• Etusivu
  • Rakentaminen

Kimarien Kastelli-koti Mikkelin asuntomessuilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 27.06.2017
20176_49635.jpg

Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin rakennettu Kastelli-talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle.

Sirpa ja Arto Kimari ovat rakentaneet Kastelli-talonsa Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin. Talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle. Koska talosta haluttiin tehdä omannäköinen, päätyivät Kimarit valitsemaan Kastellin Viittä Vaille Valmiin -ratkaisun.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Noin 98 asuinneliötä, 29 neliön autotalli ja lähellä oleva luonto riittävät hyvin Kimarien tarpeisiin.
Noin 98 asuinneliötä, 29 neliön autotalli ja lähellä oleva luonto riittävät hyvin Kimarien tarpeisiin.

Sirpa ja Arto Kimarin sekä 4-vuotiaan Onni-koiran kodin rakentaminen Mikkelin asuntomessualueelle aloitettiin heinäkuussa 2016 ja koti saatiin valmiiksi hyvissä ajoin jo huhtikuussa. Kimarien mukaan toimitussisältöjen suhteen erot eri talopakettien välillä olivat pieniä. Talotehtaan valinnassa ratkaisivat kotimaisuus ja suomalaisen työn tukeminen sekä se, että Kastelli-talo suunniteltiin Kimarien toiveet ja mieltymykset huomioiden.

Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis. Viittä Vaille Valmiissa talopaketissa vaativat rakentamisen vaiheet on toteutettu valmiiksi. Talo on ulkopuolelta muuttovalmis, vain sisustaminen jää asiakkaan hoidettavaksi. Rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt. Kimarit laskivat, että Viittä Vaille Valmiin -talopaketin he ehtisivät saada ajoissa valmiiksi, vaikka Arton työtilanteen takia aikaa olisi työskennellä talon parissa pelkästään iltaisin ja viikonloppuisin. "Rakentaminen oli nopeampaa, pääsimme itse hieman helpommalla ja saimme tehdä talon loppuun rauhassa", kertoo Arto.

Viittä Vaille Valmis –talopaketti sopii rakentajalle, joka haluaa sisustaa itse, oman makunsa mukaan.
Viittä Vaille Valmis –talopaketti sopii rakentajalle, joka haluaa sisustaa itse, oman makunsa mukaan.
Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis, sillä rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt.
Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis, sillä rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt.
Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila.
Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila.

Avainlippu tunnustuksena suomalaisesta työstä

Suomalaisen Työn Liitto ry on myöntänyt Kastelli-talopaketille tunnetun suomalaisen työn symbolin, Avainlippu-tunnuksen. Myös Kimareille talotehtaan valinnassa Kastellin puolesta puhuivat kotimaisuus, suomalaisen työn tukeminen sekä kotimaisen käsityön määrä. "Halusimme, että mahdollisimman paljon työtä jää omalle paikkakunnalle ja maakuntaan. Talopakettimme pystyttikin mikkeliläinen yritys JP-Timpurit Oy", sanoo Sirpa Kimari.

"Arvostamme kovasti suomalaista käsityötä, ja se oli yksi tärkeä asia sopivan toimitussisällön ja hinta-laatusuhteen lisäksi. Suomalainen osaaminen näkyy kodissa esimerkiksi Ruukin kattona ja Tulikiven vuolukivitakassa, jonka muurasi paikallinen tekijä Kari Nykänen."

Kastellin kanssa saimme juuri sellaisen kodin kuin halusimme

Kastellin toiminta taipui hyvin Kimarien elämäntilanteeseen. Yksikerroksisen puutalon pohjaratkaisu suunniteltiin kahden aikuisen tarpeiden mukaan, sillä lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Kimarien talolle asettamat vaatimukset onnistuivat luontevasti aina huonekorkeutta ja laudan leveyksiä myöten. Vaikka rakenteille oli tietyt raamit, Viittä Vaille Valmis -talopaketti tarjoili vaihtoehtoja riittävästi, ja taloon saatiin esimerkiksi tavallista suurempi terassin.

"Olemme asuneet jo kertaalleen suuressa omakotitalossa emmekä halunneet tästä yhtä isoa", Sirpa kertoo. "Tarvitsimme vain yhden makuuhuoneen ja vierashuoneen, jossa lapset voivat yöpyä meillä kyläillessään. Noin 98 asuinneliötä ja 29 neliön autotalli riittävät hyvin."

Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta. "Meille oli tärkeää saada riittävän suuri sauna ja pesuhuone", Sirpa kertoo. "Myös eteiseen toivoimme runsaasti tilaa ja samaan yhteyteen avaran vaatehuoneen. Liikumme paljon, joten tarvitsemme säilytystilaa harrastus- ja työvaatteille." Kimarit valitsivat Puustellin kiintokalusteet ja keittiön, joka oli miellyttänyt heitä jo edellisessä kodissa. Keittiön asentajat saatiin naapuripitäjästä Juvalta.

Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila. "Vietämme arkena paljon aikaa keittiössä ja olohuoneessa, ja nyt voimme puuhastella keittiössä samalla, kun seurustelemme vaikkapa vieraiden kanssa."

Tutustu tarkemmin Kimarien Kastelli-kodin valmistumiseen:
Making of Kastelli – Kurkista Kimarien kotiin »

Kiintokalusteet ja keittiö on valittu Puustellin valikoimasta.
Kiintokalusteet ja keittiö on valittu Puustellin valikoimasta.
Tulikiven vuolukivitakka luo tunnelmaa keittiön ja olohuoneen yhtenäiseen tilaan.
Tulikiven vuolukivitakka luo tunnelmaa keittiön ja olohuoneen yhtenäiseen tilaan.
Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta.
Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta.
Kimarien toiveet toteutuivat myös tilavan kylpyhuoneen ja saunan osalta.
Kimarien toiveet toteutuivat myös tilavan kylpyhuoneen ja saunan osalta.

Kastelli on ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa

Suureen suosioon vaikuttavat ennen kaikkea talomerkin luotettavuus ja laadukkuus, mallivalikoima, tilaratkaisut, hinta ja ulkonäkö, myyjien ammattitaito ja yksilöllinen suunnittelupalvelu. (Rakennustutkimus RTS Oy Omakotirakentajatutkimus kevät 2016).

Kastellin valmistalot ja huvilat tunnetaan korkeasta laadustaan, joka syntyy koko rakentamisen ketjussa aina suunnittelusta asennukseen asti. Rakentajatutkimuksissa Kastellilla on hyvin tyytyväiset asiakkaat. Omakotirakentajatutkimuksen (15/16 RV) mukaan rakentajat ovat tyytyväisiä Kastelliin.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20203_63620.jpg
Tapetoi seinät, ennen kuin ne kaatuvat päälle
Kaikki kynnelle kykenevät ovat olleet etätöissä kotona jo pitkään. Mitä näet: viisi, kymmenen vai viisitoista vuotta vanhan tapetin? Kenties jo parhaat päivänsä nähneet, nuhruiset ja reikäiset. Nyt on aika vaihtaa vanhat tapetit uusiin ja alkaa viihtyä kotityömaalla. Listasimme tapetointi-ideat loppukesän remontteihin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Väliseinän purkaminen
Kysymys:Hei, teetimme sisustussuunnitelman ammattilaisilla, siihen kuului myös yhden väliseinän purkaminen kahden makuuhuoneen välistä. Yhdistettynä yhdeksi isoksi makuuhuoneeksi. Teemme kuitenkin työt itse kustannussyistä (poika ja tuttava). Piirustuksissa seinä ei ole kantava seinä ja sitä mieltä olivat myös suunnittelijat. Olemme aloittaneet remontin ja seinäkin jo kaadettu ym. Puretussa seinässä oli vaatekaapit molemmin puolin kummallekin huoneelle. Nyt kuitenkin näyttää siltä että puretun seinän kohtaa pitäisi tukea? Joitain merkkejä näkyy yläkerrassa (3 krs omakotitalo), pieniä halkeamia yms. Varmaa ei kuitenkaan ole jottei nämä merkit olisivat olleet jo aiemmin (talo rakennettu 1978/79). Jonkinlaiset pylväät/palkit seinien viereen ja jonkinlainen tuki/yläpalkki näiden päälle tms.? Tarvitaanko tässä asiantuntijan apua? Ja jos tarvitaan kenen

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton