• Etusivu
  • Energia

Sähköistyksestä tärkeä osa korjausrakentamista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.08.2013
16_P_25184.jpg

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä 12,7 % edellisvuodesta 171 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti kasvoi kuitenkin noin prosentin verrattuna vuotta aiempaan.

Korjausrakentamisen liikkeellelähtö luo sähkötarvikkeille uutta kysyntää hankkeiden edetessä kohti loppuvaiheitaan. Sähköistykseen ei silti kiinnitetä riittävästi huomiota, vaan sen osuus korjaushankkeissa usein alimitoitetaan.

- Korjausrakentamisen yhteydessä tulee aina uudistaa myös sähköistystä, sillä näin voidaan säästää energiaa sekä lisätä tilojen toimivuutta ja asumismukavuutta, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

- Sähköremontin myötä kiinteistön sähköturvallisuus saadaan kerralla kuntoon. Kuluttajien tulee muistaa turvallisuus myös omissa laitehankinnoissaan, sillä vaarallisia tuotteita kuten valaisimia ja jatkojohtoja on markkinoilla aiempaa enemmän. Kannattaa aina valita laatua halpatuotteen sijaan, Hailikari opastaa.

Lisätietoa sähkötarvikkeista

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Ihmisiä viettämässä aikaa rannalla.
Kiuas kuntoon mökkikautta varten: näin huollat tai vaihdat kiukaasi
Kevät ja aurinko, linnun viserrys ja lumien sulaminen houkuttelee mökille. Mökkikausi on aluillaan ja mieli tahtoo touhuamaan mökille. Kesä lähenee kovaa vauhtia; rentoa oleskelua, koivunlehtien kahinaa, laineiden liplatusta ja lämmin kesätuuli kruunattuna lämpiävän saunan tuoksulla. Jotta voisimme aloittaa mökki- ja saunakauden, pitäisi varmaan kurkistaa, missä kunnossa mökkikiuas onkaan?
202111_73397.jpg
Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen
Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.
20208_66314.jpg
Lapsiperheen kotiin seinälevy, joka kestää kovempaakin menoa
Lapsiperheen kotiin Gyproc Habito® -rakennuslevyt olivat nappivalinta.Kun Matti Posio rakensi perheelleen omakotitaloa Inkooseen vuonna 2015, hän valitsi kaikin tavoin pitkäaikaisia, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja. Talopakettiin kuuluvat kipsilevyt hän vaihtoi vastikään markkinoille tulleisiin Gyproc Habito® -rakennuslevyihin.Habito®-levyt ovat erittäin kestäviä: niiden iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Siksi niillä onkin helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu – erinomainen seikka varsinkin lapsiperheessä.Kun Posiot rakensivat taloaan, Matilla ja Jennillä oli kaksi lasta. Nykyisin perheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi 1-vuotias Elias, 6-vuotias Eino, 8-vuotias Saana sekä saksanseisoja Moku.Vilkkaiden lasten isä ei ole halunnut joutua miettimään, kestävätkö talon seinät jalkapallopeliä sisätiloissa. Eläväisten lasten on saatava leikkiä rajustikin, jos siltä tuntuu
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tarjousten vertailu arvioon
Toimenpiteet:Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä vastaava jakaa hankkeen budjetin hankintajaon mukaisiin osiin. Saatuja urakkatarjouksia verrataan osaurakalle laskettuun kustannusarvioon. Mahdolliset poikkeamat ja niiden syyt selvitetään.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Esitys urakoitsijavalinnaksiHyväksyntä:Tilaaja
15_P_18757.jpg
Monier varastomyynti 15.4.2008
Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä edullisia tiilikatto- ja kattotarvikelöytöjä! Monier myy nyt suoraan varastolta laatutiiliä poistohinnoin.
201811_55293.jpg
Veto ei ole ilmanvaihtoa
Ilmanvaihdon rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoonSisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa rakenteiden raoista virtaava ilma kertoo puuttuvasta tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Jos korvausilma kulkeutuu asuntoon rakennevuotojen, postiluukun tai viemärin kautta, se tuo sisäilmaan hajuhaittoja ja epäpuhtauksia.Huonoon sisäilmaan tottuu yllättävän nopeasti, joten keinoja sen parantamiseen jaksetaan harvoin selvittää. Useimmissa tapauksissa kodin ilmanvaihdon saisi kuitenkin hoidettua kuntoon muutamalla satasella. Ilmanvaihdon toimivuus on kiinteistön omistajan vastuulla. Taloyhtiöissä asukkailla on oikeus vaatia tarvittavia korjauksia. Ilmanvaihdolla on vaikutusta sekä asunnon kuntoon että asukkaiden hyvinvointiin.Muista suodattimet!Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton