• Etusivu
  • Talo

Täydelliset järjestelmät antavat turvallisuutta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.10.2008
200810_13501.jpg

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia liki 100 miljoonan euron arvosta. Rakentaja tekeekin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmää valitessaan tärkeän ratkaisun. Liian usein "järjestelmä" kootaan yhteen sopimattomista osista. Vaurioiden korjaaminen on yleensä vaivalloista ja kallista.

Vesivahinkojen syyt


Tyypillisiä vesivahinkojen syitä ovat suunnitteluvirheet, huolimaton asennustyö, metalliputkien syöpyminen sekä pakkasen aiheuttamat vauriot. Nämä ovat vältettävissä ammattilaisten käytöllä ja moderneilla täydellisesti yhteensopivilla järjestelmillä. Rakennusmääräykset edellyttävät vaihtokelpoisia käyttövesiratkaisuja, joissa mahdollinen vuoto ei tunkeudu rakenteisiin, vaan se voidaan johtaa näkyviin.

Lisätietoa käyttövesijärjestelmästä...

Yhtenäinen käyttövesijärjestelmä


- Käyttövesijärjestelmä vaikuttaa sekä veden laatuun että kosteusturvallisuuteen. Käyttövesiverkoston tulisi olla yhtenäinen järjestelmä, jonka osat sopivat yhteen ja muodostavat kauttaaltaan vesitiiviin kokonaisuuden. - Rakenteisiin upotettavissa Uponor-käyttövesijärjestelmissä virtausputket on asennettu suojaputkeen, joka estää mahdollisen vuotoveden joutumisen rakenteisiin. Uponor-komposiittiputkeen perustuva ratkaisu asennetaan rakenteiden päälle. Tätä ratkaisua käytetään yleisesti saneerauksessa.

Terveellinen ja turvallinen pex-materiaali


Järjestelmän osien tehdasvalmisteisuus on etu. Hankalissa työmaaolosuhteissa tehtävän työn aiheuttamien virheiden vaara vähenee. Tästä syystä tehdasvalmisteiset jakotukkikaapit komponentteineen ovat luotettava ratkaisu. Uponorin käyttövesijärjestelmien materiaalina on kierrätettävä ja ympäristöystävällinen pex-materiaali. Putket ovat kevyitä, lujia ja joustavia. Korroosiovaurioiden vaaraa ei ole. Veteen ei liukene maku- tai terveyshaittoja aiheuttavia epäpuhtauksia. Rakentamisvaiheen paloturvallisuus lisääntyy, koska tulitöitä ei jouduta tekemään.

200810_13502.jpg
  1. Vuotosuojattu jakotukkikaappi, jossa on avattavat reikäaihiot putkiläpivienneille.
  2. Tiivisteelliset läpivientiholkit suojaputkien liittämiseksi vesitiiviisti jakotukkikaappiin.
  3. Ylivuotoputki, joka johtaa mahdollisen vuotoveden lattiakaivolliseen tilaan.
  4. Kylmän ja lämpimän veden jakojohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  5. Kytkentäjohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  6. Virtausputkien liitokset luotettavasti ja nopeasti Q&E-liittimillä.
  7. Hanakulmarasiassa tiivis liitäntä suojaputkelle.
  8. Hanakulmarasian tiivistelaippa liittyy vesitiiviisti seinän vedeneristykseen.

Jäätymisvauriot estettävissä


Jäätyneiden putkien sulattelu ja mittareiden vaihto aiheuttaa harmia ja rahan menoa. Usein putkien jäätyminen rikkoo myös muita vesijohtoverkoston laitteita. Rakennuksen ulkopuolisena lämpö- ja vesijohtona käytettävä lämmitettävä Uponor Ecoflex Supra estää vesi- ja lämpöjohtojen jäätymisen.

Mantle estää jäätymisen läpivienneissä

200810_13503.jpg

Vesijohtojen jäätyminen tapahtuu usein perustusten läpivienneissä tai alituksissa, lattian tai seinän läpivienneissä tai ullakkotiloissa. Uponor Mantle - suojaputki suojaa tällaisissa kohteissa. Asentamisen kustannukset ovat vain murto-osa sulattamisen aiheuttamista vaivoista ja kustannuksista. Suojaputki sopii vanhoihinkin rakennuksiin, sillä se voidaan asentaa ongelmille herkiksi osoittautuneisiin paikkoihin helposti myös jälkiasennuksena.

Tutustu tarkemmin Mantleen...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20084_10108.jpg
Kevät on yhtä juhlaa
Kesä on yhtä juhlaa. Finlayson tarjoaa ylellisiä lahjoja niin vastavalmistuneille, hääpareille kuin muillekin päivänsankareille.Satiinipussilakanasetti on tyylikäs ja käytännöllinen lahja juhlaan kuin juhlaan. Kevään uutuuksia ovat Nora Flemingin suunnittelema linjakas Glacier, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä, sekä hennon luontoaiheiset Erja Alanderin Köynnös ja Minna Ahosen Sofia. Glacierin väreinä ovat musta, tummansininen ja valkoinen, Köynnöksen beige ja vaaleansininen ja Sofian keltainen ja roosa. Lisäksi Jaana Reinikaisen romanttinen Pitsi-pussilakanasetti on saatavilla kevään uutuusvärissä, vaaleansinisenä sekä beigenä ja valkoisena.
20122_29397.jpg
Perustusten veden- ja radoneristämisjärjestelmä
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilman.
20127_31592.jpg
Pientalon ääneneristys ja akustiikka
Energiatehokkuus on asia, johon kertarakentaja törmää lähes poikkeuksetta ja energiatehokkuus on huomioitu lähes poikkeuksetta myös talopaketeissa. Sen sijaan ääneneristys ja akustiikka jää monelta huomioimatta. Energiatehokkaat, hyvin eristetyt tiiviit rakenteet ja rakennusosat tuovat mukanaan apua ulkoa tulevien häiritsevien äänten eristämiseen. Ääni kulkee kuitenkin eri tavoilla ja eri reittejä. Hyvin eristetyn rakennuksen kohdallakin saattaa ongelmaa tulla vielä rakenteiden keveydestä. Huomioitavaa on myös se, että pehmeiden eristeiden ääneneristävyys on parempi, kuin kovien eristeiden. Sisätilojen ääneneristyksessä ja akustiikassa onkin sitten jo usein toivomisen varaa. Ääneneristävyys ja akustiikka tulisikin huomioida suunnitteluvaiheessa.
201411_41717.jpg
Vanhan hirsirunkoisen talon remontti etenee
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20077_5966.jpg
Tulikiven luonnonkivituotteet
Tulikivi Oyj:n tuotevalikoimaan kuuluvat uuniperheen lisäksi myös luonnonkivituotteet. Luonnonkivituotteita käytetään märkätiloissa, sisustuksessa, keittiössä... Luonnonkivituotteilla luot helposti arvokkuutta ja käytännöllisyyttä kotiisi.
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton