• Etusivu
  • Rakentaminen

Vaasan asuntomessuilla jo yli 20 000 kävijää

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.07.2008
20087_12054.jpg

Kohteissa sijaitsevilta osastoilta löytyy tietoa rakennustarvikkeista ja järjestelmistä. TV-talon autotallista löytyy mm. Soklex-perustusjärjestelmä osasto.

Viime perjantaina avatuilla asuntomessuilla on käynyt jo yli 20 000 kävijää. Raja meni rikki keskiviikkona aamupäivällä. Messusää on koko viikon ollut erinomainen ja loppuviikon ennusteetkin näyttävät messujen kannalta katsottuna messuvierailuja suosivilta.

Nähtävää riittää

Vaasan messualue on monien muiden tapaan erittäin kaunis ja luonnon läheinen, vaikka keskustaan on vain muutama kilometri. Alue on varsin tiiviisti rakennettu, mikä sopii nykypäivän kaupunkirakentamisen kuvaan. Osa kohteista on arvioitu myös energialuokkiin, mikä on hyvä huomioida. Kaiken kaikkiaan messuilta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja on hyvä muistaa, että varsinaisten näyttelykohteiden lisäksi messuilta löytyy runsaasti tietoa kohteissa sijaitsevilta osastoilta ja tietenkin näyttelyhalleista.

Tutustu myös energiatodistuksiin. Kuvassa Kastelli-talojen näytteilleasettaman kohteen 20 seinästä löytyvät taulut.
Tutustu myös energiatodistuksiin. Kuvassa Kastelli-talojen näytteilleasettaman kohteen 20 seinästä löytyvät taulut.

Bostadsmässan i Vasa har redan nu haft över 20 000 besökare

Bostadsmässan som öppnades förra fredagen har redan nu besökts av över 20 000 personer. Gränsen nåddes på onsdag förmiddag. Mässvädret har varit ypperligt under hela veckan, och även prognosen för resten av veckan ser ut att gynna mässbesökarna.

20087_12053.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20148_40594.jpg
Mistä rakennusprojektin suunnittelun aloittaisi?
Uudisrakentajan on kaikessa rakennusinnossaan muistettava eräs rakentamiseen liittyvä perussääntö: rakennus suunnitellaan tontin ehdoilla, tontti valitaan sijainnin perusteella. Rakentamisprojekti alkaa siis sellaisen tontin hankinnalla, joka vastaa rakentajan toiveita, ja jolle on mahdollista rakentaa halutunlainen talo.Omakotitalon suunnittelu ei ole välttämättä helppo tehtävä, sillä sekä pohjaratkaisuista että talomalleista löytyy niin paljon vaihtoehtoja. Puutteellisesti tai huonosti tehdyt suunnitelmat tekevät yleensä koko rakennusprosessista kalliin ja yllätystentäyteisen - eikä yleensä positiivisessa mielessä. Uuden rakennuksen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja rahaa, sillä seinän siirto paperilla on huomattavasti edullisempaa ja aikaa säästävämpää kuin tehdä se tilanteen ollessa päällä työmaalla.
20154_43085.jpg
Maaliruiskulla nopeasti valmista
Ovatko seinät värittömät ja synkät vai onko puu haalistunut? Samantekevää, haluatko maalata puuta tai levittää seinämaalia, Bosch tarjoaa maalausjärjestelmällään juuri oikean ratkaisun, jotta saat uutta väriä elämääsi. Bosch-järjestelmät ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Konkurssiasioiden hoitaminen
Toimenpiteet:Urakoitsijan mentyä konkurssiin suoritetaan rakennusurakan yleisten sopimusehtojen mukaiset toimenpiteet. Urakkasopimus irtisanotaan, työmaa otetaan rakennuttajan haltuun, takaajalta tiedustellaan tämän halukkuutta jatkaa työ loppuun, töiden loppuunsaattaminen järjestetään, rakennus-/ takuuajan vakuus valvotaan konkurssissa, konkurssipesän kanssa pidetään taloudellinen loppuselvitys.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Reklamaatiokirjeet Urakkasopimuksen irtisanomiskirjeet Takaajakirjeet Vakuuden valvontakirjeet Taloudellinen loppuselvitys konkurssipesän kanssaHyväksyntä:Tilaaja
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
Olohuone
Valaistussuunnittelupalvelu merenrantakartanoon
Esittelemme tässä artikkelissa lopputuloksen LedStoren valaistussuunnittelupalvelusta ja toteutuneesta uuden talon valaistuksesta, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa toimivaksi kokonaisuudeksi.
20124_30636.jpg
Patolevy suojaa perustukset kosteudelta
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut tai jos eristystä ei ole ollenkaan. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.Toimiva perusmuurin eristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen. Perusmuurin eristysmateriaali valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Kun pohjavesi ei nouse perustamistason yläpuolelle ja maaperän kuivumisominaisuudet ovat hyvät, eristeeksi soveltuu perusmuurilevy. Vaativammissa kohteissa perusmuuri eristetään hitsattavalla kumibitumikermillä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton