• Etusivu
  • Talo

Viihtyisät ulko-oleskelutilat Asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2014
20147_40359.jpg

Pihan koristeet saattavat kertoa jotain talon asukkaista. Tämä kyseinen teos löytyy HauHausista, kohteesta nro 36.

Uutta pihaa tehtäessä sekä vanhaa muokattaessa ja kunnostettaessa tulee ottaa huomioon muutamia asioita. Puutarhan kannalta yhtenä tärkeimmistä on kasvuolosuhteet; menestymisvyöhykkeet, paikallisilmasto unohtamatta tietenkään maaperän sekä kasvualustan laatua.

Jo olemassa oleva kasvillisuus kertoo oman tarinansa, jonka pohjalta on helpompi lähteä suunnittelemaan uutta. Pihan käyttöä suunniteltaessa tulee miettiä myös tulevat kulkureitit sekä käyttötarkoitukset: minne halutaan mitäkin toimintaa.

Kasvien lisäksi pihoilla näkyviin jäävät rakenteet, kuten aidat sekä terassit on hyvä miettiä kokonaisuuden sekä turvallisuuden kannalta. Terassin rakentamiseen löytyy useita ohjeita, joiden pohjalta on hyvä rakentaa. Tässäkin on muistettava, että hyvä perustus on kaiken A ja O.

Asuntomessuilta Jyväskylästä löydät helposti itsellesi mieluiset ratkaisut - onko pihallasi esimerkiksi tilaa laavulle, kuten kohteessa 17?

Tutustu Asuntomessujen piharatkaisuihin

Tutustu millaisia ulko-oleskelutiloja Asuntomessuilla on nähtävillä. Piharatkaisut on tehty tulevaa asukasta ajatellen. Poimi kohteista ideoita myös omalle pihallesi.

2434_29777473_201473014106.jpg
Skammin talo, kohde 23. Pihalla on tilaa suuremmallekin joukolle. Suuret terassit ovat lehtikuusilankkua.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13830.jpg
Passiivienergiatiilitalo Valkeakoskelle
Wienerberger Oy Ab:n ja VTT:n yhteistyöllä kehittämä passiivienergiatiilitalo rakennetaan vuoden 2009 Valkeakosken asuntomessuille. Kohde rakennetaan täystiiliperiaatteella: sekä rakennuksen runko että julkisivut muurataan poltetusta tiilestä.Rakennettava täystiilitalo on Suomen ensimmäisiä passiivienergiataloja. Lämmitysenergian tarve passiivienergiatalossa on vain 20-25 % tavanomaisen talon energian kulutuksesta. Pieni kulutus perustuu siihen, että rakennuksen lämmöntarve saadaan pieneksi passiivienergiatalon vaatimusten mukaisella lämmöneristyksellä, ilmanpitävyydellä ja ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla. Ihmisistä, laitteista ja auringosta peräisin olevat lämpökuormat kattavat talvellakin suurimman osan lämmöntarpeesta. Myös rakennuksen massiivisuuden vaikutus tulee korostumaan passiivienergiataloissa lämmitys- ja jäähdytysenergian säästönä.
20187_53893.jpg
Käryt keittiöstä ulos – 1990-luvun keittiön remontointi
Keittiötä remontoidessa on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa myös kärynpoisto. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvä likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa ennen sen leviämistä huoneilmaan. Käryn poiston tehokkuuteen vaikuttavat poistoilmavirran lisäksi liesikuvun tai -tuulettimen etäisyys käryn lähteestä ja erityisesti kärynkeräysosan muoto ja tilavuus.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdostaSaarekekeittiö on kärynpoiston kannalta haasteellinen. Kuvan huuva on esimerkillisesti keittotasoa laajempi ja varustettu tasaisen pohjan sijaan suurella höyrynkeräystilalla, jotta ympärillä liikkuvien ihmisten aikaansaamat ilmapyörteet eivät häiritse kärynpoistoa.
20217_71544.jpg
Eristevalinnalla vaikutusta asumismukavuuteen
Periaatteessa mitä tahansa eristemateriaalia käyttäen voidaan saavuttaa rakennukselle asetetut energiatehokkuusvaatimukset. Mutta eri eristemateriaalien väliltä löytyy eroja, kun tarkastellaan ääneneristys- sekä palo-ominaisuuksia ja tuotteen ekologisuutta. Eristevalinnalla on vaikutusta niin asumisen mukavuuteen kuin myös itse rakennuksen terveyteen, eikä tehtävän valinnan merkitys muutu, on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Esimerkiksi rakennuksen lisäeristämisen kohdalla kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota valittavaan eristeeseen.
Set03_Sense Art, option, Spira_Glow_05
Näin inspiraatio luonnosta näkyy vuoden 2024 kylpyhuonetrendeissä
Kylpyhuonekalustevalmistaja IDO tuntee hyvin pohjoismaisen rakentamisen ja sisustamisen trendit. Stailisti ja sisustussuunnittelija Katrine Roug sekä Inna Sarajärvi IDO & Geberit Showroomilta kertovat millaisia ratkaisuja näemme pohjoismaisten kotien kylpyhuoneissa vuonna 2024.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20156_43548.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Luotettava lukitus kuuluu turvallisen kodin perusominaisuuksiin. Kun tähän lisätään etäohjausmahdollisuus, helpottaa se useita arjen tilanteita. Voit tarkistaa tuliko lähtiessäsi ovi lukkoon sekä lukita sen tarvittaessa. Mobiilisovelluksen avulla saat myös tiedon kun lapset saapuvat kotiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton