• Etusivu
  • Talo

Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.12.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Hei!
Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.

Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?

Vastaus:

Luukun ympäristö on lämmönvaihtelujen johdosta herkkä rikkoutumaan. Luukun liikkuvuutta pitää parantaa, jos mahdollista.
Ympäristö piikataan varovasti auki, laitetaan samoilla laasteilla kaikki uudelleen. Muita aineita ei pidä käyttää. Ne eivät pysy yhtään paremmin.

Pintamaalaus onnistuu 1-2 kertaa liuoteohenteisella puolihimmeällä Empire kalustemaalilla tai vesiohenteisella kiiltävällä tai puolihimmeällä Helmi kalustemaalilla. Kun lämmitätte uunia, kannattaa käyttää mieluummin vesiohenteista Helmi kalustemaalia, sillä alkydipohjainen Empire kellastuu lämmön vaikutuksesta. Tämä ei välttämättä ole sellainen ohje, että maali pysyy, mutta tätä voit kokeilla.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Hirsirakenteisen rantasaunan kosteusvaurio?
Kysymys:Saunatilassa on suihku / vesipiste, joka on lahottanut (tummentanut) suihkun takana olevaa hirsipaneeliseinän alaosaa ja lattialaudoitusta. Miten korjaus tulisi tehdä?
Sähköharja grillin puhdistukseen
Tehokas sähkötyökalu likaisten pintojen helppoon puhdistamiseen
Pinttyneen lian puhdistaminen on tunnetusti varsin työlästä vaatien paljon hankaamista ja jopa useita käsittelykertoja. Tähän ongelmaan kehitetty uudenlainen akkutyökalu helpottaa puhdistamista merkittävästi. Boschin sähkökäyttöinen Cleaning Brush -puhdistusharja soveltuu monenlaisiin puhdistustehtäviin sisällä ja ulkona. Sen avulla hoituvat haastavimmatkin kohteet vähällä vaivalla.
20208_66314.jpg
Lapsiperheen kotiin seinälevy, joka kestää kovempaakin menoa
Lapsiperheen kotiin Gyproc Habito® -rakennuslevyt olivat nappivalinta.Kun Matti Posio rakensi perheelleen omakotitaloa Inkooseen vuonna 2015, hän valitsi kaikin tavoin pitkäaikaisia, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja. Talopakettiin kuuluvat kipsilevyt hän vaihtoi vastikään markkinoille tulleisiin Gyproc Habito® -rakennuslevyihin.Habito®-levyt ovat erittäin kestäviä: niiden iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Siksi niillä onkin helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu – erinomainen seikka varsinkin lapsiperheessä.Kun Posiot rakensivat taloaan, Matilla ja Jennillä oli kaksi lasta. Nykyisin perheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi 1-vuotias Elias, 6-vuotias Eino, 8-vuotias Saana sekä saksanseisoja Moku.Vilkkaiden lasten isä ei ole halunnut joutua miettimään, kestävätkö talon seinät jalkapallopeliä sisätiloissa. Eläväisten lasten on saatava leikkiä rajustikin, jos siltä tuntuu
Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.
20081_8388.jpg
Keittiö tilana
Keittiön rooliKeittiö on kodin sydän. Hellan lämmössä on kotoisaa. Ystävät kokoontuvat ja valmistavat ruokaa yhdessä seurustellen. Avoimessa keittiössä äidin ei tarvitse olla yksin hääräämässä. Opiskelijaboksin keittokomerossa ympäripyörähtämällä yltää kaikkeen. Ja niin edelleen...Kiireisen sinkkumiehen tai –naisen keittiökoneiksi voivat riittää mikro ja punainen retro espressokeitin. Suurpiirteisessä suurperheessä valtavan ruokapöydän ääressä eletään elämää koko päivä; läksykirja saa muistotahran välipalavoileivästä, äiti surauttaa ompelukoneella uudet verhot – pöydällä leivotut pullat paistuvat uunissa, isä kirjaa läppäriin palaverimuistion, vieraita kestitään. Teknokeittiössä kokataan viimeisen-päälle vempaimilla katsellen huippukokin makumatkaa teräsjääkaapinovitelkkarista ja siemaillaan juuri oikeanasteisesti viinikaapissa säilytettyä punaviiniä. Hektisessä arjessa perheenjäsenet kohtaavat edes kerran päivässä päivällispöydässä. Keittiöllä on erilainen rooli eri kotien näyttämöillä.
20144_39125.jpg
Kastelli - markkinajohtaja 20 vuotta
Kastelli on luotettavaKastelli on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 eli 20 vuotta. Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki 15 prosentin markkinaosuudella.Jokainen Kastelli-koti rakennetaan alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Kastelli tarjoaa markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon rakentamiseen sekä kattavat palvelut rakentamisen ja asumisen ajalle. Asiakkaat arvostavat Kastellin joustavuutta ja monipuolisuutta.Kastellin toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 –ympäristöstandardien mukaisesti. Vakavaraisuudesta kertoo Kastelli-talot Oy:lle myönnetty AAA-luottoluokitus.Hurjat edut talpaketin ostajalle - Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton