• Etusivu
  • Energia

Tulikiven uutuus Valkia Kide –takka onmuotokieleltään ainutlaatuinen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 29.07.2014
20147_40344.jpg

Valkia Kiden abstrakti pinta on hyvin muuntautuva.

Tulikiven suosittu Valkia-tuoteperhe kasvaa, kun Tulikivi tuo markkinoille ainutlaatuisen figurepintaisen Valkia Kide -takan. Valkia-takat muodostavat modernien teholämmittäjien malliston, jolle ominaista ovat suuri lämmitysteho ja sisustuksellisuus.

Tulisijan pinta muistuttaa kidettä

Tulikiven uutuus Valkia Kide saa nimensä sen ainutlaatuisesta kidemäisestä pinnasta, joka suorastaan kutsuu koskettamaan. Kolmiulotteinen pinta näyttäytyy erilaisena eri kohteissa, joten takan sijoittelulla sekä valon määrällä voidaan joko pehmentää tai korostaa pinnan muotoja. Figurepintainen laatta on Tulikiven oma innovaatio ja valmistetaan Suomessa. Pintavärin mahdollistaa Tulikivi Color, jota saa valkoisena ja grafiitin harmaana.

Kiehtovan kontrastin eloisalle figurepinnalle luo takan ryhdikäs olemus ja luukkujen vähäeleisyys. Tulipesän suuri vaakaluukku avaa tulinäkymän laajalle päästäen rauhallisesti palavan liekin oikeuksiinsa. Tulisijaluukun saa myös läpitakan mallina, jolloin tulta voi ihailla kahdelta puolelta. Huoltovarustelu taas on keskitetty huomaamattomasti yhden luukun taakse. Lopputuloksena on harmoninen kokonaisuus, joka vangitsee katsojan.

Tehokas lämpövoimala

Valkia Kide -takka on tehokas lämpövoimala, joka sopii useisiin erilaisiin käyttökohteisiin. Sen lämmitysteho perustuu suureen, luontaisesti lämpöä varaavaan vuolukivimassaan. Vuolukivisydämen ansiosta pienellä puumäärällä voidaan lämmittää laajojakin tiloja pitkään. Takkaan on mahdollista valita myös Tulikiven P10-pellettipaketti, jolloin samassa tulipesässä voi polttaa sekä puuta että pellettiä.

Valkia Kide sopii erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen. Sen testattu ensiluokkainen hyötysuhde (84 %) säästää puuta lämmityksessä samalla kun tiiviit luukut ja vaivaton paloilmansäätö pitävät hiukkapäästöt alhaisina. Valkia Kide alittaa jo nyt maailman tiukimmat, Saksan BImSchV:ssa asetetut, päästönormit. Takka voidaan liittää Tulikiven W10-vesilämmitysjärjestelmään, jolloin takan tuottamaa lämpöä voidaan tehokkaasti hyödyntää kodin vesikiertolämmityksessä.

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20181_51394.jpg
Onko jätevesien käsittelyn uusi lainsäädäntö sinulle tuttu?
Arviolta 100 000 rantakiinteistön omistajaa joutuu tekemään jätevesiremontinJätevesien käsittelyä koskeva lainsäädäntö uudistui huhtikuussa 2017. Biolanin teettämä tuore kuluttajakysely kertoo, että kiinteistönomistajat ovat epävarmoja lainsäädännön velvoitteista. Myös vanhoihin kiinteistöihin tarvitaan pikaisia jätevesiremontteja. Biolanin marraskuussa teettämään jätevesikyselyyn vastasi 923 suomalaista pientaloasujaa tai mökkiläistä.Jätevesijärjestelmä on kunnostettava ensi vuoden lokakuuhun mennessä, jos rakennus sijaitsee luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. Tietysti sillä ehdolla, että se ei jo täytä uuden lain vaatimuksia. Biolanin teettämän kyselyn vastaajista lähes 80 prosenttia oli tietoinen takarajan päivämäärästä. Sen sijaan yli puolet vastaajista ei tiennyt, että tämä velvoite koskee myös vanhoja kiinteistöjä.‒ Kaikkien ennen vuotta 2004 rakennettujen ja rannassa tai pohjavesialueella sijaitsevien kiinteistöjen jätevesijärjestelmät pitää kunnostaa määräpäivään mennessä. Rantamökit ovat suurin yksittäinen ryhmä, jossa tarvitaan jätevesiremontteja määräaikana mennessä. Arviolta noin 100 000 rantakiinteistölle tarvitaan parannuksia jätevesiasioihin seuraavan kahden vuoden aikana, arvioi Biolan Ekoasuminen Oy:n toimitusjohtaja Matti Hakala.
201111_28764.jpg
Vesikaton rakenteet
Vesikatto on osa talosi julkisivua. Sitä kutsutaan myös talon viidenneksi julkisivuksi, joka vaikuttaa olennaisesti talon kokonaisilmeeseen. Vesikaton tärkein tehtävä on silti suojata taloa sateelta, tuulelta ja tuiskulta. Hyvä vesikatto suojaa taloa sen elinkaaren aikana ja on samalla näyttävä osa taloa. Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate ja sadevesijärjestelmä.
20215_70469.jpg
Viikon sisustusidea: Mitä vanhan mosaiikkiparketin rinnalle?
KYSYMYS:Olemme ostaneet 70-luvun kerrostaloasunnon. Olohuoneessa ja eteisessä on siisti mosaiikkiparketti, joka on kellastunut. Kolmessa makuuhuoneessa ja keittiössä on erilaisia muovimattoa. Ajattelimme ensin laittaa kaikki lattiapinnat yhtenäisiksi uudella laminaatilla. Nyt kuitenkin ajatteluttaa parketin peittäminen.Jos säilyttäisimme vanhan parketin, mitä teemme muiden huoneiden lattioiden suhteen? Haittaako, jos ne ovat jotain muuta kuin parkettia tai kuinka ne saisi yhteensopiviksi parketin kanssa? Kellertävä mosaiikkiparketti ei liene kovin muodikasta, mutta jos ostamme sitä myös muihin huoneisiin, niin eihän lattioista sitenkään saa samanväristä, vai saako?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton