• Etusivu
  • Talo

Vieläkö puukuitueristettä voi käyttää?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2014
20115_25991.jpg

Kysymys:

Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.

Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?

Vastaus:

Nykyiset määräykset mahdollistavat erilaiset eristysmateriaalit. Seinärakenteille on määrätty tietyt ilmansulkuvaatimukset ja lämmöneristysvaatimukset. Puukuitueriste vaatii lähes tuplan seinävahvuuden verrattuna nykyisiin mineraalivillaeristeisiin. Vahvojen seinärakenteiden toteuttaminen ei ole taloudellista eikä tarkoituksenmukaista. Siksi talovalmistajat eivät ole valmiita tarjoamaan asuntoa haluamillasi eristeillä.

Lue lisää eristeistä ja eristämisestä täältä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_76824.jpg
Pue koti uusiin sävyihin - tunnetko muovittomat maalit?
Vuoden alku on aina uudistumisen aikaa, karistetaan edellisen vuoden pölyt nurkista ja katsellaan kotia uusin silmin – miten kodin yleisilmettä voisi raikastaa? Yksi nopeasti tuloksia antava tapa on maalata kodin seiniä tai halutessaan vaikka huonekaluja uusin sävyin.
20223_77566.jpg
Oikaistaanpa myyttejä: tällaisia ominaisuuksia on öljyvahalla
Nyt on aika rikkoa muutamia valloillaan olevia käsityksiä siitä, öljyvahakäsittely oikeasti on ja miten öljyvahaa kodin eri pinnoilla voidaan käyttää. Vastaajana kysymyksiin on Osmo Color, jolla on jo liki 30 vuoden historia omien tuotteidensa parissa.
202111_73774.jpg
Viikon sisustusidea: Onko sinulla tyhjän seinän syndrooma?
Koti näyttää jotenkin keskeneräiseltä ja tyhjältä. Olisiko syynä runsas määrä tyhjää seinätilaa? Jos sinulla on vaikeuksia päättää, mihin sen ensimmäisen naulan iskisi, ota tästä muutama vinkki talteen, miten tyhjän seinän syndroomasta pääsee eroon.
16_P_13988.jpg
Hämeenlinnaan tulossa
Hämeenlinnan asuntomessuista on tulossa varsin perinteinen messutapahtuma. Lehdistön ennakkoretkellä havaittiin myös, että talot valmistuvat aikataulussaan. Alueella näkyykin jo selvästi sille omaleimainen, hämäläisen raitin idea. Messutaloista löytyy paljon ideoita ja yksityiskohtia jokaiseen makuun. Järjestäjät uskovat monipuolisuuden ja konstailemattomuuden houkuttelevan kävijöitä Hämeenlinnaan, joka sijaintinsa puolesta on ihanteellisesti Etelä-Suomen kaupunkien risteyskohdassa.
nainen istuu keittiönpöydän vieressä ja katselee tabilta kodinohjausjärjestelmää
Kotiautomaation käyttökokemuksia
Perinteiseen pohjalaistaloon valittiin nykyaikaisia ratkaisuja helpottamaan jokapäiväistä elämää sekä tulevaisuutta silmällä pitäen. ABB:n toimittama kotiautomaatio ABB-free@home on ollut asukkaiden aktiivisessa käytössä, ja on innostanut asukkaita tekemään itse muokkauksia ja uusia ohjauksia valaistukseen.Katariina Rintala kertoo, kuinka kotiautomaation käyttöönotto ja käyttö on sujunut.
18_P_77585.jpg
Suomen Terveysilma Kiinteistömessuilla
Terveysilma on mukana 18.–20.11.2015 järjestettävillä Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa tapaamaan meitä ja keskustelemaan ilmanvaihdon parantamisesta osastolle 6H 88.Kiinteistömessut on suurin kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen ammattitapahtuma Suomessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton