• Etusivu
  • Talo

Vesikattotutkimus maaliskuu 2007

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.04.2007
20074_4745.jpg

Tutkimuksen yhteenvetoon

Tutkimus tehtiin maaliskuun tutkimuksen yhteydessä. Samassa yhteydessä tutkittiin piha- ja julkisivuhankkeet. Tutkimuksen vastasi 593 uudisrakentajaa, 490 remontoijaa ja 170 vapaa-ajanasuntohankkeen omaavaa.

Katemateriaalin valinta


Uudisrakentajat valitsevat katemateriaaliksi tiilen. Vastaavasti bitumi on suosituin uusissa vapaa-ajanasunnoissa. Remontointikohteissa valintana on tavallisesti sama kuin alkuperäinen. Syynä mm. se, että vanhat ruoteet jätetään paikoilleen purkutöiden yhteydessä.

Valintaperusteet


Uudisrakentajien tärkeimmäksi valintaperusteeksi nousee oma mieltymys valittavaan materiaaliin.

20075_4969.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202112_74129.jpg
Älylukko tuo kotiin turvaa
Olemme tottuneet perinteiseen mekaaniseen avaimeen ja sen tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Avaimesta luopuminen mietityttääkin monia. Luotettavan valmistajan toimittama älylukko on myös turvallinen, käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu kaikille. Perehdymme tässä artikkelissa siihen, miten älylukko tuo turvaa kotiin.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Erilaisilla valaisinratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.
202010_67142.jpg
Täydellinen keittiön muodonmuutos - haasteena liesikupu
Ilmanvaihtoremonttia suunnitellaan tai ainakin mietitään monessa pientalossa ja taloyhtiössä. Kovinkaan moni ei edes tiedä, että liesikuvulla pystytään ohjaamaan myös huoneiston ilmanvaihtoa.
20197_59154.jpg
Epäiletkö kosteusvauriota talossasi? Millaisia homeita kodista voi löytyä?
Epäiletkö kosteusvauriota talossasi? Kärsitkö kotona ollessasi väsymyksestä, päänsärystä, huimauksesta, iho-oireista, silmien ärsytyksestä, nuhasta tai hengenahdistuksesta? Haiseeko sisällä maakellari? Kodissasi saattaa olla kosteusvaurion rinnalla ilmeneviä homeita.
20212_68604.jpg
Viikon sisustusidea: Miten korjataan vanha rapattu sisäseinä?
KYSYMYS:Tarkoituksena olisi tasoittaa & maalata 1800-luvun lopussa valmistuneen kerrostalon keittiön väliseinä. Seinän rappaus on pahasti halkeillut - halkeamia koputtaessa seinästä tulee alas tikkurappausta isoilta alueilta. Seinän keskellä on lisäksi levytetty vanha oviaukko. Miten tätä kannattaisi lähteä tekemään?
20098_18123.jpg
Betonin kierrätys
Ote päiväkirjasta: Kevät 2009Kun talo oli purettu maan päältä, pääsimme kiinni kivijalkaan. Kaivuri irrotti kellarikerroksen seinä-, lattia- ja porrasbetonit sekä keräsi kellarin keskelle kasatut piipun tiilet. Niiden määränpää oli Rudus Kierrätyksen vastaanottopiste Vantaan Länsisalmessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton