• Etusivu
  • Materiaalit

Tarkett - lattioita joka huoneeseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.07.2008
20083_9601.jpg

Haluaisimme kotien olevan kauniita ja ystävällisiä, yksilöllisiä ja vähän erilaisiakin. Tarkett-lattiat antavat hyvän lähtökohdan, kun sisustat kotiasi tai loma-asuntoasi. Lattia on tärkeä osa kodinsisustusta. Lattian on tietenkin oltava käytännöllinen, kestävä ja helppohoitoinen. Sen tulee kuitenkin myös olla kaunis ja sopia kodin muuhun sisustukseen. Ehkä kannattaisi valita lattia, joka poikkeaa yleisestä beige-harmaa –väriskaalasta. Tällöin lattia pääsee paremmin esiin ja täydentää muuta sisustusta.

Mihin lattia tulee?

Makuuhuoneeseen, keittiöön tai takkahuoneeseen? Kylpyhuoneeseen tai olohuoneeseen? Tai ehkä ruohomattoa parvekkeelle? Mihin tilaan lattia tulee? Kauniit puulattiat sopivat melkein kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Käytännöllisiä ja kestäviä muovilattioita on kaikenlaisiin tiloihin ja väri- ja kuviovalikoima on lähes rajaton. Muovilattioita on myös märkätiloihin. Laminaattilattia on helppohoitoinen ja kestävä lattiamateriaali. Tekstiililattiat eli kokolattiamatot vaimentavat ääntä ja ovat lämpimiä, mutta eivät sovellu keittiöön eivätkä märkätiloihin. Ajattomat linoleumilattiat kauniine väreineen ovat myös yksi vaihtoehto, ei kuitenkaan märkätiloihin.

20083_9600.jpg

Suuri- vai pienikuvioista vai yksiväristä?

Riippumatta siitä, valitsetko sisustukseen sävy-sävyyn sopivan värin ja kuvion vai jotain sellaista, joka selkeästi erottuu sisustuksestasi, valitse aina sellainen lattia, josta itse pidät. On täysin makuasia, pidätkö suuri- vai pienikuvioisesta vai yksivärisestä. Perussääntönä voitaisiin pitää, että pieniin tiloihin kannattaa valita pienikuvioinen tai yksivärinen lattia. Suurempiin tiloihin sopii myös suurikuvioinen lattia.

20083_9604.jpg

Mitkä värit sopivat parhaiten?

Useita eri värejä. Mustaa tai valkoista. Punaista tai sinistä. Vaaleaa tai tummaa. Lämmin- tai viileäsävyistä. Värin valinta on melkeinpä tiedettä ja usein valinta on hyvin vaikeaa. Lainaa kotiisi aitoja näytteitä ja katso, mikä kodissasi näyttää parhaimmalta. Tämä on paras neuvo, jonka voimme antaa. Lattiakauppiaasi varmasti lainaa näytteitä kotiisi.

20083_9603.jpg

Pysäytä lika jo ovelle

Riippumatta siitä minkä lattian valitset, katso, että sisäänkäynti on varustettu kunnollisilla ovimatoilla, joihin voit pyyhkiä suurimman osan ulkoa kulkeutuvasta liasta. Muista myös käyttää huopaisia suojia huonekalujen jalkojen alla.

20083_9605.jpg
20083_9606.jpg
20083_9607.jpg

Lattialämpö

Sekä puulattiat että muovilattiat soveltuvat hyvin joko vesikiertoisen tai itsesäätyvän sähköisen järjestelmän kanssa käytettäviksi. Ainoastaan pyökkiä ja vaahteraa emme suosittele käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, koska nämä puulajit elävät muita enemmän. Valmiin lattian pintalämpötila ei saa nousta yli 27ºC. Tarkista aina lämpöjärjestelmän toimittajalta, mikä järjestelmä soveltuu parhaiten.

20083_9608.jpg
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41841.jpg
Rekisteröi huippuimurisi - saat pidemmän takuun
Pyydä asentajaa rekisteröimään VILPE®-huippuimurisi VILPE-sovelluksen kautta – siten voit saada huippuimurin moottorille ja sähköosille laajennetun viiden (5) vuoden takuun. VILPE-mobiilisovellus on ladattavissa Applelle ja Androidille sovelluskaupoista.
201112_28937.jpg
Yhdellä hakemuksella monta asuntolainatarjousta!
On ajanhukkaa täyttää samoja hakemustietoja monen lainantarjoajan lomakkeisiin ja lähettää niitä yksitellen eteenpäin. Etua.fi lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät asuntolainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta! Palvelu on maksuton.Hae uusi asuntolaina tai kilpailuta nykyinen
202110_73131.jpg
Myyntitilanteessa paljastunut kosteusongelma uhkasi kaataa asuntokaupat
Asunnon myynti oli ollut jo pitkään Hakalan perheen mielessä, ja viimein keväällä 2021 he päättivät toteuttaa suunnitelmansa. Aika oli otollinen ja talokauppa Pirkanmaalla kävi kuumana, mutta kun kodinhoitohuoneesta yllättäen löytyi kosteutta, kaikki tuntui menevän pieleen.
20179_50284.jpg
Vallox mukaan Leijonaperheeseen
Suomen Jääkiekkoliitto ja miesten A-maajoukkue on Valloxin uusi yhteistyökumppani. Leijonien ja Valloxin sopimus jatkuu kevääseen 2018 ja sisältää option kaudesta 2018–19.– Olemme todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä leijonaperheen kanssa. Leijonat edustaa mitä parhaimmissa määrin korkeatasoista suomalaista osaamista, johon me Valloxilla uskomme vahvasti. Yhteistyön kautta saamme paljon näkyvyyttä sekä mahdollisuuksia syventää asiakassuhteitamme jotka ovat ensiarvoisessa asemassa edelleen kehittäessämme liiketoimintaamme. Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa optioineen tulevat kaksi kautta mutta luonnollisesti tähtäimessämme on pitkäaikainen yhteistyö suomalaisen urheilun lippulaivan kanssa, Valloxin Suomen liiketoiminnasta vastaava Antti Salakka kertoo.– Leijonaperhe kasvaa taas yhdellä suomalaisella eturivin yrityksellä. Loistavaa toivottaa Suomen johtava ilmanvaihdon asiantuntija tervetulleeksi Leijonaperheeseen. Uskon, että tuleva yhteistyö vahvistaa molempia brändejä ja saamme nauttia alkavasta yhteistyöstä vielä pitkälle tulevaisuuteen, Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen iloitsee.
20217_71717.jpg
Salaperäinen BioÄly-ovi on nyt pilotti vaiheessa
Näin kesäkuumalla talon lämmitys ei tule ensimmäisenä mieleen, kun vierailee asuntomessukohteissa. Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa on edelleen neljä vuodenaikaa, ja valtaosan vuodesta taloja täytyy lämmittää.Teräsrakenteisessa Pyörre-talossa heti sisääntulon vieressä on tyylikäs vieras-wc, jonka ovena on seinän sisään liukuva Liune-ovi. Tämä ovi näyttää suhteellisen normaalilta, mutta lähemmin tarkasteltuna oven mustat peilisyvennykset yllättävät. Ylin syvennys tuntuu lämpimältä, kun sen lähelle laittaa käden. Mistä on kysymys?
20237_82549.jpg
Uudentyyppiset rakennuslevyt soveltuvat monenlaiseen rakentamiseen
Tycroc Suomi Oy pääsi myös mukaan rakentamaan muutamaa merkittävää messukohdetta Loviisan Asuntomessuilla. Tutustutaampa Talo Loviseaan tarkemmin ja muistellaan, mitä Asuntomessuilla nähtiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton