• Etusivu
  • Talo

Yksiön remontointi uuteen loistoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2008
20081_8294.jpg

Rakentaja.fi-sivustolla on alkamassa mielenkiintoinen seurantakohde, Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontointi. Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt on jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta onkin, että asunto on rakennettava sisältä kokonaan uusiksi.

Kohteen seurannassa tulemme tutustumaan asunnon remontoinnin vaiheisiin, ja lisää mielenkiintoa seurantaan tuo remonttikustannusten arviointi etukäteen RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Töiden edistyessä seuraamme remontin teon lisäksi siis arvioitujen remonttikustannusten paikkansa pitävyyttä.

Korjaussuunnitelma ennen remontin aloitusta

Keittiö ja olohuone

Keittiön ja olohuoneen sekä eteisen ja olohuoneen väliltä päätetiin poistaa väliovet. Näin pienehköihin tiloihin saadaan lisää avaruutta. Keittiö kalusteineen ja koneineen on aikansa elänyt ja menee kokonaisuutena purkuun. Asunnon katot ovat kohtuullisessa kunnossa ja niiden osalta päädyttiin huolelliseen pesuun ja uudelleen maalaukseen. Seinissä olevat tapetit poistetaan ja seinät maalataan.

20085_11203.jpg
20085_11204.jpg

Eteinen

Eteisessä olevista komeroista poistetaan ovet ja niiden tilalle tullaan hankkimaan peililiukuovet. Peilien avulla eteinen avartuu ja muuttuu valoisammaksi.

Lattiat

Eteisessä ja keittiössä on muovimatto ja olohuoneessa mosaiikkiparketti. Nämä tullaan purkamaan ja koko asuntoon päätettiin laittaa kestävä laminaattilattia.

20085_11201.jpg

Kylpyhuone

Yksiön kylpyhuone on rakennettu ennen vesieristyksiä ja tullaan kunnostamaan kokonaisuudessaan. Vesi- ja kylpyhuonekalusteiksi valitaan laadukkaat ja toimivat ratkaisut.

Vesi- ja viemärityöt

Taloyhtiön kanssa sovittiin myös aika, jolloin vesipisteet tulpataan ja niihin laitetaan huoneistosta puuttuvat vesipistekohtaiset sulut. Taloyhtiön kanssa sovittiin, että alkuperäiset hanat uusitaan ja taloyhtiö korvaa hanoista 50 %. Lisäksi suunniteltiin pesukoneelle vedenotto ja likavesien poisto.

Sähkötyöt

Kaikki sähköpintakalusteet päätettiin uusia ja lisätä kohdevalopisteitä keittiöön, olohuoneeseen ja eteiseen.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla

Ennen töiden aloitusta yksiöstä tehtiin täsmällinen kustannusarvio RemonttiOptimi kustannusarvion avulla. Seurantakohteen remontin edetessä esitämme aina ko. seurannan vaiheeseen liittyvän arviolaskelman sekä toteutuneet kulut.

Rakentaja.fi-TV-esitys asunnosta ennen ja jälkeen purkutöiden...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
20162_45434.jpg
Tee itse! Aito antiikkinen tiiliseinä sen olla pitää
Pieni kerrostalokolmio yhdistettiin linjasaneerauksen yhteydessä seinän takaa myyntiin tulleeseen yksiöön. Asuntoremontin edetessä yksi olohuoneen seinä päätettiin verhoilla aidoilla käsin lyödyillä sisustustiilillä.
20134_34727.jpg
Rudus Oy Kevätpuutarha 13 -messuilla:Tunnelmallinen piha Ruduksen uusilla betonikivillä
Rudus esittelee Kevätpuutarha 13 -messuilla osastollaan 6f89 monipuolisen valikoiman betonisia ja graniittisia Rudus Formento -maisematuotteita. Joukossa on kolme uutuutta: luonnonkivimäiset Louhi-kivet, Tosca-laattasarja sekä Roomalaisten kivien profiloitu pinta. Yhteistä niille on kaunis, elävä pinta, joka antaa pihalle vivahteikkaan ilmeen.Osastolla voi kysyä neuvoa pihan perustamisesta sen rakentamiseen, viimeistelyyn ja pihakiveyksen huoltoon asti. Rudukselta saa maisematuotteiden lisäksi kaikki pihan rakentamisen liittyvät kivipohjaiset tuotteet, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
200611_654.jpg
Tee Se Itse: puunkantoteline
Tämän kertaisessa Tee Se Itse -sarjassa tehdään puunkantoteline. Puunkantoteline on hyvä apuväline takkapuiden hakureissulla. Kantotelineen nikkaroimiseen voi käyttää rakentamisesta jääneet rimat ja listan pätkät. Ohjeita voi soveltaa oman puutavaratilanteen ja mielikuvituksen mukaan. Alustan voi myös tehdä umpinaiseksi, esim. paneelin pätkistä tai levystä.
20223_77474.jpg
Kolmas sukupolvi tuo muutoksia ja vilskettä 1950-luvun omakotitaloon
Huittisissa sijaitsevan maatilan korkeimmalla kohdalla, talossa mäen päällä, on eletty 1950-luvulta saakka Törmälän suvun tahtiin. Nyt uusin sukupolvi tekee talosta omia tarpeitansa vastaavan, sillä Mari ja Mikael Törmälällä on yhteensä kuusi pientä lasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton