• Etusivu
  • Rakentaminen

Betonin kierrätys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2009
20098_18123.jpg

Ote päiväkirjasta: Kevät 2009

Kun talo oli purettu maan päältä, pääsimme kiinni kivijalkaan. Kaivuri irrotti kellarikerroksen seinä-, lattia- ja porrasbetonit sekä keräsi kellarin keskelle kasatut piipun tiilet. Niiden määränpää oli Rudus Kierrätyksen vastaanottopiste Vantaan Länsisalmessa.

Näin matkasivat lopulta meidänkin talon purkubetonit ja tiilet määränpäähänsä, missä niistä valmistetaan Betoroc-murskeita monenlaisiin maarakentamisen tarpeisiin. Vastaavasti meille syntyi hyötyä siitä, että jätteen kuljetusmatka lyheni huomattavasti, vältyimme korkeilta kaatopaikkamaksuilta ja kenties hiilijalanjälkemme pieneni piirun verran tai jonkin tasoinen ekoteko tuli tehtyä.

Helppoa kierrätystä

Katsoin Kierrätyksen yhteystiedot Ruduksen nettisivuilta. Lähetin kyselyn sähköpostilla Rudukseen betonin kierrätyksestä vastaavalle. Häneltä sain vastauksena ohjeet ja vastaanottohinnat. Sitten avasin tilin Rudukselle ja minulle toimitettiin asiakasnumero. Samalla asiakasnumerolla voisin myöhemmin tilata mahdollisesti myös muut rakentamiseen tarvittavat materiaalit Ruduksesta.

Maarakentajaurakoitsijamme kuljetti betoni- ja tiilijätekuormat Kierrätyksen vastaanottopisteeseen ja asioi sujuvasti asiakasnumerollani.

20098_18126.jpg
20098_18127.jpg

Myös kallion räjäytyslohkareet kiertoon

Myöhemmin tontillamme maarakennustöiden aikana räjäytetyn kalliosiivun kivilohkareet toimitettiin myös Ruduksen Länsisalmen toimipisteeseen, missä ne murskattiin valmiiksi kiviainestuotteeksi. Ehkäpä sama tavara tuli "takaisin kotiin" rakennuspaikan pohjan murskeena, kun myöhemmin tilasimme Rudukselta sorat tähän tarkoitukseen.

20098_18124.jpg
20098_18125.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17152.jpg
Mökki nopeasti lämpimäksi
Tulikiven moderneissa varaavissa uuneissa on nyt mahdollisuus pikalämpötoimintoon. Sen avulla asunnon huoneilman saa nopeasti lämpimäksi. Kun pikalämpösäleiköt avataan, huoneilma lämpenee nopeasti suoraan. Kun säleiköt suljetaan, uuni alkaa varata lämpöä itseensä ja luovuttaa sen hitaammin säteilylämpönä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen maksamisen varmistaminen
Toimenpiteet:Tilaaja maksaa laskut viimeistään laskun eräpäivänä.Vastuuhenkilöt:Valvoja ja projektipäällikköDokumentit:MaksutositeHyväksyntä:Projektipäällikkö
Saunakaivo piirros
Saunakaivo
Saunakaivo on tarkoitettu jätevesiratkaisuksi mökeille ja saunoille, joissa ei ole viemäröintiä. Yksinkertaisimmillaan saunan pesuvedet johdetaan saunapalloon eli imeytyskaivoon, josta vesi pääsee imeytymään pohjassa olevien reikien kautta sitä ympäröivään sepeli- tai sorapatjaan. Vesi puhdistuu kaivon alapuolella olevassa maaperässä biologisesti ja suodattumalla. Keittiön rasvaisiin pesuvesiin tarvitaan erillinen mökkikaivo saunakaivon eteen.
20126_31337.jpg
TTS kouluttaa trukinkuljettajia
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi trukinkuljettajakurssi sekä ensiapukurssi.Tutustu koulutuskalenteriinTRUKINKULJETTAJAKesto: 1-2 päivääHakeutuminen suoraan oppilaitokseen.Kuvaus:KurssijakoTrukinkuljettajakoulutus jaetaan kahteen osaan: tietopuoliseen ja ajokoulutukseen.
20118_27454.jpg
Mitä pihasuunnitelma maksaa?
Mikä on pihasuunnitelma?Pihasuunnitelmalla tarkoitetaan yksityiskohtaisia suunnitelma-asiakirjoja (yleissuunnitelma, työselitys ja materiaaliluettelot), joiden perusteella piha rakennetaan. Toisinaan riittää suppeampi ja suurpiirteisempi suunnitelma. Tällöin puhutaan esimerkiksi idea- tai luonnossuunnitelmasta tai pihasuunnittelijan konsultaatiokäynnistä.Pihakonsultointia ja -suunnittelua
2222_806591433_201342313835.jpg
5. Ilmanvaihtoremontti rivitaloasunnossa
Ilmanvaihdon toimivuus on tärkeä asia. Vanhoissa taloyhtiössä sitä joko ei ole tai ratkaisuna on siihen aikaan hyväksi todettu yhteispoisto - korvausilmaa asuntoihin ei ole hallitusti tullut.Ilmanvaihtoremontti mielletään isotöiseksi - parhaassa tapauksessa remontti on ohi vajaassa viikossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton