• Etusivu
  • Talo

Seurantakohde: Tähtisilmä Pori

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.06.2008
20081_8295.jpg

Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja.
Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt oli jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta olikin, että asunto oli rakennettava sisältä kokonaan uusiksi

RemonttiOptimi kustannusarvio ennen ostopäätöstä

Ennen ostotarjouksen tekoa yksiöstä tehtiin täsmällinen kustannusarvio RemonttiOptimi kustannusarvion avulla.

RemonttiOptimilla arvioiduiksi kokonaiskustannuksiksi saatiin 13.220 euroa, josta tarvikkeiden osuus oli 7.000 ja töiden 6.220. €. Remontin edistyessä esitämme aina tehdyn arviolaskelman sekä toteutuneet kulut. Myös isännöitsijän kanssa suoritettiin katselmus ja todettiin, että taloyhtiön korvattavia asioita olivat mm. rikkinäinen WC-istuin ja kylpyhuoneen vedeneristys. Vesihanat olivat alkuperäisiä, 1950-luvulta, joiden osalta taloyhtiö lupasi korvata 50 % hanojen vaihdon kustannuksista.

Korjaussuunnitelma ennen remontin aloitusta

Asunnon oston jälkeen tehtiin huolellinen korjaussuunnitelma. Piirsimme yksiöstä täsmällisen mittapiirroksen ja totesimme mitat seuraavaksi:


Iloinen yllätys oli, että asunto olikin yli 2 m2 osakkeen virallisia tietoja suurempi.

20081_8294.jpg

Keittiö ja olohuone

Päätettiin poistaa väliovet keittiön ja olohuoneen, sekä olohuoneen ja eteisen väliltä. Näin pienehköihin tiloihin saatiin lisää avaruutta.
Keittiö kalusteineen ja koneineen oli aikansa elänyt ja meni kokonaisuutena purkuun. Katot olivat kohtuullisessa kunnossa ja niiden osalta päädyimme huolelliseen pesuun ja uudelleen maalaukseen. Seinissä olevat tapetit poistetaan ja seinät päätettiin maalata.

Eteinen

Eteisessä olevista komeroista poistettiin ovet ja niiden tilalle päätettiin hankkia peililiukuovet. Näin myös eteisen tila peilien avulla avartuu ja muuttuu valoisammaksi.

Lattiat

Eteisessä ja keittiössä oli muovimatto ja olohuoneessa mosaiikkiparketti. Päätettiin laittaa koko alueelle kestävä laminaattilattia. Oman mielenkiintonsa purkutöihin antaa olohuoneen lattiarakenne, jossa mosaiikkiparketti on rakennettu 400 mm:n jaolla olevien juoksujen päällä. Juoksujen välissä äänieristeenä oleva 50 vuotta "päivittynyt" hiekka päätettiin vaihtaa mm. allergiasyistä mineraalivillaeristeeseen.

Kylpyhuone

Kylpyhuone oli rakennettu ennen vesieristyksiä ja taloyhtiön kanssa neuvotteluissa saimme luvan laittaa vesieristyksen taloyhtiön kustannuksella taloyhtiön hyväksymän vedeneristysammattilaisen tekemänä. Pienentämällä pesuallasta kylpyhuoneeseen saatiin suihkukaapin (68 x 68) lisäksi tila vielä 40 senttiä leveälle, ylhäältä täytettävälle pesukoneelle. Lattia kaakeloidaan ja seinät laatoitetaan.

Vesi- ja viemärityöt

Taloyhtiön kanssa sovittiin myös aika jolloin tulppaamme vesipisteet ja laitamme niihin huoneistosta puuttuvat vesipistekohtaiset sulut. Taloyhtiön kanssa sovittiin, että alkuperäiset hanat uusitaan ja taloyhtiö korvaa hanoista 50 %. Lisäksi suunniteltiin pesukoneelle vedenotto ja likavesien poisto.

Sähkötyöt

Kaikki sähköpintakalusteet päätettiin uusia ja lisätä kohdevalopisteitä keittiöön, olohuoneeseen ja eteiseen.

Rakentaja.fi TV:sssä esitykset ennen purkua ja purkutöiden jälkeen.
Ensi viikolla vuorossa mielenkiintoinen lattian purku ja seinien pohjustustyöt.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamispäätösesitys
Toimenpiteet:Urakkatarjousten käsittelyn ja rakentamisen edellytysten tarkastamisen jälkeen laaditaan esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Hyväksyntä:Tilaaja
20196_58741.jpg
Eroon huonosta sisäilmasta
Erilaisten ilmanlaatua tarkkailevien antureiden avulla pystytään tarkkailemaan sisäilmassa olevaa kosteutta, hiilidioksidin määrä ja VOC-kaasuja – ja tehostamaan ilmanvaihtoa tarpeen mukaisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee huolehtia asiasta. Tällä tavoin päästään asukkaiden ja rakenteiden osalta parhaaseen tilanteeseen: tarpeen mukaiseen ilmanvaihtoon. Se jos mikä tuo asumismukavuutta ja laatua elämään. Samalla säästyy myös energiaa.
20127_31729.jpg
ABB-Welcome turvaa kotitalon
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteet sopivat sekä rakennettaviin pientaloihin että saneerauskohteisiin. Puhelimen videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.Pientalopaketti (tyyppi 83021/1-500) sisältää videoulkoyksikön, valkoisen sisäyksikön 7-tuuman kosketusnäytöllä sekä keskusyksikön sähkökeskukseen.Laite on helppo asentaa, sillä kaikki tarvittavat osat ovat yhdessä paketissa. Ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan Impressivo-kalustesarjan kanssa.
20196_58359.jpg
Linjalattiakaivo tuo kylpyhuoneeseen tyyliä ja laatua
Suomessa valmistettu Vieser Line on uudentyyppinen lattiakaivojärjestelmä, jossa yhdistyvät korkea laatu, ainutlaatuinen muotoilu ja innovatiivinen käytettävyys. Valittavana on joko mattamusta pulverimaalattu teräskansi tai lähes huomaamaton laatoitettava kansi.
20204_64330.jpg
Kylpyhuoneen uudella tulokkaalla on näköä ja kokoa
Vieser on ensimmäisenä yrityksenä tuonut pohjoismaisille markkinoille suurikokoiset designlattiakaivonkannet, jotka muuttavat lattiakaivon kansiritilän roolin täysin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton