• Etusivu
  • Rakentaminen

Veneteemaviikko Kokkolan asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.07.2011
20117_27183.jpg

KOSEK, Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää heinäkuun viimeisenä viikkona (25.-31.7) veneteemaviikon Kokkolan asuntomessuilla. Veneteemaviikon aikana asuntomessualueen pienvenesatamassa ja sen välittömässä läheisyydessä esittäytyy 11 Kokkolan seudun vene- ja venetarvikevalmistajaa.

Kokkolan seudulla venealalla on pitkät perinteet ja alue on tunnettu veneteollisuudestaan. Veneala on myös yksi kansainvälisimmistä toimialoista Suomessa. Suurin osa veneteollisuuden tuotteista menee vientiin.

Myös Kokkolan alueen venemerkit ovat kansainvälisesti tunnettuja. Alueella toimii parikymmentä venevalmistajaa ja noin viitisenkymmentä venealan alihankkijaa. Veneteollisuus työllistää suoraan 1200 henkilöä ja epäsuorasti työllistettäviä arvioidaan olevan noin 500 henkilöä.

Veneteemaviikolla pienvenesatamassa esillä on niin veneitä, moottoreita kuin venetarvikkeitakin. Mukana ovat seuraavat yritykset: Akku-Teho Marine Oy, Himangan Muovityö Oy, Kewatec AluBoat Oy Ab, Korsö Båt Ab Oy, Kulkuri-Veneet Oy, Linex-Boat Oy, Oy Charger Composites Ab, Oy Finn-Marin Ltd, Oy Lahnakoski Ab, Oy Sundfors Vene Båtvard Ab/Profin Oy ja Sarins Boats Ltd.

Melontaretkiä ja Meripelastajien toimintaan tutustumista

Veneteemaviikon yhteydessä Nuorisokeskus Villa Elba /Luontokoulu järjestää jokaisena päivänä teemaviikolla tunnin mittaiset melontaretket kaksi kertaa päivässä: klo 12.00 ja 14.00. Retkille saavat osallistua kaiken ikäiset. Ohjatut melontaretket lähtevät pienvenesatamasta.

Pienvenesatamassa voi veneteemaviikon aikana myös tutustua SMPS Kokkolan Meripelastajat ry:n toimintaan ja heidän pelastusveneeseensä. Kokkolan Meripelastajat informoivat messukävijöitä vesi-turvallisuusasioissa ja esittelevät turvavarusteita ja kalustoa. Meripelastusnäytökset järjestetään päivittäin klo 16–17.

Veneteemaviikon avajaiset järjestetään Kokkolan asuntomessualueen pienvenesatamassa maanantaina 25.7.2011 klo 12.00.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8294.jpg
Kerrostaloyksiön remontointi
Rakentaja.fi-sivustolla on alkamassa mielenkiintoinen seurantakohde, Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontointi. Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt on jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta onkin, että asunto on rakennettava sisältä kokonaan uusiksi.Kohteen seurannassa tulemme tutustumaan asunnon remontoinnin vaiheisiin, ja lisää mielenkiintoa seurantaan tuo remonttikustannusten arviointi etukäteen RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Töiden edistyessä seuraamme remontin teon lisäksi siis arvioitujen remonttikustannusten paikkansa pitävyyttä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi
Toimenpiteet:Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.Vastuuhenkilöt:Isännöitsijä tai huollon johtajaDokumentit:Huolto-organisaatioHyväksyntä:Projektipäällikkö
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20175_49178.jpg
Invertteriohjautuva ilma/vesilämpöpumppu<small> - tarpeenmukainen käyminen saa aikaan säästön</small>
Ilma/vesilämpöpumppu sopii erinomaisesti uuden omakotitalon lämmitykseen, mutta erityisen hyvin vanhaan omakotitaloon - esimerkiksi vanhan öljykattilan rinnalle. Vielä toimivan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna se tuottaa helppokäyttöistä uusiutuvaa energiaa lämmitykseen ja säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Öljyä tarvitaan vain kovimmilla pakkasilla. Talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta riippuen ilma/vesilämpöpumpun avulla voidaan säästää jopa 60 % aikaisempiin lämmitysenergiakustannuksiin verrattuna.Ulkoilmaa lämmönlähteenä käyttävä laite ei edellytä lämpökaivon poraamista tai pintamaan keruupiirin asentamista. Nopeasti asennettavana järjestelmänä ne tuottavat lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmitykseen. Haluttaessa niitä voidaan hyödyntää myös sisäilman viilennykseen kesähelteillä.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennan pientalon -sivusto rakennuttajan avuksi
Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on avannut www-sivuilleen pientalorakentajille suunnatun osuuden, jolla kuvataan Helsinkiin toteutettavan pientalohankkeen eri vaiheet pääpiirteissään. Rakennan pientalon -sivusto koostuu kaupungin eri virastojen ja asiantuntijatahojen kotisivuille avautuvista verkkosivulinkeistä, joiden kautta rakennuttaja saa kattavasti tietoa pientalon rakentamisesta aina tontin hankinnasta loppukatselmukseen saakka.
20154_43108.jpg
Löydä oma mökkisi - mikä sopii parhaiten sinulle?
Pidätkö tehokkaasta ja toimivasta pohjaratkaisusta? Avarat ja tyhjät tilat eivät ole sinun juttusi, vaan nautit enemmän hyödyllisistä ja tehokkaasti käytetyistä neliöistä. Silloin sinun mökkiratkaisusi löytyy Honka Tehoneliöt –mallistosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton