• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Millainen on Bohotyyli?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.06.2022
20213_69024.jpg

Bohotyyli on runsasta ja pehmeää, joka leikittelee luonnon materiaaleilla.

Boho sisustus on ehdottomasti kodikasta boheemilla tvistillä. Boho sisustuksessa näkyy luonnollisuus niin rottinkikalusteina, meriheinälamppuna kuin vanhan puun ja laudan uusiokäyttönä.

Boho sisustuksessa käytetään paljon vanha ja myös tuunataan vanhat huonekalut ja sisustuselementit uuteen uskoon. Vanhat mummon tai äidin kutomat räsymatot ovat sulassa sovussa uuden itse virkkaamasi maton rinnalla. Mattoja voi asetella vaikka kerroksittain.

Bohotyyli:

20213_69025.jpg
  • terrakotta, vanha keramiikka
  • olki, meriheinä, bambu
  • pellava, puuvilla
  • patina
  • käsittelemätöntä puuta niin kalusteissa kuin sisustuselementeissä
  • messinkiä ja vanhaa metallipintaa
  • makrameet ja unisiepparit
  • viherkasvien runsas käyttö
  • itse tehtyä ja tuunattua
  • runsasta tekstuurien käyttöä

Bohossa yhdistyvät elämäntapana käsityöläisyys ja taiteellisuus. Voit asua pienemmässä asunnossa, vanhassa mummon mökissä ja tuoda sinne joitain moderneja mukavuuksia, mutta kaikessa on kuitenkin itsetehdyn leima.

Makramee
Makramee
Messinki ja kupari
Messinki ja kupari
Vanhat huonekalut
Vanhat huonekalut
20213_69029.jpg
  • Lisää tyynyihin erilaisia koristenauhoja
  • Vaihda tuolin päällinen kuvan mukaisesti narupunokseksi
  • Tee löytyjä vaikka Tori.fi:stä
  • Kuivaa kukkia ja heiniä maljakkoihin
  • Opettele makramee sidontaa
  • Tee harmaantuneista laudoista avohyllyjä ja asettele niille itsetehtyä taidetta
  • Vaihda lasivitriinin lasit rottinkiin
  • Uskalla käyttää myös värejä
  • Istuta vanhoihin pieniin purkkeihin vaikka yrttejä
Lapsen itse koulussa nikkaroimat pöytä ja tuoli ovat bohoa parhaimmillaan.
Lapsen itse koulussa nikkaroimat pöytä ja tuoli ovat bohoa parhaimmillaan.

Bohotyyliä voit yhdistää myös muihin tyyleihin. Lisää yllätyksellisiä, tuunattuja elementtejä omaan sisustukseesi. Bohotyyli tuo runsautta askeettisiin sisustuksiin.

Kasvit kuuluvat olennaisena osana boho sisustukseen.
Kasvit kuuluvat olennaisena osana boho sisustukseen.
Info

Info

Lisää sisustusartikkeleita:

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20112_24380.jpg
Vallox-ilmanvaihto
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot.Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma.Lämmöntalteenoton hyvä hyötysuhde ja koneen pieni energiankulutus ovat tärkeitä asioita, mutta ilmanvaihdon tärkein tehtävä on kuitenkin kosteuden poisto ja sisäilman hyvän laadun varmistaminen.
202211_80015.jpg
Kuinka päästä eroon jarrutusjäljistä?
Wc-istuimen puhdistus on harvemmin kenenkään mielipuuhaa. IDOn tietopaketin avulla annat kyytiä niin jarrutusjäljille kuin pinttyneemmällekin lialle, pidät pönttösi puhtaana sekä huuhteluveden raikkaana – ja mikä parasta, pääset itse helpommalla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Katon ostaminen on nyt erittäin helppoa!
Valitsemalla Icopal-kattopaketin saat varmasti tiiviin ja kestävän katon kaikkine tarvikkeineen. Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko huopakaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton