• Etusivu
  • Talo

Lämmin juokseva vesi - mukava lisä vähän joka paikassa

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20219_72428.jpg

Miten olisi käsienpesumahdollisuus myös ulkotiloissa tai vaikka autotallissa?

Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.

Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.

Helppo käsienpesupiste sinne minne tarvitset

Oras Safira mökkihana helpottaa juurikin tavallista arkeasi. Tuo käsienpesumahdollisuus juuri sinne missä sitä tarvitset. Mökkihana on mahdollista saada joko pesuallashana- tai keittiöhanamallina. Voit valita veden lämpötilan mieleiseksesi + 35° – 85 °C:n väliltä (suositus + 65°C). Itse vedenlämmitin on paineeton ja tilavuudeltaan 5 litraa. Vedenlämmitin itsessään kytketään pistorasiaan ja sen teho on 2 kW.
Mökkihanaa on saatavilla kahta mallia, pesuallashana Oras-nro 1003F sekä keittiöhana Oras-nro 1023F. Molempiin sisältyy 5 litran suuruinen vedenlämmitin.

Voit lukea lisää mökkihanan asennuksesta sekä ominaisuuksista täältä.

Mikäli mökkihana sijoitetaan kylmään tilaan tai ulos, muista:

Oraksen mökkihana ja vedenlämmitin tulee tyhjentää talvikuukausien ajaksi. Näin varmistat, että hana toimii myös seuraavana kesänä:

  1. Sulje vedentulo hanalle sekä irrota laite sähköverkosta.
  2. Avaa hana auki keskiasennossa ja odota että vedentulo loppuu.
  3. Kierrä tuloveden liitinmutteri auki sekä liitinmutterit auki vedenlämmittimen liitäntämuhveista.
  4. Tyhjennä säiliö vedestä kääntämällä se ylösalaisin (lämpimän veden yhteestä) ja odota että vedentulo loppuu kokonaan.
  5. Irrota hanan vivusta merkkinasta sekä talttapäinen kiinnitysruuvi
  6. Irrota hanan suojakuppi.
  7. Kierrä säätöosan mutteri (38 mm) auki käyttäen holkkiavainta (Oras-nro 910003).
  8. Vedä säätöosa ylös karasta käyttäen apuna esimerkiksi kahvaa. – Muista säilyttää hanan säätöosa kuivassa sekä lämpimässä.
Oras mökkihanaa on saatavilla kahta erilaista mallia.
Oras mökkihanaa on saatavilla kahta erilaista mallia.
Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
rakennukset
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20202_62918.jpg
Lisämukavuutta kesäkeittiöön tai vaikka mökille!
Suomalaiset ovat mökkikansaa. Kansaa, joka nauttii luonnon läheisyydestä ja omasta rauhasta. Suomessa arvioidaankin olevan jopa puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Määrä on huikea. Missä sitten näiden mökkien eroavaisuudet tulevat parhaiten esille, ovat mökkien varustelutasojen erot.Mitäpä sanoisit, jos mökille tai kesäkeittiöön tulisi kylmän veden lisäksi myös lämmin vesi? Ei enää veden lämmittämistä erikseen padassa, vaan lämmin vesi virtaisi hanasta siinä missä kylmäkin. – Se onnistuu kyllä, sillä Oras Safira -mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saat helposti lämmintä vettä käyttöösi.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton