• Etusivu
  • LVI

Viisi tärkeintä asiaa vaihdettaessa vanha iv-kone uuteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Julkaistu 28.04.2020
20204_64362.jpg

Sisäilman laadun tarkkailu ja ohjaaminen sekä kehittyneiden takkatoimintojen ohjaus hoituvat mobiililaitteilla.

Parhaankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tulee jossain vaiheessa tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana. Uudet ilmanvaihtolaiteet säästävät enemmän energiaa, tuottavat paremman ilmanlaadun ja sisältävät paljon uutta älykästä automatiikkaa. Vertaile vanhojen ja uusien laitteiden eroja tutustumalla IV-koneen vaihto-oppaaseen.

1. Nykyiset kanavaliitännät

Vaihtotyö on nopeampaa kun uuden laiteen kanavaliitännät ovat lähellä vanhaa kanavistoa. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää adapteria, jonka avulla uuden laitteen kanavayhteet saadaan sovitettua suoraan vanhoihin kanaviin ilman muutostöitä. Etsi sopivat vaihtokoneet eri laitteille IV-koneen vaihto-oppaasta.

2. Energiansäästö

Vertaa energiankulutusta ja lämmön talteenottoa niin saat käsityksen siitä, miten paljon energiaa uudella IV-koneella voi säästää. Valmiit laskelmat eri laitteiden energiansäästöstä löydät IV-koneen vaihto-oppaasta.

3. Melutaso

IV-koneiden melutasoissa on isoja eroja. Ääni vaikuttaa suuresti mukavuuteen, erityisesti jos kone on asunnon sisätiloissa kuten kodinhoitohuoneessa tai kylpyhuoneessa. Swegon CASA -ilmanvaihtolaitteissa on markkinoiden alhaisin melutaso.

4. Asennus ja säätö

Jotta IV-laite toimii oikein, on tärkeää, että asennus tehdään kunnolla ja että järjestelmä säädetään oikein asennuksen jälkeen. Kun käytät valtuutettua asentajaa, voit olla varma siitä, että asennus tehdään ammattimaisesti ilman ongelmia. Etsi valtuutettu asentaja täältä!

5. Tekninen tuki

Ilmanvaihtojärjestelmä on pitkän aikavälin investointi, jonka on tarkoitus tuottaa terveellinen sisäilmasto pitkäksi aikaa. Siksi myös luotettava tekninen tuki ja varaosapalvelu on tärkeää. CASAHelpistä ja CASAStorestalöydät manuaalit, ohjeet ja varasosat 24/7.

IV-koneen vaihto kuudessa tunnissa

ILTO 440 vaihto uuteen CASA R5 Smart -ilmanvaihtokoneeseen

Näin vanha ILTO 440 vaihtuu käden käänteessä uuteen CASA R5 Smart ilmanvaihtokoneeseen.

Tutustu ilmanvaihtokoneen vaihto-oppaaseen:

Opas kertoo, miksi vanha ilmanvaihtokone kannattaa vaihtaa nykyaikaiseen, mitä siinä on huomioitava ja miten tulee toimia, kun päätös on syntynyt.

Avaa vaihto-opas

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Swegon ILTO Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201812_55748.jpg
Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta
Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.
20193_56818.jpg
10 hyvää syytä vaihtaa vanha ilmanvaihtolaite uuteen
Monessa kodissa on yhä käytössä vanha 2000-luvun alkupuolelta tai viime vuosituhanneltaperäisin oleva ilmanvaihtolaite. Joskus uskollisimmankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tuleekuitenkin tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viimevuosien aikana. Päivittämällä ilmanvaihtosi uuteen tekniikkaan voit säästää enemmän energiaa,saavuttaa paremman ilmanlaadun ja nauttia älykkään automatiikan tuomasta käyttömukavuudesta.
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton