• Etusivu
  • Talo

Kivi keittiössä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 23.07.2008
20081_8414.jpg

Keittiö on kodin sydän. Arkiaamu tai juhlahetki, monissa perheissä elämä pyörii eniten keittiön ympärillä. Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan. Se voi tehdä keittiöstäsi entistäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. Tasoihin löytyy uusia muotoratkaisuja, ja reunamuodoissakin on mistä valita.

Kovapintaisena kivilajina suomalainen graniitti on omimmillaan keittiötasoissa. Voit käyttää samaa kiveä tasojen jatkeena seinäpinnoissa ja lattioissa, jolloin saat keittiöstäsi ilmeeltään yhdenmukaisen. Myös marmori on asettunut taloksi komistamaan yhä useampaa keittiötä.

Tasojen työstöt viimeistelevät kokonaisuuden


Altaat voidaan asentaa pöytätasoon periaatteessa kolmella tavalla. Päältä asennettavan altaan reunataitos peittää kivitasoon tehdyn aukon reunat, jolloin aukon reunoja ei tarvitse viimeistellä. Huulletun altaan reunan pinta on aavistuksen kivitason alapuolella. Helppohoitoisuutensa vuoksi tämä allastyyppi on suosituin. Allas voidaan kiinnittää myös kivitason alapuolelle, jonka jälkeen tason allasaukon reunat kiillotetaan.

Tasojen reunapinnat voidaan muotoilla kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Viistereunat ovat yleisimmät pöytätasoissa. Puolipyöreät ja pyöreät reunat sopivat vastaavasti lähes kaikkiin tasoihin.

Keittiön saarekkeen voi tehdä näinkin: upotettu liesi ja Bohus Grey -graniittitaso (erikoistilauksesta).
Keittiön saarekkeen voi tehdä näinkin: upotettu liesi ja Bohus Grey -graniittitaso (erikoistilauksesta).
Mattapinnat ovat tulleet keittiöihin. Kuvan tasot ja taustat ovat mattahiottua Nero Assoluto -graniittia (erikoistilauksesta).
Mattapinnat ovat tulleet keittiöihin. Kuvan tasot ja taustat ovat mattahiottua Nero Assoluto -graniittia (erikoistilauksesta).

Palvelu on puoli tuotetta – myös luonnonkivissä


Kun kiinnostut kiven käytöstä kotisi sisustuksessa, piipahda aluksi juttelemassa kivimyyjämme kanssa. Heidän kanssaan voit punnita parhaita vaihtoehtoja. He auttavat sopivan kiven ja pintakäsittelyn valinnassa. Halutessasi saat myös kokonaistarjouksen avaimet käteen -periaatteella.

Käytännössä monen kodin kiviprojekti kulkee tämän kaavan mukaan:

  • suunnittelu
  • mittaustyö
  • materiaalin valmistus
  • toimitus ja kuljetus
  • asennus
  • käyttöönotto

Tulikivi palvelee sinua kiviprojektin kaikissa vaiheissa. Työstämme kivet mittojen mukaan ja asennamme ne paikan päällä takuutyönä. Saat sitovan tarjouksen kustannuksista ja arvion työn aikataulusta. Jos haluat, voit sopia työnjaosta myös kivimyyjämme kanssa. Eli mitä teet itse ja mitkä vaiheet toivoisit meidän toteuttavan. Onnistuu se hyvin niinkin.

Luonnonkivi on kaunis ja joustava kumppani myös monimuotoisissa keittiöissä. Kuvan saarekkeen seinät ja kaapistojen välitila ovat Cloudy Grey -marmorimosaiikkia. Keittiötasoksi on valittu Juparana Colombo -graniittia.
Luonnonkivi on kaunis ja joustava kumppani myös monimuotoisissa keittiöissä. Kuvan saarekkeen seinät ja kaapistojen välitila ovat Cloudy Grey -marmorimosaiikkia. Keittiötasoksi on valittu Juparana Colombo -graniittia.

Kivilajiapuri on kelpo makutuomari


Näppäriä neuvoja kivenvalintaan löydät verkkosivuiltamme Kivilajiapurista. Kätevä Kivilajiapuri auttaa sinua löytämään mieleisesi vaihtoehdot mallistostamme. Voit sommitella ja lajitella eri luonnonkiviä niiden lajin, värin, kestävyyden tai käyttökohteen mukaan. Se helpottaa lopullista valintapäätöstäsi.

Koska kivilajien ominaisuudet vaikuttavat sopivan materiaalin valintaan, vaihda aina pari sanaa Tulikivi-myyjän kanssa ennen lopullista päätöstäsi.

Lisätietoa kivitasoista...

Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20218_40944.jpg
Tunnetko ikkunoihin liittyvät termit?
Ikkunat eivät suinkaan ole kaikki keskenään samanlaisia. Erot eri vuosikymmenillä valmistettujen ikkunoiden välillä ovat merkittäviä.Vuosikymmeniä sitten valmistetut ikkunat saattoivat olla ilman erillistä huolehtimista vetoisia, vaatia säännöllistä huoltoa maalausten sekä kittausten osalta ja jumiutua säänvaihteluiden mukaan.Nykyään ikkunoihin on saatavilla erilaisia ominaisuuksia aina ääneneristävyydestä matalaenergiaratkaisuihin. Ikkunoiden ulkopuite valmistetaan kestävästä alumiinista, joka ei vaadi huoltoa ja on perinteistä puupuitetta kestävämpi ratkaisu. Lisävarusteina ikkunoihin on saatavilla mm. aurinkosuojaus, sälekaihtimet ja tuuletusikkunat sekä -luukut. Jokainen voi valita haluamansa ja tarvitsemansa ominaisuudet omiin ikkunoihinsa.
38_P_21736.jpg
Isännöintiala kasvussa
Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista."Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Sähkölaskut
Miksi saan sähkölaskuja kahdelta eri yhtiöltä?Sähkön toimitus koostuu kahdesta osasta, sähköenergiasta ja siirtopalvelusta. Sähköenergian voi kilpailuttaa ja sen laskuttaa valitsemasi sähkönmyyjä. Sähkön siirtopalvelua ei voi kilpailuttaa ja sen laskuttaa aina paikallinen jakeluverkkoyhtiö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton