• Etusivu
  • Tutkimus

Tervettä Suomea rakentamassa 27.9.- ilmoittaudu mukaan!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2016
20168_47162.jpg

Sisäilmaongelmat ja rakennusterveys puhuttavat valtakunnallisesti.

Sisäilmaongelmat ja rakennusterveys puhuttavat valtakunnallisesti. Eikä syyttä – tiheään tahtiin paljastuvat, usein mikrobivaurioista johtuvat, sisäilmaongelmat uhkaavat sairastuttaa suuren osan väestöstämme. Ajankohtaisen keskustelun keskiössä on julkisten rakennusten huono kunto, mutta ongelmia löytyy jatkuvasti myös muusta rakennuskannasta.

Tietoa rakennusterveydestä ja sisäilmaongelmista

Tervettä Suomea rakentamassa on ajankohtainen keskustelufoorumi rakennusterveydestä ja sisäilmaongelmista. Päivän aikana käydään läpi muun muassa erilaisten rakennusratkaisujen vaikutusta rakennuksen kuntoon, perehdytään viimeaikaisiin rakennusterveyttä ja rakennusalaa koskeviin lainsäädännön muutoksiin sekä kuullaan juristin näkökulma niin rakennusterveyteen liittyvien vastuiden jakautumisesta kuin alihankkijoiden valvonnastakin.

Info

Info

Kenelle?

Tilaisuutta suositellaan henkilöille, jotka ovat ammattinsa puolesta mukana rakennus- ja saneerausprojekteissa sekä kiinteistöjen kunnon arvioinnissa. Tilaisuus sopii myös taloyhtiöiden hallitusjäsenille ja yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuus järjestetään 27.9.2016, Sokos Hotel Flamingo, Vantaa

Ohjelma

8.45 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.00 Tervetuliaissanat

9.10 Seminaarin avauspuheenvuoro
Ylitarkastaja Vesa Pekkola, Sosiaali- ja terveysministeriö

9.45 Syyt nykyisiin sisäilmaongelmiin – Menneisyytemme vangit?
TkT Juhani Pirinen, FCG Suunnittelu ja tekniikka

10.15 Tyypillisimmät sisäilmaongelmiin johtavat rakennusratkaisut tänä päivänä
DI RTA Sami Heikkilä, FCG Suunnittelu ja tekniikka

10.45 Tauko

11.00 Katsaus lainsäädäntöön

- Kosteudenhallintasuunnitelma
- Rakennushankkeen osapuolten pätevyysvaatimukset
Yli-insinööri Katja Outinen, Ympäristöministeriö

- Asetus asbestin terveyshaittojen ehkäisemiseksi
- Haitta-ainekartoitukset
Apulaispäälakimies Kristel Pynnönen, Suomen Kiinteistöliitto ry

12.15 Lounas

13.15 Vaikuttaako rakennusmateriaalien valinta rakennuksen terveellisyyteen?
Arkkitehti Maria Nordin, Rakennusterveyskonsultointi Tmi Maria Nordin

13.45 CASE:Miten rakentaa terveellinen talo? – Joutsenmerkittyä rakentamista
Ympäristöinsinööri Leena Hogg, Mestaritoiminta Oy

14.15 Kahvi

14.30 Juristin näkökulma: Kenen vastuulla on turvata terve rakentaminen ja sisäilma?- Mistä rakentaja on vastuussa ja kuinka pitkään?
- Tilaajan ja rakentajan välinen vastuunjako
- Alihankkijoiden hallinta ja valvonta rakennusterveyskysymyksissä

Partner, LLD Justus Könkkölä, Aurejärvi Attorneys-at-Law Ltd

15.30 PANEELI: Paljon melua tyhjästä vai pelkkä jäävuoren huippu?

- sisäilmaongelmien vaikutus terveyteen

Kokemusasiantuntija Pirkko Moisio, Hengitysliitto
Ympäristölääketieteen professori Tuula Putus, Turun yliopisto
Rakennusmestari, rakennusterveysasiantuntija Ari Laamanen, Kodin terveys

16.15 Päivä päättyy

Info

Info

Ilmoittaudu 29.8. mennessä

Tilaisuutta suositellaan henkilöille, jotka ovat ammattinsa puolesta mukana rakennus- ja saneerausprojekteissa sekä kiinteistöjen kunnon arvioinnissa. Tilaisuus sopii myös taloyhtiöiden hallitusjäsenille ja yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuus järjestetään ti 27.9.2016 klo 8.45-16.15
Sokos Hotel Flamingo, Vantaa

Hinta 350 € / hlö (+alv 24 %)
Ryhmät voivat kysyä tarjousta.

Tutkimus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20182_51649.jpg
Hirsisauna vai saunamökki?
Saunamökki on helppo ja edullinen tapa aloittaa oman vapaa-ajan paikan rakentaminen. Pääset nauttimaan ensimmäisistä löylyistä nopeasti, ja ammattitaidolla rakennettu Honka-saunamökki palvelee sinua ja läheisiäsi pitkään.Saunamökkimallit sopivat erilaisille tonteille: saunamökki rantamaisemaan tai metsätontille, pihasauna taajama- tai kaupunkitontille. Aloita suunnittelu valitsemalla mieluisa saunamökkimalli ja viimeistele tarvittaessa yksityiskohdat Hongan suunnittelijan kanssa.
201710_50521.jpg
Muuttovalmis Play-talo netistä vartissa
Kastelli avaa talojen verkkokaupan PLAY-uutuusmallistollaKastellin uusi Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa muuttovalmis omakotitalo suoraan verkosta. Palvelu on tehty pelinomaisen helpoksi, jossa oman Play-talon saa suunniteltua jopa vartissa. Kastelli haluaa näin helpottaa omakotirakentajien arkea.Osta talo verkosta -palvelu keventää talon hankintaprosessia huomattavasti, kun omakotitalon ostaja voi valita valmiista asiantuntijoiden valitsemista vaihtoehdoista itselleen sopivimmat ratkaisut. Näin rakentamista ei tarvitse enää aloittaa tyhjältä pöydältä."Aloimme Kastellilla pohtia, että miksei taloakin voisi ostaa verkon kautta, kun kaikki muukin ostetaan sieltä nykyään", kertoo Kastellin toimitusjohtaja Jukka Vaaramo.Aluksi palvelussa on tarjolla nyt esiteltävän Play-uutuusmalliston kaksi taloa, joihin voi valita muunmuassa haluamansa huoneet, ulkovärin, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet. Oman Play-talon voi suunnitellaja ostaa kätevällä pelinomaisella työkalulla. Osta talo verkosta -palvelussa asiakas näkee välittömästi, kuinka hänen tekemänsä valinnat vaikuttavat kokonaisuuteen ja miten hinta kehittyy eri valintojen myötä.
20205_64887.jpg
Pihojen kamalan ihana paviljonki
Paviljonki tulee ja menee muodista. Historiassa on ollut aikoja, jolloin paviljonkeja hävitettiin ja aikoja, joina niitä rakennettiin jokaiseen mahdolliseen puistoon ja pihaan. Jotkut aikakaudet julistivat paviljongit turhakkeiksi ja jotkut ajanjaksot historiassa suorastaan vaativat sellaisen jokaisen itseään kunnioittavan kartanonherran puistikkoon.
20188_54490.jpg
Keskuspölynimurin asentaminen vanhaan taloon
Muutettaessa vanhaan taloon, ei itse ole pystynyt vaikuttamaan rakennukseen tehtyihin ratkaisuihin. Yksi vanhasta rakennuksesta puutuvista asioista saattaa olla keskuspölynimuri. Toki keskuspölynimureja on ollut markkinoilla vasta 80-luvulta alkaen eli sitä vanhemmissa taloissa sellaista ei automaattisesti olekaan.
20078_5986.jpg
Rakentajat palaavat työmaille
Heinä-elokuun vaihteessa Suomi palailee lomilta. Elokuun aikana verkkolehti keskittyy talon ulkoasuun ja eristämiseen. Teemoina ovat julkisivut ja siihen olennaisesti liittyvät ovet ja ikkunat. Mukana on myös asiaa talon viidenneksi julkisivuksikin kutsutusta vesikatosta. Teemoihin liittyen esittelemme poimintoja asuntomessuilta. Erittäin tärkeä asia on myös julkisivun taakse jäävät eristeet. Yhtenä kuukauden teemana onkin eristäminen. Kohdistamme katseet myös pihalle, sillä alkusyksy on hyvä ja suosittu ajankohta pihan pinnoitteiden kunnostamiseen. Kesällä ei pihaa välttämättä malteta myllätä, mutta syksyllä ennen lumisateita piha on hyvä laittaa kuntoon. Samalla voi myös asentaa pihan sulanapitojärjestelmän esimerkiksi pihakäytäville. Näistäkin asioista siis tarkemmin kuukauden kuluessa.
20144_38947.jpg
Oras Smart Bidetta toimii hanaan koskematta
Oraksen uusi Smart Bidetta on tehnyt käsisuihkun käytön totuttua helpommaksi, sillä käsisuihkun käyttäjän ei enää tarvitse avata pesuallashanaa erikseen. Smart Bidetta edustaa aivan uutta, kotimaista huipputeknologiaa. Hanan ainutlaatuisuus perustuu radiotaajuuksilla kommunikoivaan elektroniseen ohjausyksikköön sekä Bidetta-käsisuihkun seinäpidikkeeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton