• Etusivu
  • Rakentaminen

Tervetuloa kesäasumisen sydämeen Mäntyharjulle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.05.2011
20115_26348.jpg

Mäntyharju on Etelä-Savossa sijaitseva n. 7 000 asukkaan kunta. Kunnan alueella sijaitsee kolmen heimon, eli hämäläisten, savolaisten ja karjalaisten rajapyykki. Nykyiset mäntyharjulaiset ovat pääasiassa savolaista sukujuurta.

Mäntyharjun yrittävä kulttuurikunta tarjoaa sekä ainutlaatuisen luonnon että tasokkaan rakennetun ympäristön vuoksi hyvät olosuhteet yrittämiselle, asumiselle ja vapaa-ajan vietolle. Kesäisin vilkkaassa keskustaajamassa palvelut ovat osin kaupunkimaisia ja tyydyttävät niin kuntalaisten kuin matkailijoidenkin tarpeet.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Vireä keskusta

Mäntyharju on paljon muutakin kuin eloisa kesäkunta ja mökkiläisten suosikkikohde. Kunnan kehittyvä keskusta runsaine palveluineen, elävä yrityselämä, vireät kylät sekä puhdas luonto luovat ympärilleen menestyksen mahdollisuuksia. Kesäparatiisi pystyy siis tarjoamaan myös ympärivuotisesti hieman parempaa elämänlaatua sitä haluaville.

Mäntyharjun tori on vilkas kohtauspaikka. Kesäisin tori on kylän sydän ja kokoaa yhteen sekä Mäntyharjun tuhannet kesäasukkaat että paikkakuntalaiset. Tarjolla on tuoreet tuotteet ympäröivän maaseudun tuottajilta.

Tilaa retkeillä, kalastaa tai liikkua luonnossa

Mäntyharjussa asutaan väljästi ja vesien äärellä: pinta-alaltaan kunta on n. 1 200 m², josta vesistöjä on 230 km². Mäntyharjun lukuisat järvet ja lammet antavatkin runsaasti vaihtoehtoja kalastuksen ja veneilyn harrastajille. Miekankoskella kalastetaan taimenia ja ihaillaan ympärille aukeavia järvinäkymiä. Melojia houkuttelee Keisarinlähteen reitti, joka kulkee viiden järven kautta Kallavedeltä Tainavedelle.

Mäntyharjussa on tilaa retkeillä, kalastaa tai liikkua luonnossa ihan muuten vain. Uimavesiä ja hiihtolatuja on reilusti. Leppoisasta maaseutumaisemasta huolimatta palvelut ovat hyviä ja toimivia. Mäntyharjussa lomailuun on helppo yhdistää sekä lepo ja liikunta että myös mielenvirkistys. Ympäröivän luonnon tarjoamat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn ovat ympärivuotiset. Merkityt luonto- ja retkeilyreitit kulkevat upeissa maisemissa, ja innokkaimmat vaeltavat Repoveden kansallispuistoon asti.

20115_26349.jpg

Mäntyharjussa vaalitaan kulttuuria

Vuonna 1595 perustetussa Mäntyharjussa vaalitaan kulttuuria, niin vanhaa kuin uuttakin. Mäntyharju tunnetaankin elävänä kulttuuripitäjänä, josta parhaana osoituksena on huolella vaalittu kirkonkylän ympäristö. Maamerkkinä kohoaa jykevä, Suomen toiseksi suurin puukirkko kellotapuleineen.

Taidekeskus Salmela ja Iso-Pappilan museoalue on entisöity kulttuurikäyttöön rakennusten alkuperäistä tunnelmaa arvostaen. Salmelan maankuulut näyttelyt ja korkeatasoiset konsertit houkuttelevat kulttuurin pariin ja antavat elämyksiä niillekin, jotka vain sattumalta pistäytyvät matkansa varrella.

20115_26352.jpg
20115_26353.jpg

100 vuotta huvilaelämää

Mäntyharju on yksi Suomen tunnetuimmista mökkikunnista ja huvilaelämän juuret ulottuvatkin siellä yli sadan vuoden taakse: Ensimmäiset huvila-asukkaat tulivat Savon radan myötä 1800- ja 1900 -luvun taitteessa.

Kunnassa on lähes 5 000 loma-asuntoa ja noin 10 000 kesäasukasta. Loma-asuntojen määrä on edellleen kasvussa: uusia loma-asuntoja valmistui 21 kappaletta vuonna 2010. Rakennusluvat haettiin 48 mökille. Tilastokeskuksen julkaiseman tuoreen tilaston mukaan Mäntyharju onkin Suomen yhdeksänneksi mökkirikkain kunta. Yhdeksännet valtakunnalliset loma-asuntomessut eivät siis olisi voineet löytää sopivampaa paikkakuntaa kuin tämä Etelä-Savon eteläisin kunta.

Mäntyharjun Loma-asuntomessut ovat avoinna päivittäin 27.6.-10.7.2011, kello 10-18.

Lähde: www.mantyharju.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20082_8985.jpg
Vuoden katto 2007 ORMAX tiilikatto
Kattoliitto ry on palkinnut Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevan As Oy Kyttälän kattotyön Vuoden kattona 2007. Vaativassa tiilikattosaneerauksessa rakennuksen ulkoasu on säilytetty ennallaan, vaikka katon rakenteita on modernisoitu toimivuuden varmistamiseksi. Uusi katto toteutettiin Suomen suosituimmalla kattotiilellä. Uudeksi katteeksi valittiin savitiilenpunainen ORMAX-betonikattotiili.
38_P_21734.jpg
Isännöintiala hakee uusia osaajia alalle
Isännöintiala on käynnistänyt Isännöitsijäksi!-kampanjan, jonka tavoitteena on varmistaa kasvussa olevalle toimialalle myös tulevaisuudessa riittävä määrä monipuolisia osaajia. - Vaikka työtavat koko ajan tehostuvat, ei isännöitsijöiden tarve tule missään tapauksessa vähenemään, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä. Kampanjan takana on ryhmä isännöintialan johtavia yrityksiä ja Isännöintiliitto.
20077_5699.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.3 Varsinainen rakentaminenRakennustontilla alkaa tapahtua isoja muutoksia. Koneet jylläävät, maata siirtyy, kaikkialla on kuraa. Herää ajatus: Tuleekohan tästä mitään! Pitää vain luottaa ammattilaisiin. Heistä jokainen osaa työnsä. Tärkeintä on, että kaikki tapahtuu oikea-aikaisesti. Ensimmäiset merkinnät työmaapäiväkirjaan on tehty. Tämä on erittäin tärkeää. Työmaalla tapahtuu asioita niin nopeasti, että et huomenna muista puoliakaan siitä, mitä tänään on tehty.
20128_31925.jpg
Mitä kiviainesta?
PintakiviaineksetPintakiviaineksia käytetään liikennöitävien alueiden ja oleskelualueiden pintakerroksissa.Liikennöitävä alue tehdään kallio- tai soramurskeesta 0/11…16. Oleskelualueen kivituhkapäällyste tehdään kallio- tai soramurskeesta 0/4…8. Oleskelualueen pintakerrokseen voidaan levittää myös ohut kerros soraa tai someroa. Piha-alueiden ja kaivantojen tasaukseen voidaan käyttää tasaushiekkaa tai tasausmursketta.Liikennöitävillä alueilla tarkoitetaan pihateitä tai muita liikennealueita, joilla liikenne on vähäistä. Oleskelualueilla tarkoitetaan kävelyreittejä ja piha-alueita.
20117_27028.jpg
Saapuminen Kokkolan
Asuntomessut järjestetään 15.7 - 14.8.2011 Kokkolassa. Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta, Vanhansatamanlahden pohjukassa. Autoilla ja moottoripyörillä tuleville opastus Asuntomessujen pysäköintialueelle alkaa kaikista suunnista hyvissä ajoin ennen Kokkolan taajama-aluetta. Pysäköintialueen navigaattoriin laitettava osoite on Pohjoisväylä, joka ohjaa ajamaan Kokkolan keskustan halki.Lue lisää Kokkolan asuntomessuista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton