• Etusivu
  • Talo

Yläkerta valmistuu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2016
201610_47520.jpg

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Nyt päästiin suojaamaan parrut, jotta katto päästään maalaamaan, eli homma etenee!

Tutustu seurannan muihin osiin!

Ja sitten on katto saanut maalin pintaansa ja on sisäseinien vuoro. Ajatuksena yläkerrassa oli jatkaa samaa sävyä lattiassa ja listoissa, mutta muuten jättää katto ja seinät valkoiseksi, jotta muuri ja tummaksi sävytetyt puuosat pääsisivät kauniisti oikeuksiinsa. Toisen huoneen puolella olisin halunnut jättää muurista osittain tiilikuvion näkyviin, mutta emme päässeet sopuun asiasta eli pinta päätettiin tasoittaa. No mutta joskus ehkä sävytän sen jollain kivalla kalkkimaalilla.

201610_47512.jpg
201610_47513.jpg

Ovien valintaa

Välioveksi yläkertaankin valikoitui vanha puinen ovi karmeineen. Tuo kynnys on kerta kaikkiaan ihanan muhkurainen.

201610_47514.jpg

Wc-tilan laittoa

Wc-tilan viereen rakentui juuri sopiva syvennys vaatteille, kun kaappitilaa täällä on niin todella vähän. Ja muuri saa jäädä tältä puolelta juuri tuollaiseksi kuin se on ollutkin.

Wc-tilan seinissä on sama vaaleanharmaa sävy kuin kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja portaikossa.

201610_47518.jpg

Wc:n ovi

Emme löytäneet sopivan kokoista vanhaa ovea wc-tilaan ja sitten toki halusimme myös saada oven tarvittaessa lukkoon, joten päädyimme mäntyoveen, jonka maalaamme saman sävyiseksi kuin muutkin ovet.

201610_47517.jpg

Wc-pytyn viemäriputki päätettiin koteloida. Kokonaisuudessaan wc-tilasta tuli melko tilava, vaikka aluksi tuntui, että millainen koppi siitä mahtaa oikein muotoutua.

201610_47516.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lumon lasiterassi kevät 2024
Lasitus onnistuu vanhempaankin taloon
Oletko koskaan miettinyt, että voisit tuoda ripauksen luksusta arkeen ja juhlaan omassa kodissasi? Voisit rentoutua kahvikupin kanssa terassillasi kiireisen päivän päätteeksi ja hengähtää raittiissa ulkoilmassa? Voisit tarjoilla illallisen terassilasien suojassa tavallisena maanantaina tai järjestää lasten synttärit säästä riippumatta ja olla murehtimatta riittääkö kodin sisällä tila kaikille vieraille.Tai ehkäpä sinulla on vanhempi rintamamiestalo, jonka terassi kaipaa uudistusta, mutta et ole varma, miten lisäisit sen käyttöikää ja viihtyvyyttä?
20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
20205_64879.jpg
DIY-palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja
Tältä palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja matalalla kynnyksellä. Pyrimme etsimään helppoja keinoja ja parhaita neuvoja kaikkien kotiremppaajien käyttöön – neuvoja pintaremonttiin ja vinkkejä pikku nikkarointeihin. Kaikki palstalla esitellyt tapaukset on toteutettu kotioloissa ja ihan itse.
20092_14873.jpg
Asuntomarkkinapäivillä orastavaa toiveikkuutta
Suomen Asuntotietokeskuksen vuosittain järjestämä Asuntomarkkinat –huippuseminaari järjestettiin nyt varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Maailmantalouden ravistelut näkyvät vahvasti myös suomalaisessa asuntorakentamisessa. Tilannetta ja näkymiä tarkasteltiin Kalastajatorpalla koko päivän kestäneessä seminaarissa, jossa lukuisat alan vaikuttajat arvioivat asuntomarkkinoiden tilaa ja tulevaisuutta omien yrityksiensä tai yhteisöjensä näkökulmista.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20172_48412.jpg
Tontista talosuunnitelmiin
Uudessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.Alussa oli vain rakentajaperhe, tontti ja toiveet, joiden konkretisoimiseksi sovittiin suunnitteluaika Kastellin kanssa. Toivelista tarkentui ja sai uusia toiveita ympärilleen Kastellin myyntipäällikkö Marja Jantusen haastatellessa rakentajaperhettä. Kun taustatiedot oli koottu, istuttiin starttipalaveriin hahmottelemaan mm. budjettia, aikataulua ja talomallia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton