratkaisujen toimivuuteen, viihtyisyyteen ja lämpimyyteen.
20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
20207_65817.jpg
Valitse oikea uretaanivaahto käyttötarkoituksen mukaan
Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla on liuta erilaisiin tarkoituksiin räätälöityjä PU-vaahtoja. Löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. PU-vaahto täyttää raot, on helppo asentaa ja eristää erinomaisesti. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille: tiili, betoni, laasit, puu, lasi, metalli, polystyreeni, kova PVC ja kova PU-vaahto.Löydä ala olevasta listauksesta itsellesi sopiva PU-vaahto.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä tuo uusia ideoita ulko- ja sisätiloihin
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20083_9429.jpg
Lapetekin allasperheuutuus BlancoLexa
Kevään trendivärit kahvi ja silkinharmaaLapetekin BlancoLexa -allasperhe sisältää viisi helppohoitoisesta ja kestävästä Silgranit®-kivimassasta valmistettua allasta. Värivaihtoehtoja on kymmenen – kevään uutuusvärinä kahvi ja silkinharmaa. Altaiden muotoilu on hyvin suoralinjainen, jolloin suurien astioiden, kuten uunipellin pesu, käy altaassa vaivattomasti. Altaan toiminnallisuutta täydentää pyökkinen leikkuulauta.BlancoLexa on täydellinen allasperhe sisältäen allasmallit niin pienen keittiön 45 cm allaskaappiin, yleisimmin käytettyyn 60 cm allaskaappiin kuin ison keittiön 80 cm allaskaappiinkin. Lisäksi mallistossa on kulmakaappiin suunniteltu 9E-malliAltaan kanssa soveltuvia hanoja ovat esimerkiksi Silgranit®-väreissä saatavat BlancoElipso ja BlancoMerkur.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton