• Etusivu
  • Talo

Sopparuokaa Soppakauhalta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.12.2007
200712_7718.jpg

Mausteiset keitot maistuvat viileämpinäkin ja ne tarjoillaan tuoreen leivän kera. Maukas liemi on hyvän keiton kulmakivi.

Itämaiset keitot tuovat uutta näkemystä arkisiin lounaskeittoihin ja keittoja valmistettaessa huomaa niiden olevan melko helppo tekosia ja maukkaita.

Keitto on trendikäs...

Jälkiruokana yhdistetään kotosuomalaista ja perinteistä italiaa hienolla tavalla mutta hieman itämaista säväystä antaen. Panna cotanhan voi myös maustaa esim. kardemummalla jolloin siihenkin saadaan mausteisuutta, mutta jotain neutraaliakin on hyvä olla. PC:n voi myös hyydyttää omaan isoon vuokaansa, josta jokainen vieras voi ottaa haluamansa määrän.

Soppakauhan reseptivinkit

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
20115_25991.jpg
Kuinka kytkeä kattovalaisin?
Miten laitan sokeripalan, kun katosta tulee 4 harmaata johtoa ja yksi keltainen, ja lampussa on kaksi johtoa (spottilamppu, jossa 6 pientä johtoa on jaettu kahdeksi sinisillä liittimillä)?Eli mitä teen kolmelle ylimääräiselle harmaalle johdolle? Voiko ne vaan jättää vapaaksi?
20229_79546.jpg
Katon säännöllinen huoltaminen siirtää remontin tarvetta
Asiantuntijan mukaan yhdistelmä molempia takaa katolle hyvän ja kestävän yleiskunnon. Vesikatteen huoltaminen on vuosittainen toimenpide. Sen voi tehdä myös itse, mutta perusteellisempi ammattilaisen tekemä huoltotarkastus olisi syytä tehdä vähintään viiden vuoden välein.
20141_37562.jpg
Sähkölasku pienemmäksi lisäeristämällä
Lisälämmöneristyksen on todettu saavan aikaan useampien satojen eurojen säästön vuodessa. Lisälämmöneristyksen voi hoitaa heti kuntoon tai osissa - korjaamalla tärkeimmät vuotokohdat ensin.Lue täältä lisää ulkoseinien lisäeristämisestä
20196_58686.jpg
Ensimmäinen ilmastovuosikertomus
Valtioneuvosto antoi tänään ensimmäisen ilmastovuosikertomuksensa eduskunnalle. Vuosikertomuksen mukaan on todennäköistä, että sekä vuodelle 2020 ja että vuodelle 2030 asetetut tavoitteet saavutetaan, kun keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmassa (KAISU) listatut toimet toteutetaan.Suomen tavoitteena on vähentää päästöjä päästökaupan ulkopuolella vähintään 16 % vuoteen 2020 ja 39 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon. Ilmastovuosikertomuksella seurataan näiden tavoitteiden toteutumista. Lisäksi siinä seurataan päästökaupan ulkopuolella olevien sektorien eli liikenteen, maatalouden, rakennusten erillislämmityksen, työkoneiden, F-kaasujen, jätteenpolton ja jätehuollon päästöjen kehitystä. Sektorikohtaisten toimien lisäksi tarkastellaan poikkileikkaavia toimia, joilla pyritään vauhdittamaan kuntien ilmastotyötä ja suitsimaan kulutuksen päästöjä.Ilmastovuosikertomus ei sisällä tietoja päästökauppasektorista, johon muun muassa teollisuuden ja sähköntuotannon päästöt kuuluvat, eikä maankäyttösektorista."Olemme edistyneet hyvin asetetuissa tavoitteissa. Se kertoo siitä, että keinoja löytyy, kun on tahtoa. Nykyiset päästövähennystavoitteet eivät riitä ilmaston lämpenemisen rajaamiseen 1,5 asteeseen. Siksi uusi hallitus on ohjelmassaan linjannut, että tavoitteita kiristetään ja Suomen tulee olla hiilineutraali jo vuonna 2035. Jatkossa myös maankäyttösektori on otettava vahvemmin mukaan ilmastotoimien seurantaan", ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.
200711_7512.jpg
Eino Grönin uuden mökin pihasuunnittelu on käynnistynyt
Kahdeksannet valtakunnalliset loma-asuntomessut järjestetään Porin Reposaaressa 13.6.-6.7.2008. Yksi messualueen tonttien omistajista on synnyinsaarelleen "tukikohtaa" rakennuttava Eino Grön.>> Lue lisää Reposaaren loma-asuntomessuista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton