• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjouslomakkeet, yksikköhintaluettelot

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii urakkakohtaiset tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot. Tarjouslomakkeissa otetaan huomioon urakkakohtaisesti tarjoushinnan erittelytarve.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö ja erikoissuunnittelijat

Dokumentit:
Tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot.

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81873.jpg
Osaatko valita ilma-vesilämpöpumpun oikein?
NIBE-ilmavesilämpöpumputovat erinomaisia energian säästäjiä. Valikoimasta löytyy sopiva malli lähes jokaiseen kotiin. Jotta sopivin ratkaisu löytyy, tulee aina tehdä omaan kotiin yksilöity mitoitus. Mitoituksen saat lähimmältäNIBE jälleenmyyjältätaiNIBE Neuvontapalvelusta. Ennen ilma-vesilämmityksen hankintaa kannattaa pohtia myös alla mainittuja asioita.
20159_44371.jpg
Yksilöllisen saunan suunnittelu
Saunatilojen suunnitteluun on tärkeää panostaa, sillä oikeat ratkaisut johtavat paitsi elämyksellisiin löylyihin, myös helppohoitoiseen, käytännölliseen ja kestävään kokonaisuuteen.
20219_72595.jpg
Veto muistiin nyt, korjaus ilmojen lämmetessä
Ihminen säteilee lämpöä pois kehosta. Vedon tunne tulee kehon paikallisesta jäähtymisestä, joka taas johtuu siitä, miten nopeasti ilma kuljettaa lämmön pois. Nilkat esimerkiksi viilentyvät herkästi, sillä kylmä ilmavirta liikkuu alas päin. Tästä syystä moni kulkee kotonaan villasukat jalassa ja t-paita päällä.Huoneen lämpötilan laskiessa alle optimaalisen 21–22 °C, ihminen tuntee vedon herkemmin. Vedontunne aiheutuu, kun tuloilmaa pääsee hallitsemattomasti sisätiloihin. Korvausilman sisääntulo onkin haasteena painovoimaisella ilmanvaihdolla toimivissa vanhemmissa taloissa. Korvausilmaa tulee hyvin usein "vääristä paikoista" esimerkiksi huonosti tai väärin tiivistetyistä ikkunoista ja ovista.
201911_61107.jpg
Huurtuuko ikkuna?
Ikkunoiden huurtumista voi esiintyä sekä lasin sisä- että ulkopinnoilla. Jos huomaat ikkunan huurtuvan, tarkista aina ensin, millä pinnalla kosteutta esiintyy. Sen jälkeen on helpompi arvioida, mistä huurteen muodostuminen voi johtua. Yleensä huurtuminen ei johdu ikkunan rakenteesta tai viallisesta tuotteesta, vaan useimmiten syy on ympäröivissä tekijöissä ja olosuhteissa.
201812_55664.jpg
Kenellä on komein katto? Matkalahjakortit arvottu äänestykseen osallistuneiden kesken.
Ormax etsi vuoden vaikuttavimmin remontoitua tiilikattoa. Kattojen Kunkku -kilpailussa äänestäneiden kesken on arvottu matkalahjakorttien voittajat.1 000 € matkalahjakortin voitti Pirjo Iittalasta.500 € matkalahjakortin voitti Kalervo Tervolasta.500 € matkalahjakortin voitti Sirpa Helsingistä.Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.Onnea voittajille ja kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille!Äänestyksen voittanut kattoremonttikohde julkaistaan tammikuussa 2019.Tutustu kilpailuun osallistuneisiin kohteisiin
20227_79147.jpg
Tutustu erilaisiin sisustustyyleihin
Kokosimme yhteen omia sisustusaiheisia artikkeleitamme sekä jäsenien Eeva Hauta-Heikkilälle jättämiä sisustuskysymyksiä. Täältä löydät vinkit uusiin sisustustyyleihin ja trendeihin sekä sisustus- ja asennuspulmiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton