• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse -Kukkapöytä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.06.2020
20088_12326.jpg

Onko kotisi täynnä vihreitä kukkivia kasveja vailla paikkaa, mihin sijoittaa? Etkö halua uhrata tilaa kasveille arvokkaiden huonekalujesi pinnoilta? Ei aihetta huoleen, sillä tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa tarkastelun kohteena on yksinkertaisen kukkapöydän rakentaminen. Sopivalla pintakäsittelyllä pöydän voi soveltaa käyttöön sekä ulko- että sisätiloihin.

Materiaalit ja työkalut

Kuten kaikenlaisessa muussakin puuhastelussa, myös tässä on tarpeen omistaa joitakin perustyökaluja. Pitkälle pääsee kun omistaa käsisaha, mitan, kynän ja vasaran tai ruuvinvääntimen. Lisäksi tarkempaa taiteilua varten tarvitaan kuviosaha ja pintäkäsittelyyn maalia/lakkaa ja pensseleitä.

Materiaalien puolesta rakennelman valmistamisessa voi käyttää höylättyä tai höyläämätöntä lautaa riippuen siitä, käytetäänkö pöytää ulko- vai sisätiloissa. Ylempi taso sen reunojen pienet koristepalat voi valmistaa vanerista. Yhteensä lautaa tarvitaan n. 25 m (sisältäen hukkavaran). Vaneria tarvitaan 145 mm suikaleina n. 4,5 m.

Rakentaminen

Puutavara sahataan alla olevan kuvan mukaisesti oikeaan mittaansa. Pöydän kokoaminen kannattaa aloittaa tasojen rakentamisella. Tämän jälkeen kiinnitetään jalat tasoihin. Viimeisenä taiteillaan tasojen takalevyt sekä ylähylly vanerista.

20088_12330.jpg

Viimeistely

Riippuen siitä, rakensitko pöytäsi käytettäväksi ulko- vai sisätiloissa, maalaamalla tai lakkaamalla voit antaa viimeisen silauksen tuotoksellesi. Ulkotiloihin sijoitettavan pöydän voi maalata vaikka saman väriseksi kuin talo, jolloin pöytä sopii hienosti kokonaisuuteen. Sisätiloihin rakennettava pöytä kannattaa valmistaa höylätystä laudasta ja sen voi vielä käsitellä sopivan sävyisellä petsilakalla.

Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20114_25291.jpg
Kiinteistön kevättarkastus
Runsaslumisen talven ja kovien pakkasten jälkeen kannattaa kiertää ja tarkastella koko kiinteistönsä kuntoa kriittisellä silmällä – niin sisältä kuin ulkoa. Esimerkiksi rakennusten ja pihan rakenteiden kunnon tarkkaileminen on tärkein keino estää vakavien vaurioiden syntyminen ja heti keväällä tehty talven vaurioiden korjaaminen auttaa myös pihan kasvillisuutta. Tähän artikkeliin on koottu luettelot, joiden avulla voit arvioida kiinteistösi kuntoa vuosittain. Uudisrakennuksen tärkeimmät tarkastuskohteet voit listata yhdessä suunnittelijoiden kanssa.
20133_34126.jpg
Keskuspölynimuri Puzer Aino
Keskuspölynimuri on yhä useamman valinta. Rakennat itse tai muutat valmiiseen, keskuspölynimurin asennus hoituu helposti. Käyttö on vaivatonta ja imurointiääni hiljainen. Raikas sisäilma kuuluu jokaiseen kotiin.Hyödynnä Jäsentukun pakettitarjous Aino keskuspölynimurista!
20209_66571.jpg
Rintamamiestalon laajennusosan terassi
Terassi päätettiin rakentaa katoksen sisäpuolelle niin, että se seisoo "omilla jaloillaan". Pihalle oli jo aiemmin rakennettu suurempi terassi vastaavalla tavalla. Tukevarunkoinen ja varsin raskasrakenteinen terassi katsottiin paremmaksi rakentaa niin, ettei se tukeudu ollenkaan itse rakennukseen, vaan on oma kokonaisuutensa.Perusmaa terassin alla on tiivistettyä soraa ja sokkelin vierusta on terassinosalta myös routaeristetty. Terassi seisoo betonilaattojen päälle asennettujen säädettävien terassijalkojen varassa. Terassin runko toteutetaan järeästä painekyllästetystä puutavarasta sekä mitallistetusta kuusisahatavarasta, joka käsiteltiin puunsuoja-aineella.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
20154_43187.jpg
Ikkunan asennus
Tarvittavat materiaalit- akkukone- puukiiloja- karmi- tai puuruuveja (sinkittyjä ja vähintään 6 mm halkaisijaltaan)- vesivaaka- rullamitta- vasara- käsisaha- ruuvinväänninIkkunoiden mitat ilmoitetaan moduulimittana leveys x korkeus, jossa yksi moduuli (M) on 100 mm. Ikkunaa valittaessa mittaa asennusaukon leveys ja korkeus useasta eri kohdasta. Karmin ja seinän väliin jätetään yleensä 10–15 mm:n tilkeväli. Esimerkiksi 900 x 1200 aukkoon sopii 9 x 12M (890 x 1190 mm) kokoinen ikkuna.Valmistelevat työt1. Ennen työtä tarkistetaan ikkuna-aukon mitat. Pystysuoruus ja suorakulmaisuus tarkastetaan vesivaa’alla. Karmi puhdistetaan pölystä. 2. Ikkuna-aukon ulkopuolelle kiinnitetään topparilaudat, jotta ikkuna ei pääse tippumaan. Aukon alapuun päälle kiinnitetään asennuspalat.
20235_81679.jpg
Näin Matti on säästänyt aikaa ja rahaa työkaluissa jo kolme vuosikymmentä
Vuokralaitteet säästävät aikaa ja rahaa – rakennusalan ammattilainen löysi vuokrakumppanin jo vuosikymmeniä sitten ja on käyttänyt vuokrakoneita myös kotitarpeissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton