• Etusivu
  • Rakentaminen

Urakka- ja hankintarajat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuttajatehtävistä vastaava määrittelee suunnitteluryhmän kanssa yhteistyössä urakka- ja hankintarajat.

Vastuuhenkilöt:
Vastuuhenkilönä toimii hankkeen projektipäällikkö.

Dokumentit:
Urakkarajaliite, urakkalaskenta-asiakirjat

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_10843.jpg
Comfort - uraa uurtava Lämpölattia
Comfort on maxitin kehittämä Lämpölattia, jossa yhdistyy nerokkaalla tavalla monta toimintaa, kuten loistava askeläänieristys, lämmön tasaisuus alumiinisten lämmönluovutuslevyjen ansiosta sekä luja, ohut ja kerralla suora pintalaatta maxitin kuituvahvisteisesta tasoitteesta. Ohuen ja kevyen pintalaatan ansiosta lattialämpö reagoi äärimmäisen nopeasti lämpötilan vaihteluihin, jolloin tuloksena on erittäin tasainen ja miellyttävä sisälämpötila sekä huomattavat säästöt energialaskussa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Remontin suunnittelu 80-luvun taloon?
Kysymys:Olen ostamassa 1980 valmistunutta tiiliverhottua omakotitaloa. Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon tuon ajan taloissa? Sisäseinät ovat lastulevyä. Pitäisikö putket uusia? Lämmitys on kiertoilmalämmitys, vähän hankalan tuntuinen. Onko silloinen ikkunatekniikka vielä ok? Sokkeli on suoraan maata vasten, ei nykyisin käytössä olevaa kosteussuojia, pitäisikö laittaa? Talossa on tiilikatto. Miten aloitamme remontin suunnittelun ja kenen kanssa?
202012_67916.jpg
Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat jouluna
Ai että, tunnetko nenässäsi tuon puusaunan tuoksun, tunnetko ihollasi lempeän lämmön, kuuletko puiden paukkeen ja rätinän palaessaan tulisijassa? Ihanaa. Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat tänä jouluna. Upeita luomuksia ja tekisi mieli mennä myös noihin lämpöä uhkuviin ja tunnelmallisiin saunoihin. Tulehan mukaamme kierrokselle...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla
Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.
Saunan eristäminen
Sauna eristetään mineraalivillalla näin
Saunan eristäminen vaatii huolellisuutta. Rakenteiden on kestettävä lämmön- ja kosteudenvaihteluja. Lämpöeristys säästää energiaa saunaa käytettäessä ja suojaa muita rakenteita.
20102_20529.jpg
Vuoden sähköinsinööri 2010
Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton