• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse - Reunuslaatat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_681.jpg

Linjalangan avulla saat suoran ja siistin reunan. Laatat kannattaa upottaa yli puoleen väliin, jotta reunasta tulisi tukeva.

Tee Se Itse -palstalta

löydät lisää ideoita ja ohjeita.


Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.

Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!

ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8414.jpg
Kivi keittiössä
Keittiö on kodin sydän. Arkiaamu tai juhlahetki, monissa perheissä elämä pyörii eniten keittiön ympärillä. Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan. Se voi tehdä keittiöstäsi entistäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. Tasoihin löytyy uusia muotoratkaisuja, ja reunamuodoissakin on mistä valita.Kovapintaisena kivilajina suomalainen graniitti on omimmillaan keittiötasoissa. Voit käyttää samaa kiveä tasojen jatkeena seinäpinnoissa ja lattioissa, jolloin saat keittiöstäsi ilmeeltään yhdenmukaisen. Myös marmori on asettunut taloksi komistamaan yhä useampaa keittiötä.
20115_26308.jpg
Bosch uutuus - puukkosaha PSA 9000E nyt Jäsentukussa!
Boschin uusi puukkosaha PSA 9000 E sahaa kaikkea, mihin sahanterä osuu. Sen avulla sahaat esimerkiksi palkkeja, listoja ja metalli- tai muoviputkia, kun rakennat tai remontoit. Nopeudensäätö, SDS-kiinnitteisen sahanterän nopea vaihto ja vankka jalkalevy helpottavat työn tekemistä. Pian onkin valmista!
202310_83208.jpg
Sähkökeskus rakennusaikaiseen ja asumiskäyttöön
Omakotitalojen sähkökeskusten hankinta on merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot. Mittauskeskussarjasta NäpsäSMART löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton jäsenkunta laajenee
Öljy- ja kaasualan yritysten etu- ja yhteistyöjärjestön Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton jäsenkunta laajenee ensi vuoden alussa uudella jäsenellä, kun Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) liittyy keskusliiton jäseneksi. SOK harjoittaa jakeluasematoimintaa ABC-tuotemerkillä.Vuoden 2009 alusta keskusliiton jäsenistön muodostavat Gasum Oy, Neste Markkinointi Oy, Neste Oil Oyj, oy Shell ab, St1 Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK), Oy Teboil Ab, Tehokaasu Oy sekä Öljy- ja Kaasutekniikka ry. Keskusliitto on perustettu vuonna 1970.Lisätietoja: Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto, toimitusjohtaja Jarmo Nupponen
20196_58359.jpg
Linjalattiakaivo tuo kylpyhuoneeseen tyyliä ja laatua
Suomessa valmistettu Vieser Line on uudentyyppinen lattiakaivojärjestelmä, jossa yhdistyvät korkea laatu, ainutlaatuinen muotoilu ja innovatiivinen käytettävyys. Valittavana on joko mattamusta pulverimaalattu teräskansi tai lähes huomaamaton laatoitettava kansi.
20228_79425.jpg
Pikkuvihreä: Käymälä- ja jätevesiratkaisuja niin omakotitaloon kuin vapaa-ajanasuntoon
Pikkuvihreä perustettiin vuonna 1993. Perheyritys on erikoistunut ekologisiin käymälöihin, jäteveden puhdistukseen sekä kompostointiin. Pikkuvihreä valmistaa suuren osan tuotteistaan, mutta myös maahantuo valikoituja toisten valmistajien malleja sekä jälleenmyy monia laatumerkkejä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton