• Etusivu
  • Rakentaminen

Tontit haettavissa vuoden 2012 loma-asuntomessualueella Lappeenrannassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.03.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Vuoden 2012 Loma-asuntomessut järjestetään Lappeenrannassa Saimaan rannalla sijaitsevalla Rauhan alueella. Luonnonkauniilla messualueella on 22 tonttia, joista osa on omarantaisia. Osa tonteista on jo varattu – loppuja tontteja voi hakea maaliskuun loppuun asti.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Lappeenrannan kaupunki järjestävät yhteistyössä Loma-asuntomessut 25.6.–8.7.2012 Lappeenrannan Rauhan alueella noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Messualue Saimaan äärellä tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen lomarakentamiseen. Alueen tonttien hinta- ja kokovalikoima on laaja ja tonteille on mahdollista rakentaa erityyppisiä loma-asuntoja.

– Tavoitteena on, että jokainen kävijä löytää omat kiinnostuksen kohteensa messualueen monipuolisesta tarjonnasta ja saa ideoita vapaa-ajan asunnon rakentamiseen ja remontointiin, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.

9 tontille haetaan innovatiivisia rakennussuunnitelmia

Kymmenen hehtaarin messualueen tontit sijaitsevat asemakaavoitetulla alueella Saimaan rannalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Alueen rakentaminen kunnallistekniikan ja katujen osalta on lähes valmis. Messualueen 22 tontista 9 on vapaana ja haettavissa. Jäljellä olevien tonttien haku päättyy 31.3.2011.

Messualueelle haetaan rakentajiksi yksityisiä henkilöitä, talotehtaita ja rakennusalan yrityksiä, jotka tarjoavat innovatiivisia, energiatehokkaita ja ekologisia rakentamisen ja sisustamisen ratkaisuja. Messujen teemoissa painotetaan myös monipuolista piha- ja saunarakentamista.

– Rakentajien valintaan vaikuttavat rakennussuunnitelmien laatu, messuteemojen huomiointi ja suunnitelmien sopivuus Loma-asuntomessujen kokonaisuuteen. Valinnoissa painotetaan myös esitettyjen hankkeiden innovatiivisuutta, uutuusarvoa ja pieniä kohteita, jatkaa Hulkkonen.

Loma-asuntomessut työllistävät ja piristävät yritystoimintaa

Lappeenrannan Seudun Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Markus Lankinen uskoo messujen tarjoavan alueen elinkeinoelämälle ja yritystoiminnalle merkittävän liiketoiminnan kasvu- ja markkinointimahdollisuuden.

– Messujen työllistävä vaikutus sekä suoraan että välillisesti seuraavan puolentoista vuoden aikana on merkittävä. Loma-asuntomessuista hyötyvät muun muassa rakennusala, majoitustoimijat, ravintolapalvelut, huolto- ja kunnossapitoyritykset sekä kaikki matkailuun liittyvät toimijat, Lankinen lisää.

Seudullisen hyödyn maksimoimiseksi paikallisille yrittäjille järjestetään info- ja kontaktitori keskiviikkona 23.3.2011 kello 18.00.

Tonttihakuohje ja -lomake, karttoja ja muita messutontteihin liittyviä ohjeita ja tietoa on saatavana Lappeenrannan loma-asuntomessutoimistolta, Valtakatu 44, 3. krs, 53100 Lappeenranta tai verkosta www.asuntomessut.fi/lappeenranta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201712_51225.jpg
Piilotatko vara-avaimen ovimaton alle? Ei kannata.
Loma alkamassa.Miten olet järjestänyt talovahdin, kukkien kastelijan tai lemmikinhoitajan sisäänpääsyn?Yale Doorman -älylukon ansiosta sinun ei tarvitse enää miettiä, minne vara-avain toimitetaan. Älylukko mahdollistaa ovesi avaamisen etänä tai voit myös luoda väliaikaisen avauskoodin sitä tarvitsevalle.
20132_33768.jpg
Kesää odotellessa - Iloisen värisiä vinkkejä puutarhaan
Kaisa JoukiKuvatTuomas Kolehmainen/ Julkaistu Kodin Kuvalehden Puutarhassa 2012
ruosteinen kiinnike
Valitse aina korroosio-olosuhteisiin sopiva kiinnike
Korroosio on ympäristön vaikutuksesta tapahtuvaa metallin muuttumista ja hajoamista ja sillä on merkittävä vaikutus asennusten kestävyyteen. Korroosion näkyvä ilmenemismuoto on ruoste, mutta usein korroosiota ei pysty silmällä erottamaan. Korroosiota aiheuttavat erityisesti ilmasto-olosuhteet ja niiden muutokset sekä altistuminen korroosiota kiihdyttäville aineille, kuten merivesi, saasteet tai kemikaalit.
200710_7216.jpg
Tyylikkäät listat ja paneelit
Kun rakennat kotiasi, valitse osaava kumppani. Lista-Center on mukana, kun suunnittelet, rakennat, uudistat tai viimeistelet. Listat ja paneelit viimeistelevät kodin ja lopputulos hivelee silmää. CENTline on yksi Suomen suosituimmista ja monipuolisimmista: siksi niin moni koti näyttää valmiilta.
201811_55346.jpg
Miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia
Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.
20228_79273.jpg
Teetkö etätöitä, mutta toimisto puuttuu? Katso 5 vinkkiä keittiön työpisteeseen
Työelämä on muuttunut viime vuosina vauhdilla, ja yhä useampi työskentelee ainakin osittain kotoa käsin. Erilliselle kotitoimistolle ei kuitenkaan ole läheskään aina asunnossa sopivaa tilaa, jolloin luontevin paikka etätyöpisteelle voi löytyä keittiöstä. Lue vinkit, joilla kodin keittiö taipuu entistä monipuolisempaan käyttöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton