• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse - Laatikko

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_699.jpg
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.

Hapenottopenkki:


Tarvikkeet ( n. 800x500mm):

10-12 kpl 800 mm paneelin pätkiä


10-12 kpl 500 mm paneelin pätkiä


4 kpl 50x50 pystytukia, korkeus n. 430 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 670 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 370 mm


laudanpätkiä vinotueksi


pohja: paneeli, lautaa, levyä…..


Kansi:


6-7 kpl 800 mm paneelin pätkiä

Innolla nikkaroimaan:

Katkaise tarvittavat paneelin pätkät ja aloita penkin kokoaminen osasta A . "Aja" ylimmäisestä paneelista urospontti pois. Tee kuviosahalla kuvan mukainen "koverrus". Naulaa esim. viimeistelynaulaimella paneelit kiinni pystytukiin (50x50). Kiinnitä myös alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten sekä vinositeet. Tee näitä osia 2 kpl. Kun osat A:t ovat valmiita, aloita osan B tekeminen. Helpoin tapa on koota osa B erikseen kasaan (esim. lautojen varaan) ja kiinnittää vasta sitten sen kiinni osiin A. Tai voit paneloida penkin päätyä molempiin A osiin samanaikaisesti. Muista kiinnittää alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten. Muista tarkistaa penkin ristimitat!

200611_700.jpg

Kansi:

Kannen koko riippuu valmiin penkin koosta! Ota penkistä mitat ja tee kansi saamiesi mittojen mukaan. Laita myös kanteen tuet kuvan mukaisesti esim. laudasta (tukien paksuus tulevan painokuorman mukaan). Ruuvaa tukilaudat alhaalta päin, kuitenkin varoen etteivät ruuvit tule kannen läpi (inhottava istua).

200611_701.jpg

Viimeistely:

200611_702.jpg

Laatikon kanteen kannattaa laittaa salvat ja saranat, varsinkin lapsiperheessä.
Pinta voidaan jättää "luonnolliseksi" , käsitellä maalilla tai erilaisilla kuultomaaleilla, maalata koristeita ym.

Käyttökohteet:
Paneelista tehtyä laatikkoa voi hyödyntää monella eri tapaa: eteiseen penkiksi, jolloin saadaan säilytystilaa esim kengille, talvivarusteille,lastenhuoneeseen säilytyslaatikoksi tai jopa terassille grillitarvikkeiden säilytykseen (voidaan tehdä myös ulkovuorauspaneelista)!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_63975.jpg
Toimiva ilmanvaihto pelastaa mökin monelta harmilta
- Korjaa mökin ilmanvaihto kuntoon nopeasti ja edullisestiSuomessa on lähes puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Suurinosa osa on vanhempaa rakennuskantaa: 83 prosenttia mökeistä on rakennettu 1980-luvulla tai aikaisemmin. Näistä mökeistä tulisi löytyä korvausilmaventtiilit. Useimmilla mökeillä ilmanvaihto on kuitenkin jäänyt kokonaan huomiotta.
20084_10609.jpg
Helatorstai on pyhäpäivä
Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä. Pääsiäisen vuosittainen ajankohta vaihtuu muinaisen kuukalenterin mukaan, joten Helatorstain ajankohta vaihtuu samoilla säännöillä. Koska pääsiäinen on aina sunnuntai, on helatorstai aina torstai. Pääsiäinen päättyy helluntaihin ja helatorstai valmistelee tätä päättymistä.Helatorstai on Kristillinen juhlapäivä, sitä on vietetty 300-luvulta lähtien. Nimen alkuosa hela juontuu ruotsinkielen sanasta helig, pyhä. Puhutaan siis pyhästä torstaista. Vielä 1800-luvulla helatorstai oli erittäin tärkeä juhlapäivä. Muun muassa vanha maatalouskulttuuri kunnioitti helatorstaita suuresti - uskomuksen mukaan tuon päivän ajateltiin olevan niin pyhä ettei silloin edes ruoho kasva.
32_P_20930.jpg
Asuntomessujen 100 000. Kävijä kukitettiin sunnuntaina
Ylivieskalaiset Henna ja Päiviö Jutila yllättyivät iloisesti saapuessaan Vaasaan asuntomessujen messuportille heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aleksa Jutilan kanssa. 100 000. kävijän raja rikkoutui heidän kohdallaan. Perhe tuli asuntomessuille hakemaan ideoita ja innovaatiota omaan juuri valmistuneeseen taloonsa.– Rakennusprojekti kesti neljä vuotta ja nyt on valmista. Olemme kuitenkin ikuisia rakentajia ja haluamme nähdä missä mennään, Päiviö Jutila kertoo.Perhe odottaa näkevänsä messuilla modernia rakentamista ja sisustamista. – Toivottavasti löytyy moderneja kohteita. Minä katselen sisustamista ja mieheni katselee muita rakentamisasioita, Henna Jutila sanoo.Aikaisemmin he ovat vierailleet Lappeenrannan asuntomessuilla vuonna 1999. – Lappeenrannan messut olivat ajankohtaiset, aloittelimme silloin rakentamista. Oulun messuilla emme päässeet käymään, kun silloin olivat rakennuspuuhat pahasti kesken, Päiviö Jutila muistelee.Kolmen tunnin ajomatkan jälkeen perhe lähti tyytyväisinä messukierrokselle, kun Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen ja Ylisiisti Vaasan projektipäällikkö Eva Hudd olivat ojentaneet perheelle vapaaliput messuille sekä vapaaliput Wasalandiaan, juoma- ja ruokaliput messuille, messuluettelot sekä kukkakimpun.
20117_27159.jpg
Monipuolinen tarjonta
Tämän vuoden asuntomessut tarjoavat hyvän kattauksen eri rakennusmateriaaleja sekä eri kokoista ja eri hintaluokkaisia kohteita. Runkorakenteista löytyvät kaikki tärkeimmät rakennusmateriaalit. On puuta, kiveä ja tiiltä. Valmiiden rakennusten lisäksi alueella, teltasta löytyy Tuotetalo, kohde 16, jossa rakenneratkaisut ovat hyvin esillä. Valmiiden talojen lisäksi on siis mahdollista tutustua rakenteisiin, jotka muuten jäävät katseilta piiloon.
20184_52785.jpg
Kodin pitää toimia lapsiperheessä. Älylukko helpottaa arjen tuloja ja menoja
Avaimettomuus tekee arjesta sujuvampaa. Älylukon toiminnan voi räätälöidä oman perheen tarpeiden mukaan ja se mahdollistaa paitsi kodin lukituksen myös kulun hallinnan ja seuraamisen. Voit luottaa, että sinulle arvokkaat asiat ovat aina turvassa oletpa kotona, töissä tai lomalla. Yale Doorman on asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiin oviin.Kodin turvallisuus huipputasollaYale Doorman -älylukko on monen Porin asuntomessualueelle 2018 rakennetun talon valinta. Upeaan, joen rannalla sijaitsevaan Villa Poijuun muutti messujen jälkeen kolmilapsinen perhe.
202111_73842.jpg
Viikon sisustusidea: Mikä ihmeen 60-30-10-sisustussääntö?
Jos sisustuksen värejä valitessa menee sormi suuhun, eikä uskallusta oikein löydy värien valintaan saatikka yhdistämiseen, tulee 60-30-10 -sääntö apuun. Tämä teoria on sisustussuunnittelijoiden käyttämä tekniikka, jonka avulla sommittelet täydellisen värien kokonaisuuden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton