• Etusivu
  • Rakentaminen

Venäjän rakennusmarkkinat kutsuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.03.2009
20093_15405.jpg

Kerroimme syysseminaarissamme tutustumismatkastamme Pietariin; vierailustamme Kauppakamarissa, rakennustyömailla ja lopuksi Pietarin asuntomessuilla. Vierailukäynnit rohkaisivat jatkoon. Tehty pohjatyö osoitti ne moninaiset toimintatapamallit, miten Venäjällä voidaan toimia.

Lähivuodet tulevat kertomaan, miten kuluttajien osuus tulee muuttumaan niin internetin käytössä kuin omaan kotiin liittyvissä päätöksenteoissa. Kunhan Venäjän talous taas nousee ja mielenkiinto sekä taloudelliset resurssit kohdistuvat rakentamiseen, on maassa potentiaalia. Mikäli uusien omakotitalojen vuosituotanto olisi suhteessa sama kuin Suomessa, tarkoittaisi se noin 400 000 aloitusta vuodessa. Parhaimmillaan aloituksia on ollut hieman alle 200 000.

Pidämme teidät ajan tasalla hankkeen etenemisessä, jonka vauhtiin vaikuttavat monet meistä ja myös venäläisistä riippumattomat seikat. Viimeistään syysseminaarissa teemme väliyhteenvedon ja esitämme kenties jo ajatuksia seuraavista vaiheista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56818.jpg
10 hyvää syytä vaihtaa vanha ilmanvaihtolaite uuteen
Monessa kodissa on yhä käytössä vanha 2000-luvun alkupuolelta tai viime vuosituhanneltaperäisin oleva ilmanvaihtolaite. Joskus uskollisimmankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tuleekuitenkin tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viimevuosien aikana. Päivittämällä ilmanvaihtosi uuteen tekniikkaan voit säästää enemmän energiaa,saavuttaa paremman ilmanlaadun ja nauttia älykkään automatiikan tuomasta käyttömukavuudesta.
20157_43937.jpg
Puulattian saneeraus tasoitteella
Vanha puulattia voidaan haluta vaihtaa toiseksi. Puulattiaa ei tarvitse lähteä purkamaan alta pois - se voidaan tasoittaa suoraksi alustaksi tulevalle pinnoitteelle.
20214_69878.jpg
Olisiko aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
200910_19093.jpg
Akvatermin irtolohkovaraajan asennus
Irtolohkot on suunniteltu helpottamaan saneerauskohteisiin asennettavia säiliöitä. Niiden avulla voidaan ahtaasta oviaukosta saadaan mahdollisimman suuri varaaja sisään asennuspaikalle.Lisätietoa Akvatermin varaajista...
20078_6337.jpg
Syksyä kohti
Kesä on taittumassa syksyksi ja lukuisten rakentajaperheiden mielessä on jo keväällä alkava rakennusprojekti. Toki osa aloittaa myös talvella tai kiskoo jo parhaillaan työrukkasia käsiin ja iskee lapionsa kotimaan kamaraan. Vuoden messut on messuiltu ja ideat niistä on haettu. Viimeisimpänä päättyivät Kastellin Kotimessu- ja sitä seurannut Huvilamessu-tapahtuma. Ei toki pidä unohtaa syksyn rakennusmessutapahtumia, joiden ajankohdat ja paikat löytymät messumuistiostamme.Messumuistioon...
20192_56275.jpg
Raikkaasti erilainen vai romanttisen perinteinen?
Honkain keskellä mökkini seisoo, sanotaan jo laulussakin. Liplattaako järven tai meren laineet sinun mökkirantasi laituriin, vai haaveiletko vielä omasta mökistä? Suomalaiset ovat tunnetusti mökki- ja saunakansaa - Suomessa on nimittäin yli 500 000 kesämökkiä, sijoittuneena ympäri maata. Tämä tarkoittaa helposti pienillä paikkakunnilla asukasmäärien tuplaantumista.Hongan uudistuneesta mökki- ja saunamallistosta löytyy sekä moderniin että perinteiseen makuun sopivia kauniita hirsisaunoja, jotka on tehokas toteuttaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton