• Etusivu
  • Rakentaminen

Yli 30 000 kysymystä ja vastausta!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.04.2010
200611_2018.jpg

Rakentaja.fi palvelussa toimii suuren suosion saavuttanut kysy, vastaamme -palvelu. Palvelussa voi kysyä mitä tahansa rakennushankkeeseen liittyvää kysymystä. Palvelu sisältää jo yli 30 000 kysymystä ja vastausta rakennusvaiheittain, joten myös jo esitettyjen kysymysten/vastausten selailu saattaa auttaa moneen ongelmatilanteeseen..

Miten palsta toimii?


Rakentamisessa eteen tulevan ongelman ratkaisemiseksi ei siis välttämättä tarvitse edes esittää kysymystä, yli

30 000

kysymyksen arkisto vastauksineen on rakennusvaiheittain käsilläsi. Mikäli ratkaisua ei löydy voit esittää uuden kysymyksen. Tarkista kuitenkin ennen kysymyksen lähettämistä, onko joku muu jo tehnyt vastaavanlaisen kysymyksen. Kysymykset ja vastaukset on jaoteltu rakennusvaiheittain. Jos ratkaisua ei löydy, voit esittää uuden kysymyksen. Kysymyksiin vastataan arkivuorokauden kuluessa. Uuden kysymyksen jättäminen edellyttää kirjautumista sisälle palveluun eli on tarkoitettu rekisteröityneille jäsenillemme. Kysymykset voit esittää nimimerkkiä käyttämällä.

10 kysymystä vuorokaudessa, vastaus pääsääntöisesti vuorokauden sisällä


Suuren suosion myötä olemme joutuneet rajaamaan kysymysten määrää 10 kpl / vuorokausi. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden aikana. Kun kysymysraja 10 kpl / vrk on täyttynyt, tulee se näkyviin palstalle, ettei turhaan kirjoita kysymystä. Ole nopea, sillä 10 kysymystä täyttyy yleensä jo noin klo 10.00! Viikonloput ovat palstalla hiljaisinta aikaa, mutta nykyisin kysymysmäärät ovat täyttyneet kaikkina päivinä.

Kysymysten etsiminen helppoa


Jo olemassa olevien kysymyksien ja vastauksien etsiminen on myös helppoa. Voit etsiä niitä hakusanalla tai löydät niitä myös helpon jaottelun vuoksi. Kysymykset ja vastaukset on jaoteltu rakentajakoulumme valikon mukaan, rakennusvaiheittain.

Suosituimmat aihealueet


Kysy, vastaamme palsta on jaoteltu selkeästi rakennusvaiheittain. Eniten rakentajia ja remontoijia askarruttavat hankkeen valmisteluun, eristämiseen, kylpyhuoneeseen ja saunaan liittyvät ongelmat. Eniten luettuja aiheita ovat perustukset, vesi- ja viemäröinti ja kylpyhuone ja sauna.

Muistutin


Jos haluat seurata jotakin tiettyä aihealuetta, voit laittaa s-postitietosi kyseisen aihealueen kenttään. Kun kyseiselle aihealueelle on tullut uusi kysymys, lähetämme siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Tutustu kysy, vastaamme palveluun...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

mustat keittiönkaapit ja oranssi välitilan laatta. kuvan alareunassa esillä abb:n asennuskalusteita mustana ja valkoisena
Sähköasennustuotteita keittiöön
Keittiö on kodin sydän. Siellä tapahtuu yksi elintärkeimmistä asioista, syöminen. Syömistä edellyttää ruoan jonkinasteinen valmistaminen. Valmistus edellyttää pistorasioita vahva- ja heikkovirralle, roiskesuojattuja ja kuivien tilojen rasioita. Lisäksi tietysti vaatimuksena on keittiön sisustukseen sopiva tuote.Keittiössä on astianpesukone ja jossain tapauksissa lämminvesivaraajakin. Ne saattavat vuotaa, siksi kosteusvahti pelastaa monta peruuttamatonta vahinkoa tapahtumasta.Ruoanvalmistuksen yhteydessä saattaa musiikki toimia inspiroivana tekijänä. Laskutilaa kuitenkin tässä tilassa on yleensä aina liian vähän. Siksi radion voi integroida seinään.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Nyt on aika tiivistää ikkunat talven varalle
Ikkunoiden tiivistys on edullisin energia- ja viihtyvyyskorjausSuomessa on noin 30 miljoonaa ikkunaa, joista jopa 20 miljoonan tiiveys on huono tai välttävä. Ympäristöministeriön julkaisemat ikkunantiivistysohjeet tulevat todella tarpeeseen, sillä tiivistäminen on edullisin tapa taloyhtiöiden energialaskun pienentämiseen ja asumisviihtyvyyden parantamiseen.
20233_81137.jpg
Henkilönostin testiin ilmaiseksi - voita Janneniskan nostin viikonlopuksi
HAKUAIKA ON PÄÄTTYNYT. Kiitos kaikille osallistumisesta. Testaajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti....................................................Oletko aikeissa tehdä mökkiremonttia tai vaatiiko talosi huoltotoimenpiteet katonrajaan nousua? Joko teidän yrityksenne on kokeillut työkohteissa Janneniskan henkilönostinta?Kotona ja työmaalla riittää varmasti kohteita, jossa henkilönostinta kaivataan: aurinkopaneelien asennus, rännien puhdistus, talonmaalaus, kattoprojektit, korkean pensasaidan trimmaus tai yleiset kiinteistöhuollon toimenpiteet. Kerro meille, mihin työhön tarvitsisit avuksesi Janneniskan henkilönostinta ja missä kohde sijaitsee. Janneniska valitsee sopivat testaajat ja ilmoittaa heille valinnasta henkilökohtaisesti.
20139_36281.jpg
Kiinnityskoulu osa 1
Huokoisille materiaaleille kuten kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoihin tehtävät kiinnitykset vaativat oikeanlaiset kiinnikkeet. Huolellinen asennustyö osaltaan varmistaa kiinityksen kestävyyden.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
20222_76908.jpg
Näin tehdään onnistunut ja edullinen katon valaistusremontti
LedStoren mallitilaan päätettiin toteuttaa valaistusremontti käyttämällä uusia, korkean värintoistoindeksin, värilämpötilasäädettäviä 22 W/m led-nauhoja ja kehyksettömiä 12W Piilo led-spotteja, sekä Zigbee älyohjausta. Tässä artikkelissa esitellään valaistusremontin toteutus vaihe vaiheelta sekä valaistuksen ja ohjauksen hinta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton