• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilta löytyy jokaiselle jotain

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.07.2011
20117_27159.jpg

Asuntomessuilta voi etsiä omaa ratkaisua omaksi kodiksi tai vaikka ihan vaan uusia sisustusideoita.

Tämän vuoden asuntomessut tarjoavat hyvän kattauksen eri rakennusmateriaaleja sekä eri kokoista ja eri hintaluokkaisia kohteita. Runkorakenteista löytyvät kaikki tärkeimmät rakennusmateriaalit. On puuta, kiveä ja tiiltä. Valmiiden rakennusten lisäksi alueella, teltasta löytyy Tuotetalo, kohde 16, jossa rakenneratkaisut ovat hyvin esillä. Valmiiden talojen lisäksi on siis mahdollista tutustua rakenteisiin, jotka muuten jäävät katseilta piiloon.

Eri kokoisia ratkaisuja

Esittelyssä olevien kohteiden koot vaihtelevat alkaen n. 100 m2:n ratkaisusta suurehkoihin yli 200 m2:n pientaloihin. Vastaavasti myös kustannusarvioista löytyy monenlaisen budjetin ratkaisuja. Esillä on siis järkeviä vaihtoehtoja asumiseen ja toisaalta toteutuneita unelmia, joista voi hakea ideoita oman unelman toteuttamiseen. Moni kuitenkin hakee asuntomessuilta sopivaa vaihtoehtoa omaksi kodiksi.

Kohteiden kirjossa on useita kohteita, jotka on suunniteltu senioriasumiseen, aikuisille pariskunnille. vaihtoehtoina sekä pien- että kerrostaloasuntoja. Kruununa kenties Villa Senior. Unohdettu ei ole myöskään sinkkuja ja nuoria pareja. Ja tietenkin suurin osa taloista on kuitenkin lapsiperheiden tarpeisiin suunniteltuja kohteita. Voidaankin todeta, että messujen teema: Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille, on varsin hyvin toteutunut.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kastelli toimittaa myös autotallit ja -katokset
Autotalli helposti ja vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella
Voidaan sanoa, että Kastelli on toimittanut jo vuosikymmenien ajan tuhansia omakotitaloja Suomen kamaralla ja vuosien ajan tarjonnut myös autotalliosaamista Kastelli-talon rakentajien käyttöön. Nyt autotallivalikoima on kaikkien saatavilla. Mikä parasta, jokainen malli on Kastellilta totuttuun tapaan, muokattavissa omiin tarpeisiin sopivana pakettina.Valikoimasta löytyy useita valmiita autotalli- ja autokatosratkaisuja, mutta usein malleja kuitenkin räätälöidään vastaamaan asiakkaan toiveita. Asiakas voi toimittaa Kastellille myös omat piirustuksensa, joiden pohjalta rakennus toteutetaan.Kastellin autotallit ja -katokset toimitetaan precut-menetelmällä, jossa runkopuut on katkottu määrämittaan. Rungon kasaaminen on helppoa, mutta Kastelli tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää laadukasta asentajaverkostoaan.
20229_79587.jpg
Alta vai päältä? - osaatko sytyttää tulisijan?
Puilla lämmittämisessä tulisi kiinnittää huomio puun oikeaan käyttöön, jotta sen poltosta syntyisi mahdollisimman vähän haitallisia päästöjä tai muuta haittaa lähiympäristöön. Puusta saatava energia tulisi saada mahdollisimman hyvin talteen. Näillä neuvoilla onnistut varmasti!
20128_32041.jpg
Korkealaatuista kodin viimeistelyä
Listat ovat monipuolinen sisustuselementti, joita voi hyödyntää monin tavoin eri tilojen sisustusratkaisuissa. Listojen avulla voi peittää materiaalien liitoskohdat, silottaa paksuuserot, piilottaa kodin johdot, suojata seinien ja huonekalujen kulmat sekä viimeistellä tyylikkäästi koko kodin ilmeen.Dione-sisustustuotteiden avulla saat yhdistettyä eri tasoilla olevat lattiamateriaalit, viimeisteltyä kylpyhuoneesi laatoituksen ja järjestettyä kotiteatterisi johdot. Korkealaatuisten Dione-sisustuslistojen monipuolinen materiaali- ja värivalikoima sisältää sopivat tuotteet jokaiseen kotiin.Lue lisää listoilla sisustamisesta
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse?
Kysymys:Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse? Jos voi, niin mistä saa ohjeistusta? Voiko johdotukset vetää ja pistorasiat ym kiinnittää rakennukseen itse kunhan jättää kaikki kytkemättä?
20214_70110.jpg
Kylpyhuoneen remontointi pienellä budjetilla - katso vinkit
Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, mutta tila tuntuu epäkäytännölliseltä ja nuhruiselta, ilmettä voi kohentaa maltillisellakin budjetilla.
202110_72873.jpg
Syysiltojen upeimmat valaisijat - katso äänestyksen tulokset
Rakentaja.fin järjestämän pihavalaisinäänestyksen voittajaksi nousi kuuden ehdokkaan joukosta modernin linjakas Konstsmiden Ravello-lyhty, joka on UBS-ladattavuutensa ansiosta kätevästi siirrettävissä eri paikkoihin. Kakkossijan nappasi moneen eri rakennustyyliin sopiva Airamin Näsby-seinävalaisin, jonka näyttävät valokeilat voi helposti säätää eri levyisiksi. Kolmanneksi äänestettiin kauniin tasaisesti valaiseva LedStoren Helmeile-led-nauha, joka toimii esimerkiksi upeana piharakenteiden korostajana. 8.–13.9.2021 järjestetyssä äänestyksessä annettiin yhteensä 1 380 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin palkintona 3 kappaletta valitsemiaan pihavalaisimia. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton