• Etusivu
  • Talo

Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Harmoninen kylpyhuone hyvillä valinnoilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.04.2019
20194_57118.jpg

Seinälaattoja löytyy kaikenlaisia; kohokuvioilla, eri muodoilla ja väreillä.

Kylpyhuoneen yleisilme näyttää kulahtaneelta, laatat valittiin aikoinaan senhetkisen mieltymyksen mukaan. Olipa ihana idea! Nyt lähinnä naurattaa…Edessä on siis kylpyhuoneremontti, mutta nyt laatat ja kalusteet valitaan aikaa kestäviksi ja helppohoitoisiksi.

Laattojen valinta ja kokonaisuuden suunnittelu

Laattojen valintaa kannattaa miettiä tarkkaan ei pelkästään värien kannalta vaan osa laatoista vaatii enemmän hoitoa näyttääkseen puhtailta ja siisteiltä.

Esimerkiksi tummissa laatoissa näkyy kalkkipitoisen veden roiskeet ja vaaleisiin jää helpommin pesuaineiden jäämien jäljet, jos lattoja ei pestä ja kuivata säännöllisesti.

Tarvitsetko apua suunnitteluun?

Vehoniemen Laattamyymälästä saat laadukkaat ratkaisut laatoitukseen ja kalusteisiin sekä monipuolista suunnitteluapua. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Seinälaattojen valinta

Kylpyhuoneen valaistus määrittää paljon millaiselta seinälaatat näyttävät loppujen lopuksi. Valon taittuminen laatan pintaan saattaa yllättää katsojan.

Erilaisia laattoja yhdisteltäessä tulee muistaa, että laattojen koot saattavat vaihdella muutamia millejä ilmoitetusta koosta joka voi vaikuttaa lopputulokseen. Varsinkin jos kyseessä on jonkinlainen mosaiikkiseinä tai koristekuviointi.

Lattialaatat

Valaistus vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen huomattavasti.
Valaistus vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen huomattavasti.
Maanläheisillä väreillä saadaan luotua rauhallinen ja idyllinen tunnelma.
Maanläheisillä väreillä saadaan luotua rauhallinen ja idyllinen tunnelma.

Vaikka monet aloittavat kylpyhuoneen remontin suunnittelun lueskelemalla lehtiä ja katselemalla malleja ja ideoita eri lähteistä niin silti kannattaa jo varhaisessa vaiheessa käydä tutustumassa valikoimiin myymälässä. Laatan värit ja pinnat konkretisoituvat myymälässä ja saat paremman tuntuman miltä jokin tietty laattatyyppi näyttää ja millaiselta sen pinta tuntuu.

Kuten laminaateissa, laatoissa on myöskin eroja niiden käyttöominaisuuksissa. Lattialaattoja voi asentaa seinään, muttei päinvastoin, koska lattialaattojen koostumus on erilainen kuin seinälaatoissa. Tutustu tarkemmin laattojen käyttötarkoituksiin myymälässä.

Muista valita sellainen laatta, joka ei märkänäkään ole liukas. Laatan pinnan pitää siis olla hieman karhea.

Laadukkaat kalusteet kylpyhuoneen koko huomioiden

Onpa kylpyhuoneesi iso tai pieni, valmistajien monipuolisesta kalusteiden mitoitusvalikoimasta löydät varmasti omasi. Kylpyhuonekalusteita löytyy ahtaisiin tiloihin sopivia näppärän kokoisia kalusteita, nurkkaan sijoitettavia kalusteita tai jos tilaa riittää niin valmistajilta löytyy myös hulppeita massiivisempiakin kalustekokonaisuuksia.

Halutut toiminnot saadaan sijoitettua kylpyhuoneessa järkevästi tilanjakajia käyttäen.
Halutut toiminnot saadaan sijoitettua kylpyhuoneessa järkevästi tilanjakajia käyttäen.

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät kylyhuoneen ilmeen

Laattojen koko vaikuttaa kylpyhuoneen yleisilmeeseen.

Viimeinen silaus kylpyhuoneeseen luodaan listojen, saumausaineiden ja suihkun avulla. Värivalinnoilla, pintamateriaaleilla, kuvioinneilla ja erilaisilla kiiltoasteilla tilasta saadaan mieleinen.

Tehosteväreillä luodaan tyylikästä ilmettä ja luksusta kylpyhuoneeseen.
Tehosteväreillä luodaan tyylikästä ilmettä ja luksusta kylpyhuoneeseen.
Vaaleilla ja isoilla laatoilla saadaan ahdaskin tila näyttämään isommalta.
Vaaleilla ja isoilla laatoilla saadaan ahdaskin tila näyttämään isommalta.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200910_19128.jpg
Kultaranta Resort - monipuolinen ja ympärivuotinen vapaa-ajankeskus meren äärellä
Kultaranta Resort on uusi vapaa-ajanviettoa sekä yrityselämän tarpeita palveleva kokonaisuus Naantalin Luonnonmaalla. Se sijaitsee saaristossa, vain viiden minuutin ajomatkan päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Turun nähtävyydet ja palvelut ovat tarjolla 20 km:n päässä. Helsingistä ja Tampereelta ennättää paikalle alle kahdessa tunnissa.
20203_63590.jpg
Materiaalitehokkuus on ympäristöystävällisyyttä
Vertailtaessa eri materiaalivaihtoehtojen hiilijalanjälkiä, täytyy aina ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari ja tehdä vertailu rakennustasolla, koska pienen osa-alueen optimointi ei yleensä johda parempaan lopputulokseen.
kuva otettu korkealla nostolava-auton korista katon yläpuolella
Ikkunoiden kunnostus rinteisellä tontilla: Testissä Janneniskan JN24 nostolava-auto
Vanhan talon ikkunoiden ja katon kunnostus voi olla haastavaa, kuten Emma Aholan kodissa, joka kaiken lisäksi sijaitsee jyrkässä rinteessä. Talon kunnostustoimenpiteet edellyttivät perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kodin huoltotoimenpiteisiin. Ahola onnistui toteuttamaan ikkunaremontin turvallisesti ja tehokkaasti Jannenskan JN24 nostolava-autolla. Tässä artikkelissa hän jakaa ensikertalaisen kokemuksia nostolava-auton käytöstä.
20084_10211.jpg
Kestävät ja kauniit terästuotteet
Teräs on rakenne, joka ei petä. Se on kosteudenkestävä eikä home pilaa sitä. Se ei kutistu tai turpoa. Olivatpa sääolosuhteet rakentamisen aikana millaiset hyvänsä, teräs pitää alkuperäisen lujuutensa ja muotonsa. Ja vaikka se on kevyttä, sen kantokyky on uskomaton.
20126_31261.jpg
Muutamalla satasella kodin ilmanvaihto kuntoon
Ilmanvaihto helposti kuntoonPuhdas sisäilma parantaa elämänlaatua ja terveyttä. Terveysilma tarjoaa kaikkiin taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai vain koneellinen poisto, helposti toteutettavat ratkaisut tehostaa ilmanvaihtoa ja estää haitallisten epäpuhtauksien pääsy huoneilmaan.Nyrkkisääntönä on, että 20 m² vaatii yhden korvausilmailmaventtiilin. Poistoilmaventtiilit sijaitsevat keittiössä, WC:ssä, vaatehuoneessa ja kylpyhuoneessa.Kuvan esimerkissä venttiilit maksavat alle 500 € + työkulut, kun tekee reiän tuuletusluukkuun tai seinään. Pieni investointi loppuiän hyvinvointiin nähden.Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20114_25559.jpg
Vinkit pesuhuoneeseen
Pesutilat lähestyvät ilmeeltään kylpylöitä; kaivataan avaruutta ja ylellisyyttä arkipäivään. Pesutilan remontti tulee usein ajankohtaiseksi puutteellisten vesieristeiden, vesivahingon tai muuten vain tilan kulumisen vuoksi. Täydellinen pesuhuone remontti vaatii hyvän suunnitelman ja aikataulutuksen. Jos remontti ei ole vielä ajankohtainen, voit pienilläkin konsteilla yrittää parantaa tilan ilmettä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton