• Etusivu
  • LVI

Swegon CASA ilmanvaihto – raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Päivitetty 03.06.2020
201812_55748.jpg

Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.

Säästää energiaa

Energiatehokas ilmanvaihtojärjestelmä ei hukkaa lämpöenergiaa. Se ottaa tarkasti talteen asunnosta poistettavan "likaisen" ilman lämpöenergian ja talvella lämmittää sekä kesällä viilentää sisään tulevaa ulkoilmaa sen avulla. Kylmänä talvipäivänä se pystyy tuottamaan jopa 36°C asteen edestä "ilmaista" lämmitysenergiaa muuttamalla -20°C asteisen ulkoilman +16°C tuloilmaksi.

Kaikki Swegon CASA Smart-ilmanvaihtokoneet ovat saatavana A tai A+ energialuokassa. Ilmanvaihtolaitteen energialuokan voi tarkistaa helposti virallisesta EU:n energiamerkinnästä. Swegon CASA on myös Suomen ainoa Eurovent-sertififioitu ilmanvaihtolaite! Eurovent-sertifikaatti takaa, että laitteiden suoritusarvot ja energiankulutus on mitattu Eurooppalaisten standardien mukaisesti ja varmistettu hyväksytyissä testauslaboratorioissa.

Estää kosteusongelmia

Ilmanvaihto poistaa liiallisen kosteuden, jotta asuntoon ei syntyisi mikrobikasvustoja tai hometta. Hallitsemattomat paine-erot voivat kuitenkin kuljettaa kosteutta asunnon rakenteisiin. Siksi älykäs ilmanvaihto on myös tasapainoinen ilmanvaihto, joka hallitsee paine-eroja myös kovilla pakkasilla sekä takkaa- tai liesikupua käytettäessä!

Tehty Suomen olosuhteisiin

Swegon on toimittanut jo yli 500 000 ilmanvaihtolaitetta, joista valtaosan Suomeen. CASA Smart -ilmanvaihtokoneet ovat kehitetty kokemuksen kautta. Ne ovat testattu alan parhaissa testilaboratorioissa ja todistettu toimivaksi pohjoisen kylmissä sääolosuhteissa. Siksi Smart-ilmanvaihtokoneet eivät aiheuta painevaihteluita tai ikävää vedon tunnetta asuntoon edes talvipakkasilla. Ne tuottavat jatkuvaa ja tasaista ilmavirtaa asuntoon ja säästävät energiaa ympäri vuoden. Lämpimällä säällä älykäs kesätoiminto säätelee ilmanvaihtoa automaattisesti, jotta lämpötila asunnossa pysyisi miellyttävänä. Mikäli asunnossa on saatavilla esim. maakylmää, saa ilmanvaihtoon liitettyä tehokkaan viilennyksen helposti erillisen viilennyspatterin avulla.

Mitä on älykäs ilmanvaihto?

Älykäs ilmanvaihto osaa tunnistaa asukkaiden tarpeet. Smart-järjestelmä mittaa sisäilman laatua ja tietää tarkalleen kuinka paljon ilmanvaihtoa tarvitaan missäkin tilanteessa!

Info

Info

5 syytä miksi Swegon CASA Smart ilmanvaihto helpottaa elämääsi

  1. Älykäs ilmanvaihto huolehtii puolestasi sisäilman laadusta.
  2. Se tietää milloin laitat ruokaa, peset pyykkiä tai peseydyt.
  3. Se tietää milloin lähdet kotoa ja milloin palaat takaisin.
  4. Se säätää ilmanvaihdon täysin automaattisesti tarpeidesi mukaan.
  5. Takaa terveellisen sisäilman kaikissa olosuhteissa
Avaa esite

Jätä yhteydenottopyyntö ilmanvaihtojärjestelmästä

Voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön ilmanvaihtojärjestelmästä asennettuna uudiskohteeseen tai remontoitavaan kohteeseen. Remontoitavassa kohteessa kyse voi olla myös ilmanvaihtokoneen vaihdosta uuteen. Mikäli kaipaat teknistä lisätietoa valitse siihen tarkoitettu yhteydenottopyyntö. Teknistä tietoa -valinnan lopussa on myös lisätietokenttä, jossa voi alustavasti jo kertoa, millaista tietoa kaipaat.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Swegon ILTO Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56818.jpg
10 hyvää syytä vaihtaa vanha ilmanvaihtolaite uuteen
Monessa kodissa on yhä käytössä vanha 2000-luvun alkupuolelta tai viime vuosituhanneltaperäisin oleva ilmanvaihtolaite. Joskus uskollisimmankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tuleekuitenkin tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viimevuosien aikana. Päivittämällä ilmanvaihtosi uuteen tekniikkaan voit säästää enemmän energiaa,saavuttaa paremman ilmanlaadun ja nauttia älykkään automatiikan tuomasta käyttömukavuudesta.
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20195_57720.jpg
Tuplasti asuintilaa ja moderni ilmanvaihto rintamiestaloon
Vesa Vuorisen ja Tiina Haaksilahden koti Raision Kuloisissa on alun perin 1950-luvulla rakennettu tunnelmallinen rintamamiestalo. Opettajapariskunta on ehostanut talon sisäosia erinäisillä remonteilla vuosien mittaan ja viimeksi oli uudistettu asunnon kylpy- ja saunatilat. Pariskunnan seuraava tavoite oli kunnostaa 1,5-kerroksisen talon yläkerta. Toisen kerroksen tilat olivat ahtaat ja liian matalat, lisäksi sinne johtava portaikko oli hankalakulkuinen ja vaarallisen jyrkkä.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton