• Etusivu
  • Rakentaminen

VTT:n toimialue rakennustuotteiden tyyppihyväksyjänä laajeni

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Ympäristöministeriö on laajentanut VTT:n toimialuetta rakennustuotteiden valtuutettuna tyyppihyväksyntälaitoksena. Vesi- ja viemärilaitteiden tyyppihyväksyntään siirtyi VTT:lle neljä uutta tuoteryhmää. Ympäristöministeriön tavoitteena on, että tyyppihyväksyntä on kokonaisuudessaan siirretty VTT:lle vuoden 2008 loppuun mennessä.

VTT:n laajennettuun toimialueeseen kuuluvat vesilaitteiden osalta kupariputkien puserrusliittimet ja PEX-putket sekä viemärilaitteissa valurautaiset viemäriputket ja -putkiyhteet ja vesilukot. VTT:n tyyppihyväksyntäpalvelut käsittävät jo ennestään rakennusteollisuuden tuotteet, kuten lattianpäällysteet ja lattian pintarakenteet, vesikalusteet, sulkuventtiilit, kupariputket, lattiakaivot, polypropeenista valmistetut viemäriputket ja -putkiyhteet, betoni-teräsliittolaatat, betoni-teräsliittopalkit, puu-betoniliittolaatat ja tuulijäykisteenä käytettävät rakennuslevyt.

VTT voi myöntää tyyppihyväksynnän rakennustuotteille, joille on julkaistu ympäristöministeriön asetuksina annetut hyväksyntäohjeet. Tyyppihyväksyntää ei voida myöntää tuotteelle, jonka ominaisuudet voidaan osoittaa eurooppalaiseen harmonisoituun tuotestandardiin tai eurooppalaiseen teknisen hyväksyntään perustuvalla CE-merkinnällä.

Tyyppihyväksyntä on kansallinen rakennustuotteiden hyväksyntämenettely, jonka hakeminen on vapaaehtoista.

Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
PTT:n kanssa yhteisesti sovittuja käytäntöjä
Talopaketit ovat omakotitalojen suosiossa ja suurin osa uusista kohteista rakennetaankin hyödyntäen talopaketteja. Omakotitalon rakentajalla on useita vaihtoehtoja toimitussisällöistä. Kokosimme tähän Pientaloteollisuus PTT ry:n ja sen jäsenyritysten yhteisesti sovittuja käytäntöjä toimitussisällöistä.
20235_81679.jpg
Näin Matti on säästänyt aikaa ja rahaa työkaluissa jo kolme vuosikymmentä
Vuokralaitteet säästävät aikaa ja rahaa – rakennusalan ammattilainen löysi vuokrakumppanin jo vuosikymmeniä sitten ja on käyttänyt vuokrakoneita myös kotitarpeissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton