• Etusivu
  • Talo

Sisämaalaus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.04.2015
20154_43232.jpg

Akryylimassa puristetaan saumaan prässillä.

Tarvittavat työvälineet

- tela jatkovarrella

- maalauslaatikko

- siveltimiä

- rajaaja

- kulmatela

- maalarinteippiä

- suojapahvia

- työpukki

- kittipistooli tarvittaessa


Seinien ja kattojen telamaalaus

Valmistelevat työt

1. Pintojen tasoituksen jälkeen rakenteiden liitokset (kulmat sekä katon ja seinän välinen liitos) saumataan elastisella saumausmassalla.

Sauma tasoitetaan puulastalla tai märällä sormella.
Sauma tasoitetaan puulastalla tai märällä sormella.

2. Maali sekoitetaan ja tarvittaessa ohennetaan valmistajan ohjeen mukaan.

Maalia kaadettuna maalauslaatikkoon.
Maalia kaadettuna maalauslaatikkoon.

Katon maalaus

3. Alustan ollessa kuiva ja pölytön voidaan maalaus aloittaa. Aluksi katon ja seinän välinen liitos maalataan siveltimellä. Jos maalaus ulotetaan seinään, niin sivellään maalia noin 5 cm sekä katto- että seinäpinnalle.

Sivellinmaalausta jatketaan vain sille pituudelle mille telamaalaus ehditään suorittamaan ennen maalin kuivumista.
Sivellinmaalausta jatketaan vain sille pituudelle mille telamaalaus ehditään suorittamaan ennen maalin kuivumista.

4. Katon telamaalaus aloitetaan yleensä ikkunaseinää lähinnä olevasta nurkasta. Maalia levitetään ristikkäisin vedoin yleensä 3-4 telaleveyden verran ja tämän jälkeen tasataan yhdensuuntaisin liikkein valon suuntaisesti.

20154_43236.jpg
Maalia käytetään runsaasti nopean kuivumisen ehkäisemiseksi mutta vältetään valumia.
Maalia käytetään runsaasti nopean kuivumisen ehkäisemiseksi mutta vältetään valumia.

5. Maalausta jatketaan ikkunaseinästä poispäin. Katossa olevien läpivientien ja valaisimien ympärystät sivellään ennen telaamista.

Seinän maalaus

6. Seinään tehtävät rajaukset tehdään rajaajaa apuna käyttäen. Rajaajaa työnnetään pyörät kattopintaa vasten niin pitkälle matkalle kuin ehditään telaamaan ennen maalin kuivumista. Työntämisen jälkeen rajaaja vedetään vielä aloituskohtaan.

Rajaajaan sivellään maalia.
Rajaajaan sivellään maalia.
Rajaajaa työnnetään eteenpäin pyörät kattopintaa vasten.
Rajaajaa työnnetään eteenpäin pyörät kattopintaa vasten.

7. Kulmat sivellään siveltimellä tai kulmatelalla.

20154_43240.jpg

8. Seinän maalaus aloitetaan oikealta tai vasemmalta nurkasta. Seinän yläreuna telataan ristikkäisin vedoin ja tasataan alhaalta ylöspäin suuntautuvin vedoin.

20154_43241.jpg
Seinän alareuna telataan.
Seinän alareuna telataan.

Lähde: Ratu 73-0309

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72428.jpg
Juokseva lämmin vesi myös autotalliin ja puutarhaan
Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.
20194_57213.jpg
Kiveys istuu myös vapaa-ajan asunnon maisemaan
Pihakivet sopivat myös loma-asunnon maisemaan. Pihakivillä luot vapaa-ajan asunnon pihapiiriin helppohoitoisuutta ja näyttävyyttä. Pihakivillä tehtyjä alueita on turvallista liikkua ja ne kestävät hyvin kulutusta. Mökkimaisemaan luontevasti sulautuvat kävelypolut ja oleskelualueet rakennat luonnonkivimäisellä Louhikivellä tai liuskekivimäisellä Luotokivellä. Kivien profiloitu pinta on elävä ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon.
20222_77001.jpg
Rannikkomaisemallinen Aisti-hirsikoti kohoaa Muumien naapurisaarelle
Naantalin Asuntomessualueen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja kesän 2022 Asuntomessuilla pääsee muun muassa näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä. Kurkataanpa projektia tarkemmin.
201810_55188.jpg
Hanki ilmainen valaistussuunnitelma
Valaistussuunnittelu mielletään monesti luksukseksi, jonka pelätään maksavan paljon. Tästä syystä se sysätään osaksi sähkösuunnitelmaa aivan suotta, vaikka valaistukseen monesti kannattaa käyttää omaa ammattilaista. Nyt valaistussuunnitelman hankkiminen ei jää ainakaan rahasta kiinni, koska liikkeelle voi lähteä ilmaisesta valaistuskonsultaatiosta.Laadukkaan valaistussuunnitelman myötä vältyt mahdollisilta suunnittelemattomuuden aiheuttamilta kalliilta virheiltä ja ajan tuhlaukselta. LedStoressa huomioidaan myös rakenteiden aiheuttamat ongelmat (esimerkiksi minne virtalähteet, mahtuuko kattoon, rakennekuvat led-nauhan asennuksesta).
201110_28067.jpg
Betoroc-murske maarakentamiseen
Betoroc-murske on Ruduksen valmistama, tuotteistettu betonimurske, jota käytetään luonnon maa- ja kiviaineksen tapaan. Betoroc-murskeet ovat murskaamalla, seulomalla tai muulla mekaanisella käsittelyllä kivipohjaisista materiaaleista valmistettuja tuotteita.
20146_39983.jpg
Hirsihuvila sopii myös Hiekkasärkille
Kaupungin vilinästä ja vilskeestä on aina rentouttavaa päästä luonnon helmaan rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kaipaatko itsellesi juuri tällaista paikkaa? Hongan laajasta hirsihuvila- ja mökkimallistosta löytyy monenlaista vaihtoehtoa erilaisiin maisemiin ja tarpeisiin.Välttämättä aina mallistosta ei löydy valmiina täysin omiin tarpeisiin soveltuvaa ratkaisua. Hongalta sinun on kuitenkin mahdollista saada myös toiveidesi mukaan suunnitellut hirsimökit, huvilat sekä saunat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton