• Etusivu
  • Talo

Valmista seinäpintaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.03.2016
20163_45513.jpg

Kuviolliset laatat eivät hyppää silmille, mutta antavat tilaan kivasti sitä jotain.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Olen kyllä niin tyytyväinen kylpyhuoneen seinälaattoihin ja varsinkin suihkunpuoleisen päätyseinän kuviollisiin laattoihin! Onneksi annoin laatoittajalle vapaat kädet kuviolaattojen asetteluun, sillä tuo epäsymmetrisyys on minulle valtavan haastavaa. Nuo kuviolliset laatat eivät mitenkään hyppää silmille, mutta antavat kivasti sitä jotain tuolle seinälle.

20163_45514.jpg

Kodinhoitohuoneeseen hiertopinnoitetta

Kodinhoitohuoneen hiertopinnoitteen kanssa jouduin hieman pitämään puoliani remonttimiesten ollessa sitä mieltä, että saman efektin saisi maaliin sekoitetulla hiekalla. Ei kyllä edes saisi. Pinnoite on helposti puhdistettavissa pesunkestävän pintamaalin ansiosta. Pinnoite kestää hyvin myös välitilassa pesunkestävän pintamaalinsa ansiosta.

Ihanat pujot seinällä.
Ihanat pujot seinällä.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

"Miten päin tämän pujon kuuluu olla?" kuului kysymys puhelimessa kun olohuoneen tapettia alettiin laittaa seinään ja täytyy sanoa, että ihan vähän kyllä ehdin jo panikoimaan. Kaikki tapetit kun eivät ole automaattisesti oikein päin rullassa. No mutta ihan oikein ovat nyt seinässä ja näyttävät kerrassaan ihanilta! En kestä kuinka hienolta ne näyttävat! Olen aina ollut enemmän tehostetapettityyppi, mutta koska tämä meidän uusi tuleva koti vaatii mielestäni tapettia jokaiseen seinään, niin silloinhan sitä pistetään. Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat jotenkin samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

20163_45517.jpg

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat sulassa sovussa. Tapetissa tapahtuu paljon, mutta vaalean värinsä ansiosta se on ihanan neutraali pohja, samalla tapaa kuin tuo olohuoneen ja ruokahuoneenkin tapetti. Aivan ihana!

Ja tuo lattia, alkuperäinen paloista tehty lautalattia, jonka säilytystä meidän työmiehet eivät vaan voi ymmärtää ja minä taas rakastan päivä päivältä yhä enemmän.

Eikä tarvitse enää eteisessäkään varoa askeliaan, vaan saa kävellä tukevalla alustalla.

20163_45518.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26627.jpg
Epäkeskohiomakoneet
Boschin uudet PEX 300 AE- ja Pex 400 AE –epäkeskohiomakoneet toimivat tasaisesti mitä erilaisimpien kohteiden ja materiaalien hionnassa. Hionnan lisäksi näitä monipuolisia uuden sukupolven epäkeskohiomakoneita voi käyttää myös kiillottamiseen.Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vantaalla 2015
Osuuskunta Suomen Asuntomessut on päättänyt järjestää vuoden 2015 Asuntomessut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Marja-Vantaalle nouseva tiivis pientaloalue on osa laajaa kaupunkirakentamisen hanketta Kivistön keskustan tuntumassa, tulevan Kehäradan varrella.Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Se tulee tarjoamaan kodin 30 000 asukkaalle ja edellytykset 25 000 uudelle työpaikalle. Tulevan asuntomessualueen ympäristössä asuu lähes viidennes suomalaisista, sillä 20 kilometrin säteellä Marja-Vantaasta asuu yli miljoona asukasta.– Marja-Vantaan alueella järjestettävät Asuntomessut on hieno mahdollisuus esitellä pientaloasumista urbaanissa ympäristössä, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.– Vantaalle Asuntomessujen järjestäminen on mahdollisuus saada matkailullista ja elinkeinopoliittista nostetta sekä kehittää asumista ja vauhdittaa Marja-Vantaan alueen toteuttamista, miettii Marja-Vantaan projektijohtaja Reijo Sandberg.Ekologisuutta ja innovatiivisia ratkaisujaVuonna 2014 liikenteelle avautuva Kehärata luo hyvät edellytykset joukkoliikenteeseen tukeutuvaan ja kevyttä liikennettä suosivaan asumiseen Marja-Vantaalla. Alueesta suunnitellaan myös pyöräilykaupunkia, joka sisältäisi muun muassa pikapyörätiet vilkkaille työmatkareiteille Aviapolikseen ja sen läpi Tikkurilaan, Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen.Asuntomessujen luonteeseen kuuluvaa uusien ekologisten ja innovatiivisten ratkaisuiden käyttöönottoa pyritään edistämään myös yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.– Aalto-yliopiston kanssa onkin jo aloitettu neuvottelut poikkitieteellisestä yhteistyöstä tulevan asuntomessualueen kehittämiseksi, kertoo Sandberg.Osa vuosittaista Asuntomessujen ketjuaVantaalla on järjestetty Asuntomessut kerran aikaisemmin. Vuoden 1977 messuilla Varistossa oli esillä yhtiömuotoisia korttelikohtaisia pientaloratkaisuja. Alueelle rakennettiin myös liikuntarajoitteisten asumiseen soveltuvia asuntoja.Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.­ – Vantaalla messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät hyvin. Erityisesti monipuolinen joukkoliikenne on Marja-Vantaan etu. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisu on voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten saamme sisällön suunnittelulle runsaasti aikaa, Heiskanen perustelee.
20176_49635.jpg
Keski-ikäisille suunniteltu koti
Sirpa ja Arto Kimari ovat rakentaneet Kastelli-talonsa Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin. Talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle. Koska talosta haluttiin tehdä omannäköinen, päätyivät Kimarit valitsemaan Kastellin Viittä Vaille Valmiin -ratkaisun.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijailmoitukset
Toimenpiteet:Valituille urakoitsijoille ilmoitetaan tarvittaessa urakkapäätöksen teon jälkeen kirjeellä urakoitsijavalinnasta.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:IlmoituskirjeHyväksyntä:Projektipäällikkö
202110_73284.jpg
Toimiiko tämä vessanpöntön puhdistuskikka oikeasti? Asiantuntijat testasivat
Aina raikas ja puhdas vessanpönttö ilman pesemisen vaivaa? Brittilehti Ideal Home testasi somessa kiertäneen wc-pytyn puhdistusohjeen ja kysyi asiantuntijoiden arvioita siihen. Tuomio oli selvä: some on pullollaan erilaisia kikkoja ja konsteja, joiden avulla ihmiset yrittävät tehdä omasta arjestaan helpompaa, mutta joskus on järkevää pysyä niistä erossa.
202111_73430.jpg
Näin torjut radonia
Radon on sisäilmassa esiintyvä hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, joka päätyy asuntoihin talojen alla olevasta maaperästä. Radon lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään, ja helpointa sen torjunta on rakennusvaiheessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton