• Etusivu
  • Rakentaminen

Sisustussuunnittelija sinun apunasi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11740.jpg

Sisustussuunnittelijan tehtävänä on luoda mahdollisimman esteettinen ja kestävä ympäristö sekä toimivat edellytykset elämiselle, asumiselle ja toiminnoille.

Loma-asuntomessujen useiden kohteiden sisustussuunnittelijana toimi alan konkari Virpi Illman, Sisustussuunnittelijat SI ry:n jäsen. Hänen suunnittelun kaavansa lähtee valaistuksen tarkastelusta ja tilan toiminnallisuuden hahmotuksesta. Uudiskohteessa takan paikka on valittava varhaisessa vaiheessa. Pintamateriaaleja, kiintokalusteita ja irtokalusteita haetaan, nyanssit tulevat suunnittelumatkan varrella.

Virpi myöntää, että hänellä on voimakkaat mielipiteet asioista, mutta hän myös kuuntelee asiakasta. Parhaat ratkaisut löytyvät ajatustenvaihdosta. Virpillä on taito tehdä nopeasti käsin kolmiulotteisia hahmotelmia. Hän ei niinkään uhraa aikaa hienojen esityskuvien tekemiseen tietokoneohjelmilla, vaan käyttää mieluummin tuon ajan yksityiskohtien hiomiseen ja tekee hyvät työohjeet, perfektionistin luonnetta kun on. Esimerkiksi Puustellilla on käytössä hieno oma keittiösuunnitteluohjelmansa, jota voi hyödyntää.

20086_11750.jpg

Sisustussuunnittelijan on hallittava kokonaisuus ja tunnettava valtava repertuaari tuotteita. Myös aikatauluista on pidettävä kiinni. Virpin mielestä tärkeintä on osata lukea asiakasta, ja päätellä mitä tämä haluaa. Markkinoille virtaa jatkuvasti uutuuksia, joita myös asuntomessukohteissa tuodaan esiin. Koteja pitäisi kuitenkin rakentaa enemmän perhettä varten, kuin trendejä ihmetellen. Uutuuksien perässä juoksemisen sijaan Virpi korostaakin mieluummin kierrätettävyyttä ja sitä, että kodeissa voidaan yleensä helposti hyödyntää olemassa olevia kalusteita.

20086_11751.jpg

Jo lapsesta Virpi on tiennyt haluavansa tehdä sisustussuunnittelua. Hänen äitinsä on opettanut näkemään asioita, kauniita asioita ja sommittelun taidon. Koulutus ja työt huonekaluliikkeissä ja omassa sisustusmyymälässä ovat kuljettaneet Virpin tämänhetkiseen sisustussuunnittelijan ammattiin, josta hän nauttii. Ammatti kuljettaa Virpiä eri puolille Suomea mitä mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Sisustus Violetin sivuilla on foorumi, jonka kysymyksiin Virpi vastaa. Näin hän säilyttää kosketuksen kuluttajapintaan, saa positiivista palautetta ja miettii kritiikistä parannuskeinoja.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20101_19748.jpg
Hydroviljelyssä multa korvataan kevytsoralla
Vesiviljely eli hydroviljelyHydroviljely on vielä melko vähän käytetty huonekasvien viljelytapa. Siinä multa korvataan kokonaan puhtaalla kevytsoralla. Kastelu helpottuu ja mullanvaihto jää historiaan. Hydroviljelyssä olevat viherkasvit soveltuvat erityisen hyvin julkisiin ja liiketiloihin. Ne sopivat mainiosti myös allergiselle, joka voi saada oireita kasvin mullassa majailevista itiöistä.
201810_54931.jpg
Ajallista arvokkuutta ja yksilöllisyyttä huokuva talo sai arvoisensa katon
Ajallista arvokkuutta ja yksilöllisyyttä huokuva talo sai arvoisensa katonKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Varma Vesikatto OyKohde on rakennettu vuonna 1984 Evira-talomalliston pohjalta muunneltuna versiona, joten siitä huokuu myös ajallista arvokkuutta sekä yksilöllisyyttä. Talon malli on nimeltään Tasokas, jonka kertoo myös rakennuksen ylväs ulkomuoto. Kohteen asukkaat etsivät pitkään tonttia, johon kyseisen rakennuksen toteuttaminen olisi mahdollista ja olikin onni, että rakennuspaikka löytyikin asukkaiden kotipaikkakunnalta idyllisestä Sauvosta.
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton