• Etusivu
  • Rakentaminen

Tampereen Supermessuilla otetaan yhdessä hyppy kesään!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.04.2018
20184_52416.jpg

Koko perhe viihtyy huhtikuisessa superviikonlopussa, jonka muodostavat perinteikkäät Puutarha-messut, 10. kertaa järjestettävät Kotimaan Matkailumessut, viime keväänä debytoinut Design- ja käsityötori, klassikko-Keräily sekä levymessu-uutuus Platta.

Tämänkeväisillä Supermessuilla on paljon yhdessä puuhattavaa: Aistipuutarhassa koetaan monin eri tavoin ja Toimintatorilla touhutaan porukalla. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa on mukana lähes 500 näytteilleasettajaa, viimeksi Supermessuilla vieraili lähes 21 000 kesäpuuhista haaveilevaa.

Yllätyksellistä Puutarha-messuilla

Koko perhe viihtyy Tampereen Supermessuilla, missä kartoitetaan jo kesäsuunnitelmia aina pihan tai parvekkeen laitosta kotimaan kutkuttavimpiin lomakohteisiin. Lapset on huomioitu messuilla perinteiseen tapaan esimerkiksi tuttujen hahmojen muodossa: tassua voi paiskata ainakin Ville Vikingin ja suloisten pandojen kanssa. Messuilla on mahdollista myös touhuta yhdessä Toimintatorilla ja kokea messut kaikin aistein Aistipuutarhassa. Valloittava Aistipuutarha on ainutlaatuinen kokemus: se kuuluu, tuntuu ja jopa tuoksuu. Tässä puutarhassa riittää kierreltävää ja kosketeltavaa toviksi – ja mikä parasta: se mahdollistaa yhteistä tekemistä messuseuralaisten kanssa. Toinen touhuntäyteinen tila on Toimintatori, joka esittelee erilaisia omassakin pihassa toteutettavia piha- ja puutarhaideoita. Torilla voi esimerkiksi piirtää katuliiduilla, uppoutua leikkeihin kekseliäissä hiekkalaatikoissa tai autoradalla sekä ihastella keijun kasvihuonetta.

20184_52420.jpg

Tänä vuonna kaikki ei ole sitä, miltä näyttää – Puutarha-messuille rakentuu kerrostalo

Yllätyksellisyys on yhteinen nimittäjä kaikelle A-hallissa nähtävälle ja koettavalle, kun Puutarha-messujen tarinat kulkevat pelkistetystä ja perinteisestä räjähtävään väriloistoon. Puutarhan messuhalliin solutetaan taimien, sipuleiden ja muiden pihan ja parvekkeen piristäjien lisäksi paljon kujeilevaa sisältöä, johon kannattaa kaivautua syvemminkin. Pitkin hallia on koottu erilaisia minipuutarhoja, joiden lähempi tarkkailu paljastaa maailmoita, ilostuttavia yksityiskohtia ja ideoita omaan tekemiseen. She Shed -vajan yllätykselliset piirteet ja värikylläisyyden näkee vasta kurkistamalla rakennelman sisälle, ja joskus katseet kannattaa kääntää ylöspäin – tällä hetkellä erityisen muodikkaita ilmakasveja ja kokedamoja on esillä runsaasti. DIY-alueella tehdään itse kokedaman lisäksi keijupuutarha sekä rintakukka ja opetellaan koulimaan taimia.

Puutarha-messuille toteutetaan myös kahdeksan parveketta, joiden kuvitteelliset asukkaat ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Asukkaina kodeissa ovat muun muassa kaupunkiviljelijä ja maalta kaupunkiin muuttanut eläkeläispariskunta. Messuilla nähdäänkin, miten oman persoonan voi somistaa esille parvekkeelle sekä esitellään kiinnostavasti tämän hetken sisustus- ja kasvitrendejä.

Lue uutinen: Puutarha-messuille rakentuu kerrostalo – parveketrendit esillä ainutlaatuisesti

20184_52422.jpg

Kotimaan matkailumessut järjestetään tänä vuonna jo 10. kertaa

Kotimaan houkuttelevimpiin lomailulääneihin päästään tutustumaan koko Suomen mitalta E-hallissa. Ammattilaisten Verkostoitumisaamua vietetään perjantaiaamuna 8:30–10:00 ennen ovien avaamista kaikille kävijöille.­­ Kotimaan Matkailumessujen perjantain juontaa Saimi Hoyer, muita juontajia ovat muun muassa bloggari Emmi Nuorgam ja Omatarhurin Santeri Urhonen.

Huomio

Huomio

Otetaan Supermessuilla yhdessä #hyppykesään!

#Supermessut
pe 20.4. klo 10–17
la 21.4. klo 9–17
su 22.4. klo 10–17
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

www.supermessut.fi

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20134_34641.jpg
Bosch PEX 300 AE ja PEX 400 AE - hio pinnat siististi ja helposti
Boschin tehokkaat epäkeskohiomakoneet PEX 300 AE ja PEX 400 AE toimivat tasaisesti mitä erilaisimpien kohteiden ja materiaalien hionnassa. Hionnan lisäksi näitä monipuolisia koneita voi käyttää myös kiillottamiseen.Työskentely on siistiä, sillä sisäänrakennettu pölynpoistoelementti imee pölyn suoraan mikrosuodatinkoteloon. Hiomapaperit on nopea ja helppo vaihtaa tarrajärjestelmän ansiosta. Säätöpyörän kierrosluvun materiaalin mukainen esivalinta varmistaa onnistuneen lopputuloksen.Tilaa Jäsentukusta!
20226_78567.jpg
Kun kipsilevy herättää kysymyksiä - Q&A
Kun käyttöön aiottu rakennustuote herättää kysymyksiä, on myös suotavaa että niihin löytäisi vastauksen helposti. Keräsimme yhteen yleisimmin esitettyjä kysymyksiä ja pyysimme Gyprocin tekniseltä tuelta sekä myynniltä vastauksen mieltä askarruttaneisiin seikkoihin.
201910_60295.jpg
Nyt on oikea aika vaihtaa suodattimet!
Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi terveyteemme ja pahimmillaan huono ilma voi aiheuttaa terveyshaittoja, jopa vakavan sairauden. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään 4 litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Mutta koska ilma tulee ulkoa, sen mukana saattaa kantautua mm. siitepölyä, katupölyä, pakokaasuja tai nokea, mikäli sitä ei ensin suodateta. Tehokas suodatus onkin ainoa keino varmistaa puhdas sisäilma. Suodattimet tulee myös vaihtaa säännöllisesti, jotta ilma pysyy kaiken aikaa terveellisenä.
202111_73452.jpg
Näin toteutat turvallisen kulun portaisiin - katso projektin toteutus ja hinta
Onko teillä pimeä portaikko, jossa kulkeminen tuntuu vaikealta tai turvattomalta? Tiesithän, että portaikon valaiseminen ei ole hankalaa? Tyypillisesti puuportaisiin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, vaan led-valonauhan asentaminen voidaan tehdä helposti. Kiskon kiinnittämistä varten tarvitsee ainoastaan ruuvata kaksi ruuvia per askelma, askelman alapintaan.
200611_1291.jpg
Säästä ja tee itse pyykkiteline
Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.
20212_68727.jpg
Miten voi alentaa sekä lämmityskuluja että ympäristö­kuormitusta?
Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihtaminen ympäristöystävällisempään ratkaisuun voi säästää suuriakin summia lämmityskuluissa. Samanaikaisesti voi omaan asumiseen liittyvillä ratkaisuilla tukea kestävää kehitystä. Tehokas Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu on tässä yhteydessä ihanteellinen korvaaja ympäristölle vahingolliselle ja kalliille öljylämmitykselle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton