• Etusivu
  • Rakentaminen

Tehtävistä vastaava

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Rakennuttamistehtävistä vastaa sovittu organisaatio tai tilaajan edustaja, rakennuttamistehtävistä vastaava henkilö on rakennuttajainsinööri.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_70058.jpg
Hyvästit kurakengille ja -tassuille!
Hyvästi talven paukkuvat pakkaset, kevät on vihdoin täällä vihertävine ruohoineen ja lehtisilmuineen. Mutta mietitäänpä hetki, mitä talvesta jäi käteen noin kokemuksen valossa. Miten kävi lumenluonnin, oliko pihatie epätasainen ja hankala luoda puhtaaksi? Loskasään sattuessa, oliko eteinen täynnä kuraisia kenkiä ja roiskeita? Jos vastaus molempiin kysymyksiin oli kyllä, lue ihmeessä eteenpäin.Tasainen ja kengät sekä tassut siistinä pitävä piha on nimittäin täysin mahdollista saavuttaa.
20117_27095.jpg
Viihtyisät makuuhuoneet
Viihtyisä tilaMäntyharjun Loma-asuntojen makuuhuoneet ovat varsin viihtyisiä. Huonetilojen pinnat ovat sävyltään vaaleita ja tiloihin on pyritty saamaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden avulla. Näin makuuhuoneista on saatu avaran oloisia vaikka tilaa neliöihin nähden olisikin suhteessa vähän. Valoisa makuuhuone palvelee tällöin myös oleskelutilana jossa voi viettää aikaa päivisin.
20156_43618.jpg
Tiesitkö nämä puulämmityksen hyödyt?
Puilla tapahtuva lämmitys on luonnollinen ratkaisu lämmitysmuodoksi. Puulämmitys on varma ratkaisu, saat kotisi miellyttävän lämpimäksi riippumatta siitä ovatko sähköt poikki tai puhaltaako nurkissa myrskytuuli. Tiesitkö että poltettaessa puusta vapautuu luonnon kiertokulkuun sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin?Kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen ja viidennes veden lämmitykseen. Loppu kolmannes kuluu kodin sähkölaitteisiin sekä valaistukseen. Sähkönkulutus ei ole siis kokonaan korvattavissa puulämmityksellä.Jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija. Puulämmitys onkin useimmiten valittuna kodin toiseksi lämmönlähteeksi ja lähes jokaisessa loma-asunnossa on tulisija. Pääset arvioimaan Tulikivi-säästölaskurilla, paljonko säästät kotisi lämmityskustannuksissa varaavan puulämmitteisen takan avulla.
200710_7039.jpg
Tekijät ja tuotteet löytyvät Palveluhakemistosta
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemis-tosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 190 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa.Palveluhakemistossa olevat yritykset on jaoteltu kolmeen toimialaryhmään; suunnittelijoihin, urakoitsijoihin ja jälleenmyyjiin. Näiden toimialaryh-mien alta löytyvät tarkemmat toimialajaottelut sekä maakuntajaottelu. Valitsemalla haluamansa toimialan ja maakunnan hakija saa auki yrityskortin, joka kertoo oleellisen informaation yrityksestä. Palveluhakemis- toon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa!
20223_77459.jpg
Helppo kukkapenkki terassilaudasta ja näkösuoja vinorimasta - katso hyvät vinkit ja ideat
Kun pihalla on monen eri aikakauden pergolarakennelmia, tuli aika tuunata molemmat. Uusi pergola sai juurelleen yksinkertaisen ja helppohoitoisen kukkapenkin. Vanha pergola tuettiin rima-aidalla ja samalla pihalle saatiin toimiva näkösuoja. Nyt sekä uusi että vanha pergola muodostavat pihalle yhtenäisen ja viihtyisän kokonaisuuden. Katso vinkit!
nainen seisoo folks hotellin korkeilla portailla ja nojaa kaiteeseen. hotellin on vanha vr:n tiilirakennus
Kestävän kehityksen edelläkävijät Helsingin sydämessä
Helsingin Konepajan alue on tunnettu sen historiasta ja industrial-tyyliä henkivästä alueesta, josta on kovaa vauhtia tulossa kaupungin kulttuurin ja palveluiden keskittymä. Kolme vuotta sitten vanhoihin VR:n tiloihin noussut täysin kotimaisessa omistuksessa oleva ja yksityisomisteinen Folks Hotel. Folks on onnistunut saavuttamaan vankan aseman elämyksiä tarjoavana hotellina, jossa on panostettu tyyliin, vastuullisuuteen sekä palveluihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton